sîmbătă, 24 august 2019

Vagoanele unui tren Constanța - Arad cu 120 de călători au sărit de pe șine: un om a fost aruncat din vagon

Vagoanele unui tren Constanța - Arad cu 120 de călători au sărit de pe șine: un om a fost aruncat din vagon

Duminică dimineața, în zona localității Băiești din județul Hunedoara, ultimele 2 vagoane din garnitura unui tren care transporta 120 de călători au deraiat. Având în vedere numărul mare al ocupanților din cele două vagoane, aproximativ 20 de persoane, a fost imediat Activat Planul Roșu de Intervenție.

„După sosirea la fața locului a echipajelor ISU Hunedoara, au constat că în urma accidentului a rezultat o singură victimă, cu posibile fracturi la membrele superioare. Persoane respectivă se afla lângă una dintre uși și a fost aruncată din vagon, a explicat Raed Arafat. După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, victima va fi transportată la spital”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Totodată, s-au făcut verificări printre călători pentru identificarea și altor persoane cu leziuni în urmă accidentului, însă celelalte persoane nu au nevoie de îngrijiri medicale. Trenul se deplasa pe ruta Constanța - Arad. Pasagaerii vor fi preluați și transportați în siguranță la Petroșani. Au intervenit la fața locului 4 echipaje de pompieri și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Hunedoara.

„34 de călători au fost transportati în gara CFR Subcetate, trei călători la autogara Hațeg, 11 călători vor fi preluati de rude, prieteni de pe DN 66, iar trei vagoane cu călători se vor putea deplasa spre Subcetate (Hațeg)”, au mai precizat reprezentanții ISU Hunedoara.

UPDATE. Toți pasagerii sunt în siguranță, iar cele trei vagoane urmează să plece din gară către destinația finală, a informat Prefectura Hunedoara.

„În continuare, se iau toate măsurile pentru refacerea liniei de cale ferată afectate, precum și a liniei de tensiune, afectată pe porțiunea a trei stâlpi. Până la remedierea acestora circulația nu va fi întreruptă, ci se va realiza prin transbordarea călătorilor de la porțiunea unde se află liniile deteriorate (între Subcetate și Pui), iar unele trenuri vor fi deviate pe alte trasee.Pentru a se asigura de buna desfășurare a acțiunilor de intervenție și a măsurilor pentru repunerea în funcțiune a liniei, este așteptat să sosească în cel mai scurt timp la fața locului si directorul Sucursalei Regionale de Căi Ferate Timișoara (SRCF Timișoara)”, a informat Prefectura Hunedoara.

Toți pasagerii sunt în siguranță, iar cele trei vagoane urmează să plece din gară către destinația finală, a informat Prefectura Hunedoara. „În continuare, se iau toate măsurile pentru refacerea liniei de cale ferată afectate, precum și a liniei de tensiune, afectată pe porțiunea a trei stâlpi. Până la remedierea acestora circulația nu va fi întreruptă, ci se va realiza prin transbordarea călătorilor de la porțiunea unde se află liniile deteriorate (între Subcetate și Pui), iar unele trenuri vor fi deviate pe alte trasee.Pentru a se asigura de buna desfășurare a acțiunilor de intervenție și a măsurilor pentru repunerea în funcțiune a liniei, este așteptat să sosească în cel mai scurt timp la fața locului si directorul Sucursalei Regionale de Căi Ferate Timișoara (SRCF Timișoara)”, a informat Prefectura Hunedoara.
Citeste mai mult: adev.ro/pk6g6a

Comenteaza aceasta stire