joi, 23 noiembrie 2017

UTIL ȘOFERILOR! Cum ne echipăm CORECT mașina de iarnă!

Se anunţă o iarnă grea, cu zăpadă timpurie, aşa că şoferii s-au grăbit să îşi echipeze autoturismele pentru sezonul rece. Este coadă la depozitele de anvelope, service-urile au programări pentru câteva săptămâni de acum încolo, iar în magazine, raioanele auto sunt pline de antigel, huse cu încălzire în scaune sau lanţuri. Dacă nu aveţi nimic din toate enumerate mai sus, pregătiţi-vă financiar: costurile depăşesc lejer o mie de lei.

De Roxana Glăvan 18:53, 6 noiembrie 2017 295 vizite Auto - Moto

În unele zone din țară a nins deja, temperaturile se apropie noaptea de limita înghețului, iar primele cantități masive de zăpadă sunt așteptate la început de decembrie. Adică peste câteva zile. Un prilej bun pentru șoferi să-și echipeze autoturismele pentru iarnă. Cele mai importante sunt anvelopele. Care sunt criteriile de care trebuie să ținem cont când le alegem?

Specialiștii spun că foarte importantă este și presiunea din roți cu care circulăm iarna. 

Mecanicii spun că acum este vremea ideală să pregătim mașina pentru sezonul rece. Trebuie adăugat antigel, lichid de parbriz care să reziste la temperaturi mici, să verificăm bateria, precum și instalația de iluminat. De altfel, service-urile sunt pline zilele acestea. 

Ca să vă faceți o idee de preț, am făcut un calcul pentru un Logan. Încălțarea autoturismului cu jante plus anvelope este 250 de lei pentru fiecare roată, în total 1.000 de lei. Aceste cifre diferă în funcție de mărimea anvelopelor, de clasă și de firmă. Bani trebuie să pregătiți și pentru o revizie făcută de un mecanic specializat, care este minimum 100 de lei, dar poate să ajungă și la 500 de lei.

Lanțurile de iarnă sunt în jur de 100 de lei, o lopată extrem de utilă când zăpada ne pune probleme ajunge și ea la 40 de lei, o mătură între 20-30 de lei, litrul de antigel este minimum 12 lei, iar lichidul de parbriz de iarnă în jur de 10 lei. Dacă vă permiteți și huse cu încălzire în scaun, atunci fiți pregătiți să mai cheltuiți minimum 250 de lei.

Extrem de utile sunt și soluțiile de dezghețat parbrizul ori încuietoarea, la pachet fiind în jur de 25 de lei. Tragem linie și, pentru autoturismul autohton, ajungem să cheltuim 1.500 de lei pentru a conduce în siguranță și în această iarnă. 

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Un drum expres de mare viteză ar urma să fie construit pe litoral - când încep lucrările
De Cristina Puşcaşu 22 noiembrie 2017

Scăpăm în sfârșit de aglomerația de pe litoral. Compania nationala de drumuri si autostrazi vrea sa construiasca drumul express Techirgiol. Vestea proastă este însă că deocamdată nu se știe nici când vor începe lucrările și cu atât mai puțin când se vor finaliza.

ANUNȚ CNAIR. Stații meteo instalate pe principalele drumuri din Constanța și Tulcea - vezi unde au fost amplasate!
De Neptun TV 21 noiembrie 2017

Prin intermediul acestora, CNAIR va monitoriza starea carosabilului pe timpul iernii.

Șofer român de TIR, băgat la închisoare 3 luni după ce a modificat TAHOGRAFUL pentru a conduce mai multe ore decât limita legală!
De Neptun TV 14 noiembrie 2017

De asemenea, judecătorul a decis confiscarea camionului, înmatriculat în România.

ATENȚIE, CONSTĂNȚENI! Se închide traficul pe strada Soveja - vezi rutele ocolitoare!
De Neptun TV 14 noiembrie 2017

În aceste condiții, traseele liniilor de transport în comun 102N, 102P, 1 și 3 se modifică.

UTIL ȘOFERILOR! Cum ne echipăm CORECT mașina de iarnă!
De Roxana Glăvan 6 noiembrie 2017

Este coadă la depozitele de anvelope, service-urile au programări pentru câteva săptămâni de acum încolo, iar în magazine, raioanele auto sunt pline de antigel, huse cu încălzire în scaune sau lanțuri. Dacă nu aveți nimic din toate enumerate mai sus, pregătiți-vă financiar: costurile depășesc lejer o mie de lei.

CONSTANȚA, orașul SENSURILOR GIRATORII fără sens - nu mai puțin de 40 sunt INSTALATE în oraș!
De Roxana Glăvan 1 noiembrie 2017

Pe o distanță de 2 km, sensul giratoriu de la Eden este al 5-lea de pe strada Soveja, cum venim dinspre Delfinariu.

Șoferi de TIR nevinovați, UMILIȚI în vamă: 'Am stat acolo în jur de 32 de ore NEMÂNCAȚI... Și-au bătut joc'
De Neptun TV 31 octombrie 2017

Șoferii au fost tratați ca niște infractori după ce câinii polițiștilor s-au agitat lângă camioanele lor, iar de aici a început o întreagă aventură.

MAI, avertisment pentru șoferi! Urmează o perioadă cu vreme severă: cum să evitați amenzile!
De Neptun TV 29 octombrie 2017

Ministerul Afacerilor Interne recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze asupra condițiilor meteo și rutiere din zona traseului pe care vor să-l parcurgă și să respecte semnalizarea rutieră din zona respectivă sau a polițiștilor prezenți la fața locului.

Veste bună pentru șoferi: limita de viteză în localități ar putea crește!
De Neptun TV 26 octombrie 2017

Măsura ar facilita traversarea localităților situate de-a lungul drumurilor naționale și europene și vizează creșterea vitezei medii de deplasare pe drumurile din România și reducerea duratei călătoriilor rutiere.