duminică, 21 iulie 2019

Vești proaste pentru șoferi! Motorina și benzina s-ar putea scumpi în următoarea perioadă

Vești proaste pentru șoferi! Motorina și benzina s-ar putea scumpi în următoarea perioadă

Carburanții s-ar putea scumpi în următoarea perioadă din cauza cererii tot mai mari de petrol la nivel mondial, dar și a scăderii ofertei.

Accelerarea cererii de petrol la nivel mondial și reducerea ofertei din partea Organizației țărilor exportatoare de petrol (OPEC) ar putea împinge prețurile la țiței până la 60 de dolari pe baril înainte de sfârșitul anului, potrivit unui raport al Barron's, citat de Reuters.

Analiza arată că în ultimele săptămâni prețul barilului de petrol a scăzut până la 44 de dolari.

Experții prognozează noi cereri record de petrol, de până la 97,3 milioane de barili pe zi în 2017, un nivel record, de la 96 de milioane în 2016, determinată în mare măsură de țările emergente cum ar fi China și India. În același timp, reducerea ofertei OPEC de aproximativ 0,7 milioane de barili pe zi față de media din 2016 ar trebui să determine creșterea prețului înainte de sfârșitul trimestrului.

Un declin al stocurilor globale de petrol a început odată cu acordul OPEC, iar în cadrul studiului se preconizează că va continua la un ritm accelerat până la sfârșitul acestui an.

Bineînțeles, totul se va resimți în prețul carburanților de la pompă.

Comenteaza aceasta stire

Noi reguli de circulație pe podul de la Năvodari!
De Neptun TV 6 iulie 2019

Noile reguli de circulație pe podul de la Năvodari vor intra în vigoare luni, 8 iulie. Administrația locală spune că acestea țin cont de valorile înregistrate în traficul rutier.

ATENȚIE, ȘOFERI! Autostrada către mare, cu restricții în plin sezon!
De Neptun TV 1 iulie 2019

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță o serie de restricții pe A2 (Autostrada București-Constanța) și pe DN 39 (Constanța-Mangalia)