sîmbătă, 23 iunie 2018

UTIL ȘOFERILOR! Cum ne echipăm CORECT mașina de iarnă!

Se anunţă o iarnă grea, cu zăpadă timpurie, aşa că şoferii s-au grăbit să îşi echipeze autoturismele pentru sezonul rece. Este coadă la depozitele de anvelope, service-urile au programări pentru câteva săptămâni de acum încolo, iar în magazine, raioanele auto sunt pline de antigel, huse cu încălzire în scaune sau lanţuri. Dacă nu aveţi nimic din toate enumerate mai sus, pregătiţi-vă financiar: costurile depăşesc lejer o mie de lei.

De Roxana Glăvan 18:53, 6 noiembrie 2017 347 vizite Auto - Moto

În unele zone din țară a nins deja, temperaturile se apropie noaptea de limita înghețului, iar primele cantități masive de zăpadă sunt așteptate la început de decembrie. Adică peste câteva zile. Un prilej bun pentru șoferi să-și echipeze autoturismele pentru iarnă. Cele mai importante sunt anvelopele. Care sunt criteriile de care trebuie să ținem cont când le alegem?

Specialiștii spun că foarte importantă este și presiunea din roți cu care circulăm iarna. 

Mecanicii spun că acum este vremea ideală să pregătim mașina pentru sezonul rece. Trebuie adăugat antigel, lichid de parbriz care să reziste la temperaturi mici, să verificăm bateria, precum și instalația de iluminat. De altfel, service-urile sunt pline zilele acestea. 

Ca să vă faceți o idee de preț, am făcut un calcul pentru un Logan. Încălțarea autoturismului cu jante plus anvelope este 250 de lei pentru fiecare roată, în total 1.000 de lei. Aceste cifre diferă în funcție de mărimea anvelopelor, de clasă și de firmă. Bani trebuie să pregătiți și pentru o revizie făcută de un mecanic specializat, care este minimum 100 de lei, dar poate să ajungă și la 500 de lei.

Lanțurile de iarnă sunt în jur de 100 de lei, o lopată extrem de utilă când zăpada ne pune probleme ajunge și ea la 40 de lei, o mătură între 20-30 de lei, litrul de antigel este minimum 12 lei, iar lichidul de parbriz de iarnă în jur de 10 lei. Dacă vă permiteți și huse cu încălzire în scaun, atunci fiți pregătiți să mai cheltuiți minimum 250 de lei.

Extrem de utile sunt și soluțiile de dezghețat parbrizul ori încuietoarea, la pachet fiind în jur de 25 de lei. Tragem linie și, pentru autoturismul autohton, ajungem să cheltuim 1.500 de lei pentru a conduce în siguranță și în această iarnă. 

Comenteaza aceasta stire

Cum arată nodul rutier de pe A1 unde un șofer de 70 de ani a intrat pe contrasens și a omorât trei oameni! VIDEO cu momentul impactului
De Neptun TV 20 iunie 2018

Șoferul de 70 de ani care a intrat pe contrasens pe Autostrada A1 și a provocat un accident rutier extrem de grav a fost indicat ca vinovat de producerea tragediei. Cu toate acestea, împrejurările în care s-a produs tragedia stârnesc controverse printre experți.

Cât timp mai este valabilă procedura de restituire a fostelor taxe auto!
De Mediafax 10 iunie 2018

Potrivit procedurii de restituire a fostelor taxe auto, proprietarii de mașini care au plătit aceste sume în perioadele în care s-au aplicat mai au la dispoziție DOAR...

ATENȚIE la mașinile second-hand aduse din Germania! Nu toate pot fi înmatriculate în România
De Neptun TV 8 iunie 2018

Românii care vor o mașină la mâna a doua din Germania trebuie să fie atenți la actele pe care le primesc, ca nu cumva pe talon să fie aplicată o ștampilă pentru....

CONSTANȚA. ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de circulație astăzi pe podul de la Agigea! În ce zile traficul va fi închis complet și care e ruta ocolitoare
De Neptun TV 7 iunie 2018

Pe perioada închiderii circulației, traficul rutier pentru toate categoriile de autovehicule se va desfășura pe ruta...

ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții pe Autostrada Soarelui pe ambele sensuri de mers!
De Neptun TV 6 iunie 2018

Șoferii sunt sfătuiți să semnalizeze din timp orice intenție de schimbare a benzii de circulație, să sporească atenția la volan și să reducă viteza în zona de efectuare a lucrărilor semnalizate.

Cum arată primele autobuze electrice din România! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 1 iunie 2018

Compania poloneză Solaris a livrat primele 10 autobuze electrice în luna mai, iar în zilele următoare vor trimite încă unul.