luni, 24 septembrie 2018

Urme ale substanței neurotoxice cu care a fost atacat fostul spion rus Skripal, descoperite într-un restaurant

Urme ale substanței neurotoxice cu care a fost atacat fostul spion rus Skripal, descoperite într-un restaurant

Anchetatorii englezi au descoperit într-un restaurant și într-un bar din orașul Salisbury urme ale substanței neurotoxice cu care au fost atacați fostul spion rus Serghei Skripal și fiica acestuia, relatează site-ul BBC News.

Este vorba despre ultimele locuri în care au fost văzuți Serghei Skripal și Iulia Skripal. Restaurantul italian Zizzi și barul englez The Mill au fost securizate de către poliție și armată, iar echipe de specialiști prelevează probe.

Institutul britanic de sănătate publică a lansat un apel la adresa cetățenilor care au frecventat restaurantul și barul din Salisbury să își spele hainele și bunurile, ca măsură de precauție.

"Deși nu există niciun risc imediat de sănătate pentru persoanele care s-au aflat în oricare dintre aceste locuri, este posibil ca oricare dintre substanțele care au intrat în contact cu hainele sau obiectele să fie prezente în cantități mici și, prin urmare, să contamineze pielea. În timp, contactul repetat cu obiectele contaminate poate prezenta un mic risc pentru sănătate", se arată într-un comunicat al autorităților.

 Poliția britanică a precizat că a identificat peste 200 de martori și peste 240 de dovezi în cadrul acestei anchete. 21 de persoane au primit îngrijiri medicale după ce au inhalat vapori ai substanței folosite în atacul care l-a vizat pe fostul agent rus de spionaj Serghei Skripal.

Ministrul britanic de Interne nu a oferit detalii suplimentare despre natura exactă a substanței neurotoxice folosite în atacul din orașul Salisbury, menționând că este "extrem de rară".

La 4 martie, Serghei Skripal, fost colonel în cadrul serviciului militar rus de informații (GRU), și fiica lui de 33 de ani, Iulia, au fost găsiți inconștienți în orașul Salisbury, situat la circa 100 de kilometri vest de Londra.

În 2006, Serghei Skripal a fost condamnat la închisoare în Rusia pentru spionaj în favoarea Marii Britanii. Agentul a fost găsit vinovat de legături cu serviciul britanic de informații externe (MI6). Ulterior, acesta a primit azil în Marea Britanie.

 

Comenteaza aceasta stire

URAGANUL FLORENCE. Cel puțin 12 morți, peste 800.000 de gospodării fără curent electric. Trump va ajunge în zonele afectate!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

Cel puțin cinci persoane, inclusiv o mamă și copilul ei, au murit în Carolina de Nord, pe măsură ce furtuna tropicală Florence se deplasează încet prin Carolina de Nord și Carolina de Sud, au anunțat autoritățile locale, transmite postul CNN.

17 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001
De Neptun TV 11 septembrie 2018

Circa 3.000 de oameni și-au pierdut viața în atacurile din 11 septembrie, care încă mai modelează politica americană, cu toate că ele sunt mai puțin prezente în conștiința publică, la 17 ani de la producerea lor.

SUA, Franța, Germania și Canada susțin acuzațiile Londrei privind implicarea Rusiei în cazul Skripal
De Neptun TV 6 septembrie 2018

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operațiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofițeri din cadrul serviciului militar rus de informații (GRU).

Stare de urgență din cauza uraganului Gordon
De Neptun TV 5 septembrie 2018

Reprezentanții NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o amenințare a vieții cetățenilor”.

INCENDIU DEVASTATOR. Luzia, cea mai veche fosilă umană, transformată în cenușă
De Neptun TV 4 septembrie 2018

O altă posibilă origine a incendiului ar fi un scurtcircuit, a adăugat Leitao.

ATAC ARMAT. Zece persoane, împușcate într-un ansamblu rezidențial. Trei sunt în stare critică
De Neptun TV 3 septembrie 2018

Oamenii au mers afară pentru a juca jocuri într-o zonă comună a ansamblului rezidențial în care se găsesc circa 100 de locuințe, a precizat poliția.

Marea Britanie se îndreaptă tot mai vizibil către un Brexit fără acord cu UE. Theresa May promite că nu va face niciun compromis
De Mediafax 2 septembrie 2018

Premierul a promis că nu va fi „presată” să ia nicio decizie contrară principiilor sale în timpul negocierilor.