joi, 14 decembrie 2017

VEȘTI BUNE. Fiecare copil va primi 100 de euro lunar, până la sfârșitul studiilor!

VEȘTI BUNE. Fiecare copil va primi 100 de euro lunar, până la sfârșitul studiilor!

Fiecare copil va primi 100 de euro pe lună, de la naștere și până în momentul finalizării studiilor, cu condiția să nu facă absențe la școală, liceu sau facultate. Măsura vizează atât stimularea natalității, cât și evitarea absenteismului și abandonului școlar.

Propunerea aparține senatorului Ionel Agrigoroaie, care crede că suma poate fi asigurată din bugetul de stat în anumite condiții.

Ce poate face un copil, o familie cu 85 de lei lunar? Nimic. Dacă ar primi măcar 100 de euro, atunci, cu acei bani într-adevăr se poate face ceva. Nu toți vor primi acești bani, ci doar cei care nu au absențe la școală. În acest fel îi stimulăm pe tineri să facă copii și pe copii să învețe. Dacă fiecare copil va frecventa grădinița, școala primară, liceul și o facultate, nivelul de educație va crește simțitor”, a declarat Agrigoroaei pentru Libertatea.

Potrivit senatorului, banii pot fi asigurați din bugetul de stat în momentul în care se va introduce o taxă pe viciu (taxare suplimentară a alcoolului și țigărilor), precum și prin evitarea cheltuielilor inutile.

Dacă propunerea lui Ionel Agrigoroaie abia urmează să fie luată în discuție, deputații au adoptat deja o altă inițiativă legislativă care vizează, de data aceasta, ajutorarea părinților care adoptă copii. Astfel, mămicile care își vor mări familia prin adopție vor beneficia de o indemnizație de aproximativ 1.700 lei și de concediu de acomodare de un an. Modificările legii adopției au fost adoptate la începutul lunii de Comisia pentru muncă și protecție socială a Camerei Deputaților.

Comenteaza aceasta stire

TULCEA. Fetiță pusă să bea și să fumeze 'ca barosanii' - părinții s-au ales cu dosar penal! VIDEO
De Neptun TV 12 decembrie 2017

Familia fetiței a fost luată de oamenii legii și dusă azi, la audieri, la Direcția de Protecție a Copilului din Tulcea.

TULCEA. Fetiță de 2 ani, pusă de mamă să fumeze: 'Hai, trage, trage'! Fumul o îneacă, dar toată lumea se amuză - VIDEO REVOLTĂTOR
De Neptun TV 11 decembrie 2017

Fumul o îneacă și îi intră în ochi, dar părinții nu încearcă să o oprească. Ei o îndeamnă să fumeze în continuare, întrebând-o dacă nu vrea și cafea.

REVOLTĂTOR. Mamă UMILITĂ la naștere: 'Nu te mai screme... Când ai făcut sex nu ai mai urlat atâta'
De Neptun TV 27 noiembrie 2017

Femeia povestește că a ajuns să îi spună medicului de gardă din acea seară „Spintecătoarea“, pentru modul brutal de a controla sau de a se comporta cu femeile, fiind de asemenea un medic care a mai fost acuzat și în trecut de malpraxis.