miercuri, 21 august 2019

VIDEO. Mașină de Poliție, tractată de o altă mașină de Poliție: 'Autospecialale noi au ajuns doar pe la șefi și alte structuri neoperative'!

VIDEO. Mașină de Poliție, tractată de o altă mașină de Poliție: 'Autospecialale noi au ajuns doar pe la șefi și alte structuri neoperative'!

Un lider sindical din Neamț susține că cele mai multe autospeciale noi din dotarea inspectoratelor de poliție au ajuns la șefi, iar agenții lucrează cu mașini uzate.

Agentul de poliție Ioan Cănărău, vicepreședinte al sindicatului Europol, cere ministrului de Interne Carmen Dan să aplice un "program Rabla" pentru înlocuirea șefilor incompetenți.

Într-o postare pe o rețea de socializare, sub forma unui comunicat al Europol (Sindicatul Polițiștilor Europeni), intitulat „Poliția Română așteaptă cu mare interes “, viceliderul de sindicat condamnă dezinteresul șefilor din Poliție pentru dotarea cadrelor din structurile de ordine publică cu autospeciale noi.

Postarea este însoțită de un filmuleț în care se vede cum o mașină de intervenție a Poliției (Logan) este tractată de o altă autospecială de poliție. Cănărău face precizări privind data și locul în care a fost făcută filmarea, acuzând managementul defectuos al șefilor din Poliția Română responsabili de gestionarea parcurilor auto.

„Din păcate vom mai vedea astfel de imagini, cum sunt cele din Municipiul Roman, jud. Neamț, din seara zilei de 11.11.2017, cu mașini de poliție tractate de alte mașini de poliție, pentru că, în proporție de 90 %, autospecialale noi cu care a fost dotată Poliția Română în ultima perioadă au ajuns doar pe la șefi și alte structuri neoperative“, spune Ioan Cănărău.

Sindicalistul le reproșează superiorilor că, în timp ce agenții care lucrează în teren se chinuie cu mașini învechite, șefii se deplasează în controale cu Dacia Duster, nou intrate în dotarea Inspectoratelor de Poliție:

„E frumos, nu, să vii în control cu un Duster la niște polițiști care fac serviciul cu un sicriu pe roti?“, întreabă Ioan Cănărău.

Acesta îi cere ministrului de Interne Carmen Dan și un „Program Rabla“ pentru șefii incompetenți ale căror performanțe profesionale el consideră că s-au rezumat doar la „neimplicare, impotența managerială și de ce nu, confort social și salarial“.

Comenteaza aceasta stire