marţi, 16 iulie 2019

Val de meningite la Constanța: 'Mulți își fac nevoile în apa mării!' - VIDEO

Val de meningite la Constanţa. Zeci de pacienţi, mulţi din ei copii, au avut nevoie în această vară de tratament de specialitate. Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase se tem că, odată cu începerea şcolii şi intrarea copiilor în colectivitate, există riscul reapariţiei bolii.

În ultimele două luni, medicii Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța au diagnosticat nu mai puțin de 70 de cazuri de meningită.

Specialiștii spun că principala cauză care a dus la îmbolnăviri este lipsa igienei.

"Copiii mici își bagă mâinile în nisip, iar în nisip sunt tot felul de mizerii. Mulți scuipă semințe, își fac nevoile în mare. Din această cauză au fost multe cazuri de meningită cu enterovirusuri. Noi nu ne-am așteptat la o asemenea invazie de meningite", a declarat conf. univ. dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.

Medicii atrag atenția că intrarea în colectivitate a copiilor poate duce la noi îmbolnăviri.

"Nu vreau să sperii pe nimeni, dar meningitele sunt boli foarte grave care pot duce la deces, dacă nu sunt diagnosticate și tratate la timp. Dintre cei care scapă, un sfert rămân cu sechele, mai ales copiii a căror dezvoltare neuropsihică poate fi puternic afectată", a mai precizat dr. Halichidis.

Principalul mod de a împiedica îmbolnăvirea cu meningită sau alte boli infecțioase asemănătoare este ca populația să păstreze condițiile minime de igienă.

Simptomele meningitei sunt durerile de cap insuportabile care nu cedează cu analgezice, vărsăturile și sensibilitatea la lumină. Prezența la medic în astfel de cazuri este obligatorie.

Comenteaza aceasta stire