sîmbătă, 24 martie 2018

VEȘTI PROASTE. Accizele la benzină și motorină cresc din nou, scumpind combustibilul la pompe!

Preţurile la benzină şi motorină ar putea creşte dacă Ministerul Finanţelor va reuşi reintroducerea accizei de 7 eurocenţi pe litru. Acest lucru ar ridica ridica preţul benzinei şi motorinei cu aproximativ 45 de bani pe litru. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că această creştere ar fi nesemnificativă, în timp ce guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, consideră că noua măsură va ridica inflaţia. Transportatorii ameninţă deja cu proteste.

Ministerul Finanțelor ia în calcul ca de la 1 septembrie, să revină la nivelul din 2016 pentru accizele la carburanți. Reducerea fiscalității în acest domeniu a adus România pe ultimul loc în UE în ceea ce privește prețul benzinei fără plumb. Președintele Senatului a declarat că acest lucru ar însemna o creștere foarte puțin sesizabilă.

 Decizia Ministerului Finanțelor vine ca urmare a faptului că în prima parte a acestui an, în urma eliminării euroaccizei, încasările la buget au scăzut cu aproximativ 700 de milioane de lei față de perioada similară a anului trecut. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat că deocamdată un astfel de proiect este doar la stadiul de discuții, dar că poate afecta inflația. 

Transportatorii sunt nemulțumiți de o astfel de variantă. Liderii lor spun că majorarea acizei va aduce cu sine creșterea tarifelor de transport marfă, respectiv a biletelor de călători, refuzul de a mai alimenta din România și chiar proteste în Piața Victoriei.

Comenteaza aceasta stire

PROGRAMUL RABLA 2018! Cum să-ți iei o mașină nouă cu ajutor de la stat!
De Neptun TV 15 martie 2018

O persoană fizică poate achiziționa mai multe autovehicule noi în schimbul predării spre casare a unui număr echivalent de autovehicule uzate, beneficiind astfel, în mod corespunzător, de mai multe prime de casare, se mai arată în document. Pe post de rablă se vor accepta și microbuzele cu cel mult 22 de locuri.

OFICIAL! Șoferii care circulă fără rovinietă scapă de amendă - președintele Iohannis a promulgat legea!
De Neptun TV 8 martie 2018

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, azi, legea prin care șoferii care circulă fără rovinietă nu vor putea fi sancționați în intervalul cuprins de la data săvârșirii contravenției și până la data comunicării acesteia, iar amenda se prescrie dacă șoferul nu e informat timp de 4 luni.