luni, 22 iulie 2019

Vești bune pentru profesori! Examenul de definitivare în învățământ va putea fi susținut de mai multe ori, contra cost

Vești bune pentru profesori! Examenul de definitivare în învățământ va putea fi susținut de mai multe ori, contra cost

Cadrele didactice care nu au reușit să promoveze examenul de definitivare în învățământ din trei încercări, îl pot susține și a patra oară sau chiar mai mult, dar contra cost. Până acum, cei care nu promovau în cele trei încercări puteau să profesesze, însă doar cu contract pe perioadă determinată, ca debutant.

 Schimbări majore la examenul național de definitivare în învățământ. Dacă până acum cadrele didactice puteau să susțină testarea doar de trei ori, acum au posibilitatea să îl dea ori de câte ori doresc. Sunt însă și câteva condiții pe care trebuie să le îndeplinească și anume parcurgerea unui an de practică pedagogică la clasă, dar și plata unei taxe.

Valoarea acesteia încă nu a fost stabilită de minister. Iulia Caragea, profesor de educație fizică la Liceul Sportiv, este una dintre candidatele la examenul de definitivat de anul viitor și spune că măsura este binevenită.

Nu este singura candidată la acest examen care salută decizia Guvernului: „era într-un fel nedrept, pentru că toată viața ai fi rămas suplinitor. Acum se mai oferă o șansă, pentru a-ti putea continua cariera.”, a spus Radu Florin Luca, profesor de judo.

Schimbările aduse examenului de definitivat au fost adoptate ieri de Guvern, prin ordonanță de Urgență.

Cadrele didactice care pică examenul de definitivat pot fi angajate doar pe perioadă determinată, ca profesori debutanți.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Daniel Ababei, elev de nota 10 la bacalaureat: 'În sistemul de învățământ românesc se pune accentul pe cantitatea informației, nu pe calitate'
De Neptun TV 11 iulie 2019

Daniel Ababei a obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat. Din toamnă, va urma cursurile universității „Imperial College London“, la Secția de securitate cibernetică.

CONSTANȚA. Calendarul probelor scrise la Bacalaureat 2019. Când se vor afișa primele rezultate
De Neptun TV 1 iulie 2019

Luni, 1 iulie, se desfășoară proba scrisă la Limba și Literatura Română. Timpul destinat elaborării lucrării este de trei ore.