sîmbătă, 17 august 2019

Viitorul, două victorii în ultimele două amicale din Antalya

Noul portar al Viitorului, Valentin Cojocaru, a debutat astăzi pentru echipa lui Hagi în victoria cu Cernomoreţ Odessa, scor 2-1. Puştiul de 15 ani Alexi Pitu a semnat al doilea succes repurtat de campioana României în cantonamentul din Antalya. Viitorul a câştigat şi ultimul amical din Turcia, 2-0 cu polonezii de la Jagiellonia, prin golurile marcate de Cicâldău şi Ianis Hagi.

Reușita meciului cu Cernomoreț i-a aparținut lui Andrei Ciobanu. După o lansare a lui Horj și o prelungire cu capul a lui Gavra, internaționalul de tineret a driblat un fundaș advers și a deschis scorul în amicalul de la Belek cu un șut senzațional sub transversală.

Ultima achiziție a Viitorului, Cojocaru a avut câteva intervenții excelente în repriza secundă. Fostul portar al FCSB-ului, care a jucat în ultimul an în Italia și Cipru, și-a demonstrat clasa la primul meci în tricoul campioanei.

Cernomoreț a egalat prin Zunic, în urma unui corner, dar constănțenii au avut ultimul cuvânt. Tânărul internațional de juniori Neciu a scos un penalty, iar puștiul de 15 ani adus de Hagi în Antalya, Alexi Pitu, a executat cu sânge rece, pentru 2-1, și a stabilit scorul final al partidei.

Voduț, Ianis Hagi, olandezul Lima și Cojocaru sunt jucătorii aduși în iarnă, iar lista rămâne deschisă. Viitorul s-a despărțit însă de Țucudean, Eric și Rîmniceanu, iar Dani Lopez a devenit indisponibil din cauza unei probleme medicale.

Echipa se întoarce vineri la Constanța, unde se va pregăti până la debutul oficial din acest an. Vinerea viitoare, Viitorul va juca la Ovidiu cu Astra în etapa a 23-a din Liga Întîi. 

Comenteaza aceasta stire