miercuri, 17 iulie 2019

Vești bune pentru bolnavii din România! Activitatea de TRANSPLANT va fi reluată!

De Mediafax 10:11, 24 iunie 2017 116 vizite Sanatate
Vești bune pentru bolnavii din România! Activitatea de TRANSPLANT va fi reluată!

Ministerul Sănătății anunță revenirea activității de transplant din România pe fondul creșterii donării de organe și țesuturi, precizând că până în momentul actual, au fost salvate peste o sută de vieți prin transplantul de organe.

Astfel, medicii au efectuat 70 de transplante renale (București, Cluj și Iași), 30 de transplante de ficat (București și Iași), precum și trei operații de transplant de cord (unul la București și două la Târgu Mureș).

"Aceste date demonstrează că Programul Național de Transplant funcționează la capacitate bună și cunoaște o revenire importantă, după criza alarmantă de anul trecut. Un exemplu grăitor este că, numai în ultima săptămână, au fost depistați și îngrijiți șase donatori de organe și țesuturi în mai multe centre medicale din țară și din Municipiul București. Creșterea numărului de donatori înseamnă salvarea mai multor vieți, precum și scurtarea listelor de așteptare pentru transplant din partea pacienților cu insuficiențe severe de organ", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Comenteaza aceasta stire