sîmbătă, 20 iulie 2019

Verdețuri la prețuri de vară în piețele din Constanța

Verdețuri la prețuri de vară în piețele din Constanța

În piețele din Constanța, ghioceii au apărut pe piață încă din decembrie. Au răsărit în pădurile din Tulcea și au fost aduși aici. Mult mai devreme au ieșit și verdețurile în acest an, tot datorită vremii calde.

„Ceapa, ridichile, salata, patrunjelul, mărarul e normal să se facă mai repede, datorită căldurii“, spun vânzătorii.

Iarna caldă din acest an aduce și un alt avantaj. Agricultorii au fãcut economii cu încãlzirea serelor, așa că trufandalele sunt vândute cu prețurile din varã.

„Sunt foarte multe, a ținut timpul cu țãranii. Ce o vrea Dumnezeu. Prețurile sunt ca în mijlocul verii, nu-i nico diferență. Ridichea 2 lei, salata 2,5 și 3 lei!", spune o vânzătoare.

Vremea frumoasă înseamnă și facturi mai mici la căldură pentru cei care au centrale pe gaz.

Meteorologii au decretat dimineața de astăzi drept cea mai călduroasă din ultimii 19 ani. Au fost 7 grade Celsius în zori la malul mării iar la prânz temperatura a urcat la 10 grade.

Drumarii dar și autoritățile locale fac economii din plin în această iarnă pentru că utilajele de deszăpezire stau în garaje și nu pe străzi, așa cum le vedeam anii trecuți.

Anul trecut, primăria Constanța, spre exemplu, a cheltuit peste 150 de mii de lei pentru deszăpezire. Și  mai mult s-a cheltuit în 2012, atunci când am simțit cu adevărat că e iarnă.

„Primăria are un contract cu firma de salubrizare și se plătește doar când se intervine“, a declarat Emil Mereuță, Șeful Serviciului Igienă Publică din cadrul Primăriei Municipiului Constanța.

Calendaristic, am trecut de jumătatea iernii. Dacă vom vedea zăpadă în acest sezon rămâne de văzut. Cert este că vremea se răcește în următoarea săptămână, dar nu vă gândiți încă la gerul din alți ani.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire