miercuri, 21 august 2019

Vinurile Alira - elixirul distracției la Ziua Recoltei de la Aliman

Sărbătoare mare în localitatea constănțeană Aliman. Ziua Recoltei, organizată de producătorul de vinuri Alira, a strâns laolaltă iubitori vin din toată țara.

Pentru a respecta tradiția, strugurii au fost zdrobiți cu picioarele de tinere îmbrăcate în port popular. Invitații au participat și la un concurs de cules via.

'Am fost foarte organizați. Fiecare am avut câte o atribuție. Unul aducea lădița, altul culegea', explică o participantă.

Vinurile Alira sunt create prin tradiție românească, combinată cu priceperea și pasiunea franțuzească.

'Anul acesta ne-am extins foarte mult prezența în retail-ul modern cu gama Flamma. Am venit cu nou, cu vinul roșu de desert făcut prin metoda passito specifică regiunii Recioto din Italia. Această metodă concentrează foarte mult aromele, vinul. Acesta este deosebit de intens', spune Marian Ivănescu, director comercial Alira.

Strugurii sunt culeși manual, apoi sunt atent selecționați. Mustul este făcut doar din boabele fără imperfecțiuni, sub atenta supraveghere și coordonare a enologului francez Marc Dworkin. Vinurile Alira sunt păstrate în butoaie de stejar între 4 și 14 luni, în funcție de gamă și de rezultatul dorit.

Fie că vorbim de sortimente cum ar fi Merlot, Cabernet, Sauvignon, Fetească Neagră,  Rosé sau Cuvée, cei care le-au degustat au regăsit în pahar pasiune, știință, dar, mai presus de toate, au găsit un vin bun.

Comenteaza aceasta stire

REPORTER SPECIAL. Primarul Decebal Făgădău, în direct la Neptun TV - află cât va fi prețul gigacaloriei în această iarnă, dar și despre alte proiecte ale primăriei!
De Neptun TV 31 iulie 2019

În această seară, începând cu ora 20.00, la emisiunea Reporter Special, invitat va fi primarul Constanței, Decebal Făgădău