joi, 24 august 2017

VEȘTI BUNE. Fiecare copil va primi 100 de euro lunar, până la sfârșitul studiilor!

VEȘTI BUNE. Fiecare copil va primi 100 de euro lunar, până la sfârșitul studiilor!

Fiecare copil va primi 100 de euro pe lună, de la naștere și până în momentul finalizării studiilor, cu condiția să nu facă absențe la școală, liceu sau facultate. Măsura vizează atât stimularea natalității, cât și evitarea absenteismului și abandonului școlar.

Propunerea aparține senatorului Ionel Agrigoroaie, care crede că suma poate fi asigurată din bugetul de stat în anumite condiții.

Ce poate face un copil, o familie cu 85 de lei lunar? Nimic. Dacă ar primi măcar 100 de euro, atunci, cu acei bani într-adevăr se poate face ceva. Nu toți vor primi acești bani, ci doar cei care nu au absențe la școală. În acest fel îi stimulăm pe tineri să facă copii și pe copii să învețe. Dacă fiecare copil va frecventa grădinița, școala primară, liceul și o facultate, nivelul de educație va crește simțitor”, a declarat Agrigoroaei pentru Libertatea.

Potrivit senatorului, banii pot fi asigurați din bugetul de stat în momentul în care se va introduce o taxă pe viciu (taxare suplimentară a alcoolului și țigărilor), precum și prin evitarea cheltuielilor inutile.

Dacă propunerea lui Ionel Agrigoroaie abia urmează să fie luată în discuție, deputații au adoptat deja o altă inițiativă legislativă care vizează, de data aceasta, ajutorarea părinților care adoptă copii. Astfel, mămicile care își vor mări familia prin adopție vor beneficia de o indemnizație de aproximativ 1.700 lei și de concediu de acomodare de un an. Modificările legii adopției au fost adoptate la începutul lunii de Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților.

Comenteaza aceasta stire

Alocații de peste 400 de lei pentru copii - ce condiții trebuie să îndeplinească și cum vor fi virați banii
De Neptun TV 18 august 2017

Un proiect de lege trimis deja în Parlament vizează creșterea alocațiilor pentru copii la 100 de euro lunar, aproximativ 450 lei. Condiția ar fi, însă, ca școlarii să nu aibă deloc absențe la școală, iar cei mai mici să meargă la grădinițe.

Proiectul de lege privind vaccinarea populației a fost adoptat de Guvern
De Neptun TV 9 august 2017

Proiectul de lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației în România a fost adoptat, miercuri, de Guvern, potrivit unui comunicat de presă al Executivului, remis miercuri MEDIAFAX.

Indemnizațiile pentru creșterea copilului vor fi PLAFONATE la 1800 de euro!
De Neptun TV 31 iulie 2017

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a anunțat, aseară, că indemnizațiile pentru creșterea copilului vor fi plafonate la 1800 de euro. Ea a menționat că în maximum două săptămâni va fi finalizat un proiect de OUG în acest sens.

Părinții care REFUZĂ să-și vaccineze copiii riscă AMENZI care pot ajunge la 10.000 de lei! Forma finală a proiectului Legii vaccinării
De Neptun TV 29 iulie 2017

Părinții care refuză să-și vaccineze copiii după ce vor fi informați despre riscuri vor primi avertismente și apoi amenzi care pot ajunge la 10 mii de lei!