duminică, 18 august 2019

Vicepreședintele CJ Constanța, Claudiu Palaz, trimis în judecată pentru un prejudiciu de 675.000 euro!

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa l-au trimis în judecată pe actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Claudiu Palaz pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu. Nici Palaz şi nici şefii lui de partid nu au vrut să comenteze în vreun fel decizia procurorilor, nici în ceea ce priveşte o eventuală demisie din funcţiile publice şi politice, având în vedere problemele pe care le are cu justiţia.

Conform legii, nepunerea în aplicare a unei hotărâri judecătorești de către un funcționar public constituie abuz în serviciu și atrage dechiderea unui dosar penal și chiar concedierea acestuia.

Nu s-a întâmplat însă acest lucru și în cazul fostului prefect, Caudiu Palaz. Deși pe numele acestuia a fost formulată o plângere penală, încă din 2011, procurorii se pare că abia acum au găsit-o și s-au apucat să o instrumenteze și l-au trimis în judecată. Potrivit procurorilor, în perioada 2009 – 2012, când a ocupat funcția de prefect al județului Constanța, Claudiu Palaz a refuzat să pună în executare o sentință civilă din 2008, privind punerea în posesie a unui teren din extravilanul comunei Lumina.

Alături de Palaz a fost trimisă în judecată și Aura Bozdoacă, la vremea respectivă Director al Direcției Juridice din cadrul Prefecturii Constanța.

Nici Palaz nu a comentat decizia procurorilor. La fel au făcut și actualii parteneri politici.

"Am aflat și eu despre această informație din presă. Nu cunosc speța în sine, dar cred că instanța de judecată va hotărâ dacă domnul Palaz este vinovat sau nu. Până la un verdict, oricine are prezumția de nevinovăție", a declarat Horia Țuțuianu, președintele CJC.

 

"Nu știu decât de la dumneavoastră despre chestia asta. Până nu am o imagine exacta despre ce este vorba nu vă pot da nicio declarative. Până nu vorbesc cu domnul Palaz, nu vă pot da nicio declarație", a susținut Eugen Tomac, președintele PMP.

Claudiu Palaz face ce face și indiferent cine este la putere, tot se lipește de o funcție publică importantă. Dacă pe timpul guvernului Boc a fost prefect, în prezent este vicepreședintele Consiliului Județean. Și asta nu pentru că l-au ales cetățenii județului, ci pentru că a primit sprijinul PSD. Cu numai trei consilieri județeni scoși la alegeri, Palaz a ajuns să taie și să spânzure în executivul județean.

Cum tendința partidelor politice este aceea de a se debarasa de oamenii care au probleme în justiție, va fi interesantă poziția conducerii centrale a PMP față de Claudiu Palaz. La fel de interesantă va fi și atitudinea partenerilor politici de la PSD. Nu în ultimul rând, este de urmărit care va fi și atitudinea judecătorilor.

Dacă ne gândim că nu demult judecătorii Iulia Cezara Suciu, Andreea Ianca și Dan Iulian Năstase l-au condamnat în regim de urgență pe fostul președinte al Consiliului Județean Nicușor Constantinescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu și un prejudiciu de 20 de mii de euro, ce rezoluție ar da în acest caz în care fostul prefect Palaz a ignorat o hotărâre a instanței și a creat, potrivit procurorilor, un prejudiciu de 675.000 de euro?

Comenteaza aceasta stire