miercuri, 21 august 2019

VINE IARNA! Coduri galbene de ninsori viscolite și vânt puternic în mai multe județe din România

VINE IARNA! Coduri galbene de ninsori viscolite și vânt puternic în mai multe județe din România

Specialiștii în meteorologie au emis coduri galbene de ninsori în mai multe județe din România.

COD GALBEN: Valabil de la ora 10:00 pana la ora 16:00, în JUDEȚUL ALBA: Zona de munte, se vor semnala: ninsoare moderată ce determină scăderea vizibilității izolat sub 100 m. Fenomene asociate: vânt cu viteze la rafală de 50-70 km/h, viscolind ninsoarea.

COD GALBEN: Valabil de la ora 9:50 pana la ora 15:50, în JUDEȚUL HUNEDOARA: Zona de munte; JUDEȚUL BIHOR: Zona de munte; JUDEȚUL ARAD: Zona de munte, se vor semnala : ninsoare moderată ce determină scăderea vizibilității izolat sub 100 m. Fenomene asociate: vânt care la rafală va avea viteze de 50...70 km/h, viscolind zăpada.

Recomandare: GER. 11 grade sub zero, în această dimineață!

COD GALBEN: Valabil de la ora 9:45 pana la ora 16:00, în JUDEȚUL CLUJ: Zona de munte; JUDEȚUL SATU MARE: Zona de munte; JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD: Zona de munte; JUDEȚUL MARAMUREȘ: Zona de munte, se vor semnala: Ninsoare moderată ce determină scăderea vizibilității sub 100 m. Fenomene asociate: rafale de vânt cu viteze de 50...70 km/h, care vor viscoli ninsoarea.

Și gerul și-a făcut simțită prezența, în această dimineață, în mai multe zone din țară. Astfel, la munte, pe Vârful Omu, au fost înregistrate -11 grade Celsius. Mercurul din termometre a coborât la -8 grade la Bâlea Lac, unde stratul de zăpadă se ridică la 20 de centimentru, iar la Miercurea Ciuc -6 grade.

La Sibiu, în cursul dimineții au fost înregistrate patru grade sub zero, iar în București a fost 'mai cald': 2 grade Celsius, la stația Băneasa.

"Vremea se va menține deosebit de rece în special în regiunile intracarpatice, iar temperaturile minime vor fi negative local în Transilvania și pe arii restrânse în Moldova, nordul Olteniei și al Munteniei, unde se va produce brumă", se arată într-o informare ANM.

NOTĂ. Începând din seara zilei de vineri, 7 octombrie și până în după-amiaza zilei de sâmbătă, 8 octombrie, ploile se vor extinde treptat și vor cuprinde regiunile din jumătatea de sud-est a teritoriului, unde cantitățile de apă vor fi însemnate.

Comenteaza aceasta stire