miercuri, 21 august 2019

Valentino Rossi a câștigat Marele Premiu al statului San Marino la MotoGP

Valentino Rossi se află din nou în lumina reflectoarelor! Italianul a câştigat astăzi Marele Premiu al statului San Marino la MotoGP, înregistrând astfel al 81-lea succes din carieră.

Valentino Rossi a făcut senzație pe circuitul de la Misano! Italianul de la Yamaha a reușit un start bun, instalându-se imediat în spatele lui Jorge Lorenzo, care please din pole-position. Rossi și-a pierdut de două ori pe timpul cursei poziția a doua, fiind depășit de Marquez, însă “Doctorul” a reușit în cele din urmă să se impună. Italianul i-a depășit printr-o singură manevră și pe Marc Marquez și pe Jorge Lorenzo și a trecut pe primul loc, poziție pe care nu a mai cedat-o până la finalul cursei. Pe locul al doilea s-a clasat spaniolul Jorge Lorenzo, în timp ce pe trei a venit compatriotul acestuia Dani Pedrosa.

Odată cu această victorie, Valentino Rossi a înregistrat primul său succes din acest sezon și al 81-lea din întreaga carieră. Marea dezamăgire a cursei a fost spaniolul Marc Marquez, care, deși a plecat din prima linie a grilei de start, la finalul cursei s-a clasat abia pe locul al 15-lea. Asta însă din cauza faptului că în turul 19 a aproximat greșit un viraj și a căzut. Clasamentul general este condus în continuare de Marquez, cu 289 de puncte, acesta fiind urmat de Dani Pedrosa, cu 215 puncte. Pe locul al treilea, la un punct în spatele lui Pedrosa, se află Valentino Rossi. 

 

 

 

 

Comenteaza aceasta stire