luni, 24 septembrie 2018

UTIL ȘOFERILOR! Cum ne echipăm CORECT mașina de iarnă!

Se anunţă o iarnă grea, cu zăpadă timpurie, aşa că şoferii s-au grăbit să îşi echipeze autoturismele pentru sezonul rece. Este coadă la depozitele de anvelope, service-urile au programări pentru câteva săptămâni de acum încolo, iar în magazine, raioanele auto sunt pline de antigel, huse cu încălzire în scaune sau lanţuri. Dacă nu aveţi nimic din toate enumerate mai sus, pregătiţi-vă financiar: costurile depăşesc lejer o mie de lei.

De Roxana Glăvan 18:53, 6 noiembrie 2017 348 vizite Auto - Moto

În unele zone din țară a nins deja, temperaturile se apropie noaptea de limita înghețului, iar primele cantități masive de zăpadă sunt așteptate la început de decembrie. Adică peste câteva zile. Un prilej bun pentru șoferi să-și echipeze autoturismele pentru iarnă. Cele mai importante sunt anvelopele. Care sunt criteriile de care trebuie să ținem cont când le alegem?

Specialiștii spun că foarte importantă este și presiunea din roți cu care circulăm iarna. 

Mecanicii spun că acum este vremea ideală să pregătim mașina pentru sezonul rece. Trebuie adăugat antigel, lichid de parbriz care să reziste la temperaturi mici, să verificăm bateria, precum și instalația de iluminat. De altfel, service-urile sunt pline zilele acestea. 

Ca să vă faceți o idee de preț, am făcut un calcul pentru un Logan. Încălțarea autoturismului cu jante plus anvelope este 250 de lei pentru fiecare roată, în total 1.000 de lei. Aceste cifre diferă în funcție de mărimea anvelopelor, de clasă și de firmă. Bani trebuie să pregătiți și pentru o revizie făcută de un mecanic specializat, care este minimum 100 de lei, dar poate să ajungă și la 500 de lei.

Lanțurile de iarnă sunt în jur de 100 de lei, o lopată extrem de utilă când zăpada ne pune probleme ajunge și ea la 40 de lei, o mătură între 20-30 de lei, litrul de antigel este minimum 12 lei, iar lichidul de parbriz de iarnă în jur de 10 lei. Dacă vă permiteți și huse cu încălzire în scaun, atunci fiți pregătiți să mai cheltuiți minimum 250 de lei.

Extrem de utile sunt și soluțiile de dezghețat parbrizul ori încuietoarea, la pachet fiind în jur de 25 de lei. Tragem linie și, pentru autoturismul autohton, ajungem să cheltuim 1.500 de lei pentru a conduce în siguranță și în această iarnă. 

Comenteaza aceasta stire

Cum ar putea SCĂPA șoferii de punctele de penalizare
De Neptun TV 21 septembrie 2018

Măsura apare într-un proiect de act normativ înregistrat de curând la Senat pentru dezbatere.

RABLA 2018. Românii care renunță la mașinile vechi pot cere din nou prima de casare
De Neptun TV 19 septembrie 2018

Regulile din anul 2018 pentru programul Rabla sunt incluse în Ordinul Ministerului Mediului nr. 661/2017 privind aprobarea Ghidului de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2017-2019. Concret, acestea au fost stabilite în 2017 pentru o perioadă de trei ani, astfel că se aplică și în 2018.

INFOTRAFIC. Restricții pe Autostrada București - Constanța, pentru lucrări!
De Neptun TV 13 septembrie 2018

Lucrări de frezare, asfaltare și reparații la parapet au loc joi pe Autostrada A2 București – Constanța, până la ora 17.00. Șoferii sunt sfătuiți să reducă viteza și să fie atenți la volan.