marţi, 18 iunie 2019

VINE IARNA! Coduri galbene de ninsori viscolite și vânt puternic în mai multe județe din România

VINE IARNA! Coduri galbene de ninsori viscolite și vânt puternic în mai multe județe din România

Specialiștii în meteorologie au emis coduri galbene de ninsori în mai multe județe din România.

COD GALBEN: Valabil de la ora 10:00 pana la ora 16:00, în JUDEȚUL ALBA: Zona de munte, se vor semnala: ninsoare moderată ce determină scăderea vizibilității izolat sub 100 m. Fenomene asociate: vânt cu viteze la rafală de 50-70 km/h, viscolind ninsoarea.

COD GALBEN: Valabil de la ora 9:50 pana la ora 15:50, în JUDEȚUL HUNEDOARA: Zona de munte; JUDEȚUL BIHOR: Zona de munte; JUDEȚUL ARAD: Zona de munte, se vor semnala : ninsoare moderată ce determină scăderea vizibilității izolat sub 100 m. Fenomene asociate: vânt care la rafală va avea viteze de 50...70 km/h, viscolind zăpada.

Recomandare: GER. 11 grade sub zero, în această dimineață!

COD GALBEN: Valabil de la ora 9:45 pana la ora 16:00, în JUDEȚUL CLUJ: Zona de munte; JUDEȚUL SATU MARE: Zona de munte; JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD: Zona de munte; JUDEȚUL MARAMUREȘ: Zona de munte, se vor semnala: Ninsoare moderată ce determină scăderea vizibilității sub 100 m. Fenomene asociate: rafale de vânt cu viteze de 50...70 km/h, care vor viscoli ninsoarea.

Și gerul și-a făcut simțită prezența, în această dimineață, în mai multe zone din țară. Astfel, la munte, pe Vârful Omu, au fost înregistrate -11 grade Celsius. Mercurul din termometre a coborât la -8 grade la Bâlea Lac, unde stratul de zăpadă se ridică la 20 de centimentru, iar la Miercurea Ciuc -6 grade.

La Sibiu, în cursul dimineții au fost înregistrate patru grade sub zero, iar în București a fost 'mai cald': 2 grade Celsius, la stația Băneasa.

"Vremea se va menține deosebit de rece în special în regiunile intracarpatice, iar temperaturile minime vor fi negative local în Transilvania și pe arii restrânse în Moldova, nordul Olteniei și al Munteniei, unde se va produce brumă", se arată într-o informare ANM.

NOTĂ. Începând din seara zilei de vineri, 7 octombrie și până în după-amiaza zilei de sâmbătă, 8 octombrie, ploile se vor extinde treptat și vor cuprinde regiunile din jumătatea de sud-est a teritoriului, unde cantitățile de apă vor fi însemnate.

Comenteaza aceasta stire

Vine CANICULA! Avertismentul meteorologilor pentru perioada următoare. VREMEA până pe 23 iunie
De Neptun TV 10 iunie 2019

Potrivit meteorologilor, primul val de caniculă își va face simțită prezența în România începând de miercuri, când vor fi 34 de grade Celsius în vest, sud și est, mai ales în zonele de câmpie.

ALERTĂ METEO! CONSTANȚA și alte județe, sub COD PORTOCALIU de ploi, vânt, vijelii și grindină!
De Neptun TV 8 iunie 2019

Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

Cod GALBEN în 36 de județe. ALERTĂ METEO de furtună și grindină până vineri seara - HARTA
De Neptun TV 7 iunie 2019

Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp, iar pe arii restrânse 45...50 l/mp.

Avertizare METEO extinsă: Cod PORTOCALIU de ploi și grindină în Moldova și nord-estul Munteniei. Cod GALBEN în restul țării
De Neptun TV 4 iunie 2019

Aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Alertă emisă de ANM: Cod PORTOCALIU de ploi torențiale în 21 județe! HARTA
De Neptun TV 3 iunie 2019

Meteorologii avertizează că începând de luni, ora 10, până joi la ora 10, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Noi alerte de la meteorologi! Ciclon deasupra României - coduri GALBENE ȘI PORTOCALII de furtuni și ploi! Este vizată și Constanța
De Neptun TV 1 iunie 2019

Se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină de medii și mari dimensiuni.

CONSTANȚA și alte județe, lovite de furtună! COD PORTOCALIU de ploi puternice, vijelii și grindină!
De Neptun TV 31 mai 2019

23 de județe ale țării și Capitala intră de la ora 15.00 sub cod portocaliu de ploi puternice, chiar în ziua în care începe vizita Papei Francisc în România.

CONSTANȚA și alte județe, sub COD GALBEN de furtuni și ploi!
De Neptun TV 30 mai 2019

37 de județe se vor afla, de la ora 12.00, sub cod galben de grindină, vijelii și averse torențiale,tot până luni.

O nouă ALERTĂ METEO! Ploi, vijelii, grindină în toată țara. 29 de județe sub cod galben până joi
De Neptun TV 29 mai 2019

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp.

Nouă atenționare meteo: 26 de județe sub cod galben de vijelii, ploi și grindină!
De Neptun TV 28 mai 2019

ANM a emis marți o atenționare meteo ce vizează ploi torențiale, vijelii și izolat grindină, în vigoare până sâmbătă. 26 de județe intră, totodată, sub averizare cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, până miercuri la ora 2.00.

ALERTĂ ANM: Ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină, până diseară. Este vizată și Dobrogea
De Neptun TV 25 mai 2019

Meteorologii anunță averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Nu scăpăm de vremea rea! ANM a emis o nouă INFORMARE de ploi torențiale, vijelii și grindină
De Neptun TV 23 mai 2019

Astfel de fenomene vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție în după-amiaza zilei de joi în vestul, centrul și nordul țării, iar pe parcursul zilei de vineri în regiunile estice, sud-estice, nordice și centrale.

Informare METEO de ULTIMĂ ORĂ! Ploi torențiale și furtuni în aproape toată țara
De Neptun TV 22 mai 2019

Cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și pe arii restrânse 35...40 l/mp.

Informare METEO de vreme rea. Când scăpăm de vijelii!
De Neptun TV 20 mai 2019

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp și pe arii restrânse 35-40 l/mp.