luni, 23 iulie 2018

VEȘTI PROASTE. Accizele la benzină și motorină cresc din nou, scumpind combustibilul la pompe!

Preţurile la benzină şi motorină ar putea creşte dacă Ministerul Finanţelor va reuşi reintroducerea accizei de 7 eurocenţi pe litru. Acest lucru ar ridica ridica preţul benzinei şi motorinei cu aproximativ 45 de bani pe litru. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că această creştere ar fi nesemnificativă, în timp ce guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, consideră că noua măsură va ridica inflaţia. Transportatorii ameninţă deja cu proteste.

Ministerul Finanțelor ia în calcul ca de la 1 septembrie, să revină la nivelul din 2016 pentru accizele la carburanți. Reducerea fiscalității în acest domeniu a adus România pe ultimul loc în UE în ceea ce privește prețul benzinei fără plumb. Președintele Senatului a declarat că acest lucru ar însemna o creștere foarte puțin sesizabilă.

 Decizia Ministerului Finanțelor vine ca urmare a faptului că în prima parte a acestui an, în urma eliminării euroaccizei, încasările la buget au scăzut cu aproximativ 700 de milioane de lei față de perioada similară a anului trecut. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat că deocamdată un astfel de proiect este doar la stadiul de discuții, dar că poate afecta inflația. 

Transportatorii sunt nemulțumiți de o astfel de variantă. Liderii lor spun că majorarea acizei va aduce cu sine creșterea tarifelor de transport marfă, respectiv a biletelor de călători, refuzul de a mai alimenta din România și chiar proteste în Piața Victoriei.

Comenteaza aceasta stire

Asigurarea auto RCA! Cât plătesc românii pentru asigurarea mașinii în 2018
De Neptun TV 20 iulie 2018

Acest lucru este valabil și pentru persoane fizice și pentru persoane juridice.

ATENȚIE, turiști români! Modificări importante în Codul Rutier din Grecia - amenzi de până la 2.000 de euro!
De Neptun TV 18 iulie 2018

Grecia a adus modificări importante la Noul Cod Rutier elen, cu pedepse drastice ce pot presupune ridicarea permisului până la cinci ani, amenzi de până la 2.000 de euro și chiar închisoare

Deputații au decis: liber pentru vitezomani! Radarele poliției, semnalate prin afișe cu cel puțin 500 de metri înainte!
De Neptun TV 6 iulie 2018

Potrivit modificărilor adoptate de comisiile parlamentare, “mașinile de poliție cu radar sau polițistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizați cu un panou afișat cu 500-2.000 de metri înainte pe sensul de mers, dar nu mai mult de 1.000 de metri în localitate și 4.000 de metri în afara localităților față de radar”.

Cum pot scăpa șoferii de amenzile de circulație!
De Neptun TV 4 iulie 2018

Concret, de acum înainte contravenientul poate să ceară în instanță anularea procesului-verbal de amendă dacă polițistul care a aplicat sancțiunea nu...

INFOTRAFIC. Mai multe drumuri naționale rămân blocate din cauza inundațiilor. Trafic feroviar afectat în trei județe
De Neptun TV 2 iulie 2018

Cinci tronsoane de drumuri naționale din județele Covasna, Harghita, Neamț, Suceava și Vâlcea mai sunt blocate în această dimineață din cauza inundațiilor. Traficul feroviar este afectat în județele Brașov, Teleorman și Vâlcea.

ATENȚIE, ȘOFERI! Polițe de asigurare FALSIFICATE - recomandările polițiștilor!
De Neptun TV 27 iunie 2018

Autoritățile le recomandă șoferilor să își verifice online valabilitatea poliței RCA după cinci zile de la emitere.