duminică, 24 iunie 2018

Urme ale substanței neurotoxice cu care a fost atacat fostul spion rus Skripal, descoperite într-un restaurant

Urme ale substanței neurotoxice cu care a fost atacat fostul spion rus Skripal, descoperite într-un restaurant

Anchetatorii englezi au descoperit într-un restaurant și într-un bar din orașul Salisbury urme ale substanței neurotoxice cu care au fost atacați fostul spion rus Serghei Skripal și fiica acestuia, relatează site-ul BBC News.

Este vorba despre ultimele locuri în care au fost văzuți Serghei Skripal și Iulia Skripal. Restaurantul italian Zizzi și barul englez The Mill au fost securizate de către poliție și armată, iar echipe de specialiști prelevează probe.

Institutul britanic de sănătate publică a lansat un apel la adresa cetățenilor care au frecventat restaurantul și barul din Salisbury să își spele hainele și bunurile, ca măsură de precauție.

"Deși nu există niciun risc imediat de sănătate pentru persoanele care s-au aflat în oricare dintre aceste locuri, este posibil ca oricare dintre substanțele care au intrat în contact cu hainele sau obiectele să fie prezente în cantități mici și, prin urmare, să contamineze pielea. În timp, contactul repetat cu obiectele contaminate poate prezenta un mic risc pentru sănătate", se arată într-un comunicat al autorităților.

 Poliția britanică a precizat că a identificat peste 200 de martori și peste 240 de dovezi în cadrul acestei anchete. 21 de persoane au primit îngrijiri medicale după ce au inhalat vapori ai substanței folosite în atacul care l-a vizat pe fostul agent rus de spionaj Serghei Skripal.

Ministrul britanic de Interne nu a oferit detalii suplimentare despre natura exactă a substanței neurotoxice folosite în atacul din orașul Salisbury, menționând că este "extrem de rară".

La 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informații (GRU), și fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiți inconștienți în orașul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra.

În 2006, Serghei Skripal a fost condamnat la închisoare în Rusia pentru spionaj în favoarea Marii Britanii. Agentul a fost găsit vinovat de legături cu serviciul britanic de informații externe (MI6). Ulterior, acesta a primit azil în Marea Britanie.

 

Comenteaza aceasta stire

Sute de copii ai imigranților intrați ilegal în Statele Unite au fost transferați alături de părinți
De Mediafax 24 iunie 2018

Potrivit instituției, 538 de copii au fost transferați alături de părinți, în contextul în care erau despărțiți deoarece autoritățile au intensificat procedurile de inculpare a imigranților intrați ilegal în SUA.

Tânără arestată în Rusia - Karina este acuzată că spiona în favoarea României!
De Neptun TV 20 iunie 2018

Aceasta riscă până la 20 de ani în închisoare dacă va fi găsită vinovată, informează presa rusă.

ATAC ARMAT în fața unei școli din Marea Britanie
De Neptun TV 18 iunie 2018

Poliția a fost alertată de localnici care au auzit o serie de împușcături.

Summit istoric Donald Trump-Kim Jong-un: Cei doi lideri au dat mâna în Singapore
De Neptun TV 12 iunie 2018

Președintele american Donald Trump a declarat că summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a desfășurat "neașteptat de bine", anunțând că cei doi vor semna un document important, relatează site-ul agenției Reuters.

Donald Trump, izolat la summitul G7 pe fondul disensiunilor privind Rusia, comerț, schimbări climatice
De Neptun TV 9 iunie 2018

Trump, care a avut o întrevedere cu președintele francez Emmanuel Macron ]n cursul summitului, a declarat că relația este specială, dar uneori se întâmplă să fie testată atunci când vine vorba de comerț.

VULCANUL Fuego din Guatemala, cea mai violentă erupție din ultimii 40 de ani: Cel puțin 25 de persoane au murit, iar sute au fost rănite! GALERIE FOTO/VIDEO
De Mediafax 4 iunie 2018

Vulcanul, situat la aproximativ 40 Km sud-vest de capitala Ciudad de Guatemala, a revărsat o cantitate uriașă de lavă și cenușă, aruncând în aer bolovani de mari dimensiuni. Potrivit experților, această erupție este cea mai mare din 1974, relatează BBC.

Israelul a atacat obiective din Fâșia Gaza, în replică la cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014. Raiduri de o violență extremă
De Neptun TV 30 mai 2018

Autoritățile militare de la Tel Aviv a anunțat că a lansat peste 35 de raiduri aeriene ce au vizat poziții ale Hamas și Jihadul Islamic, în replică la ceea ce Israelul a catalogat ca fiind cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014.

ALERTĂ CU BOMBĂ înaintea finalei Ligii Campionilor: Stații ale metroului de la Kiev, evacuate!
De Neptun TV 26 mai 2018

Forțele de securitate au evacuat pasagerii după ce au primit un apel telefonic ce semnala presupusa existență a unei bombe, în jurul orei 13.