miercuri, 19 iunie 2019

Veniți la Jocurile Olimpice!

Londra a marcat ieri un an până la deschiderea Jocurilor Olimpice din 2012, printr-o serie de manifestări în celebra piață Trafalgar. În cadrul ceremoniei, președintele Comitetului Internațional Olimpic a făcut oficial invitația către toți sportivii din lume de a participa la cea de-a 30-a ediție a Jocurilor Olimpice de Vară. Ceremonia a avut loc în piața Trafalgar, locul unde, în 2005, britanicii au jubilat la anunțul veștii că Londra va găzdui Jocurile Olimpice. Jacques Rogge a făcut public, în premieră, și modelul medaliilor, care vor fi mult mai mari și mai grele, președintele Comitetului de Organizare, Sebastian Coe și prim-ministrul Marii Britanii, David Cameron, având privilegiul, simbolic desigur, de a le ridica primii în fața mulțimii extaziate. Care s-a mutat apoi la centrul acvatic din Parcul Olimpic, unde a avut loc prima săritură în apă. Tom Daley, una din speranțele Marii Britanii la cucerirea unei medalii la Londra, a avut această onoare. Aproximativ 15.000 mii de sportivi din 200 de țări vor lua parte la Jocurile Olimpice și Paralimpice de anul viitor. Organizatorii așteaptă în jur de 20.000 de cereri de acreditări pentru mass-media.

Comenteaza aceasta stire

Meci splendid în semifinalele Ligii Națiunilor: Portugalia s-a CALIFICAT - Cristiano Ronaldo și-a dus naționala în FINALĂ!
De Mediafax 6 iunie 2019

Portugalia a câștigat, miercuri seară, meciul din semifinalele Ligii Națiunilor, contra Elveției, scor 3-1. Cristiano Ronaldo a adus calificarea în ultimul act pentru lusitani cu un hat-trick.

Simona Halep, premiată la Paris pentru cea mai bună tenismenă din 2018!
De Neptun TV 5 iunie 2019

Simona Halep (3 WTA), a participat, marți seară, la Cina Campionilor, organizată la Paris de Federația Internațională de Tenis (ITF). Românca a primit premiul pentru cea mai bună tenismenă din 2018.

Roland Garros 2019. Simona Halep joacă astăzi în primul tur cu Ajla Tomljanovic. ORA meciului
De Mediafax 28 mai 2019

Partida Halep - Tomljanovic e programată a treia pe terenul central, după John Millman - Alexander Zverev, din proba masculină, și Naomi Osaka - Ana Karolina Schmiedlova, de la feminin.