duminică, 17 decembrie 2017

VEȘTI PROASTE. Accizele la benzină și motorină cresc din nou, scumpind combustibilul la pompe!

Preţurile la benzină şi motorină ar putea creşte dacă Ministerul Finanţelor va reuşi reintroducerea accizei de 7 eurocenţi pe litru. Acest lucru ar ridica ridica preţul benzinei şi motorinei cu aproximativ 45 de bani pe litru. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că această creştere ar fi nesemnificativă, în timp ce guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, consideră că noua măsură va ridica inflaţia. Transportatorii ameninţă deja cu proteste.

Ministerul Finanțelor ia în calcul ca de la 1 septembrie, să revină la nivelul din 2016 pentru accizele la carburanți. Reducerea fiscalității în acest domeniu a adus România pe ultimul loc în UE în ceea ce privește prețul benzinei fără plumb. Președintele Senatului a declarat că acest lucru ar însemna o creștere foarte puțin sesizabilă.

 Decizia Ministerului Finanțelor vine ca urmare a faptului că în prima parte a acestui an, în urma eliminării euroaccizei, încasările la buget au scăzut cu aproximativ 700 de milioane de lei față de perioada similară a anului trecut. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat că deocamdată un astfel de proiect este doar la stadiul de discuții, dar că poate afecta inflația. 

Transportatorii sunt nemulțumiți de o astfel de variantă. Liderii lor spun că majorarea acizei va aduce cu sine creșterea tarifelor de transport marfă, respectiv a biletelor de călători, refuzul de a mai alimenta din România și chiar proteste în Piața Victoriei.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Carambol după o șicanare în trafic - soț și soție, cu mașinile avariate din cauza unui teribilist! Șoferul vinovat a fost lăsat fără permis și amendat!
De Andreea Bajdechi 12 decembrie 2017

Un șofer inconștient a provocat un carambol, după o șicanare în trafic în stațiunea Mamaia. Totul a fost surprins de o cameră video instalată la bordul uneia dintre mașinile implicate. Tânărul care intră pe sensul de mers al altui șofer, îi frânează brusc în față, taie linia dublă continuă, pătrunde fără reținere pe contrasens și oprește brusc autoturismul pe banda a doua de circulație, a plecat apoi ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Două persoane au făcut plângere la poliție, iar oamenii legii urmează să îl identifice în cel mai scurt timp.

CONSTANȚA. Semafoare pentru 'atleți' - pietoni obligați să alerge pe trecere!
De Roxana Glăvan 5 decembrie 2017

Există câteva semafoare în Constanța, unde orice pieton care dorește să traverseze strada trebuie să se transforme într-un bun atlet. Și spunem asta pentru că la unele semafoare din oraș, pietonii au la dispoziție doar câteva secunde să traverseze. Copiii, bătrânii și persoanele cu dizabilități nu au nicio șansă să apuce să treacă la timp pe celălalt trotuar și își pun zilnic viața în pericol.

CONSTANȚA. Haos în trafic din cauza părinților care-și lasă mașinile la voia întâmplării! 'Stau doar 2 minute, las copilul și plec'
De Andreea Bajdechi 4 decembrie 2017

Stau doar 2 minute, las copilul la școală și plec. Este scuza sub care cei mai mulți șoferi își lasă mașinile parcate la întâmplare, fără să le pese să încurcă sau chiar blochează traficul. Vedem în materialul următor cât de haotic se circulă la orele pranzului în dreptul unor instituții de învătământ din Constanța.

INFOTRAFIC. Șase DRUMURI naționale ÎNCHISE - pe Autostrada A3 ninge abundent! Recomandările polițiștilor înainte de a pleca la drum!
De Neptun TV 2 decembrie 2017

Conducătorii auto care se deplasează pe autostrada A3 Turda – Gilău (în județul Cluj) sunt sfătuiți să manifeste prudență sporită la volan, să reducă viteza de deplasare, să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte și să nu bruscheze comenzile mașinii, întrucât pe acest drum circulația se desfășoară în condiții de iarnă (ninge abundent).

CONSTANȚA. Un drum expres de mare viteză ar urma să fie construit pe litoral - când încep lucrările
De Cristina Puşcaşu 22 noiembrie 2017

Scăpăm în sfârșit de aglomerația de pe litoral. Compania nationala de drumuri si autostrazi vrea sa construiasca drumul express Techirgiol. Vestea proastă este însă că deocamdată nu se știe nici când vor începe lucrările și cu atât mai puțin când se vor finaliza.

ANUNȚ CNAIR. Stații meteo instalate pe principalele drumuri din Constanța și Tulcea - vezi unde au fost amplasate!
De Neptun TV 21 noiembrie 2017

Prin intermediul acestora, CNAIR va monitoriza starea carosabilului pe timpul iernii.