joi, 20 iunie 2019

Vacanța la pensiune, o alternativă pe timp de criză la hoteluri

Cristi Mitițescu este un tânăr navigator din localitatea Corbu. Din banii strânși pe mare și-a construit o pensiune, pe care acum o admistrează împreună cu familia. Mama soacră, pe care toată lumea o alintă “Socrița”, dă și numele locației. De atfel ea este și bucătarul pensiunii.

„Oamenii apreciază felul în care au fost tratați și revin de fiecare dată cu plăcere. Toți care au mai venit au fost de două ori, de trei ori“, a spus Stanciu Geta, bucătarul pensiunii. 

Camerele sunt asemenea hotelurilor de 3 sau 4 stele iar în livingul încăpător iese în evidență un LCD cât tot peretele și un sistem home cinema. De altfel, locația a și fost premiată de curând de un site de călătorii datorită recenziilor favorabile din partea clienților.

„Sunt a doua oară aici, asta spune totul. Mă simt bine. Este exact ceea ce caut, liniște, oameni de treabă, mâncare bună“, a spus un turist.

Mai toate pensiunile din zonă  se adresează familiștilor.

La câteva minute de mers cu mașina de la pensiunile din Corbu se ajunge pe una din cele mai liniștite plaje de pe litoralul românesc.

Acest loc de vis este preferat și de străini.

„Ne place această plajă, este liniște, nu sunt foarte mulți oameni“, a spus un turist din Germania.

Și în Mamaia Sat au fost ridicate foarte multe pensiuni în ultimii ani. 

Prețul de cazare pentru o noapte într-o cameră de pensiune variază de la 130 de lei, în aceste zile, până la 180 de lei, în plin sezon estival. Tarifele sunt de două, trei ori mai mici față de cele din hotelurile din Mamaia. Dezavantajul însă este că pensiunile sunt situate destul de departe de distracția din stațiune.

Comenteaza aceasta stire