duminică, 22 iulie 2018

Violențe extreme în SUA: morți, răniți, elicopterele Poliției prăbușite, mașini conduse prin mulțime!

Violențe extreme în SUA: morți, răniți, elicopterele Poliției prăbușite, mașini conduse prin mulțime!

Trei persoane și-au pierdut viața în cursul nopții într-o serie de evenimente violente din statul american Virginia. O mașină a intrat cu viteză într-o mulțime de contraprotestatari din localitatea Charlottesville, iar un marș marș al militanților pentru supremație rasială de la ”Uniți Dreapta” a degenerat.

O persoană și-a pierdut viața după ce un bărbat a intrat intenționat cu o mașină într-o mulțime de contraprotestatari, în vreme ce doi ofițeri au murit după ce un elicopter de poliție s-a prăbușit la ieșirea din Charlottesville.

Guvernatorul McAuliffe a declarat deja stare de urgență, pentru a permite intervenția promptă a autorităților locale înainte de marșul ”Uniți Dreapta”, care a adus sute de militanți pentru supremație rasială și contraprotestatari pe străzile orașului universitar din Virginia. Președintele SUA, Donald Trump, a intervenit și a condamnat „ura, bigotismul și violența de pe multe părți”, evitând să-i numească pe militanții de extremă-dreaptă, care deși au lansat violențele din Charlottesville, i-au susținut candidatura în cursa pentru Casa Albă.

O femeie în vârstă de 32 de ani și-a pierdut viața, în vreme ce alte 19 persoane au fost rănite după ce mașina condusă de un tânăr a intrat cu viteză în contraprotestatarii din Charlottesville. Șoferul a fost arestat, transmite News.ro.

Serviciile de urgență au intervenit rapid pentru a trata victimele, iar martorii au susținut că este vorba de un atac intenționat, pentru că autorul, Fields Jr., a intrat cu mașina în mulțime și apoi a dat cu spatele pentru a strivi sub roți o tânără contraprotestatară. Alte 16 persoane au primit îngrijiri medicale pentru alte incidente violente, care au avut loc în timpul nopții de coșmar din localitatea universitară Charlottesville, ce găzduiește și campusul Universității din Virginia.

Cauza prăbușirii elicopterului de poliție nu este cunoscută până în acest moment, dar nu este suspectată nicio mână criminală pentru moartea celor doi polițiști din Charlottesville.

De asemenea, cele două persoane decedate în urma prăbușirii elicopterului au fost identificate drept locotenentul H. Jay Cullen și pilotul Berke M.M. Bates.

Președintele Trump și-a transmis condoleanțele pentru rudele și colegii celor doi ofițeri din poliția statală a Virginiei.

Condoleanțe pentru familia tinerei ucise astăzi, cele mai bune urări pentru toți cei răniți în Charlottesville, Virginia. Foarte trist!”, a scris ulterior președintele pe Twitter.

Sute de persoane s-au adunat pe străzile din Charlottesville pentru a demonstra în favoarea sau împotriva mișcării ”Uniți Dreapta”. Primele violențe au izbucnit în scurt timp, deși polițiștii în echipament de revoltă și trupele Gărzii Naționale au inundat străzile din zona centrală a localiății Charlottesville. În acest sens, militanții albi de extremă-dreaptă, dintre care unii au venit cu șepcile de campanie ale președintelui Trump, s-au ciocnit cu contraprotestatarii și cele două tabere au aruncat cu proiectile improvizate, înainte de intervenția în forță a autorităților din Charlottesville. Polițiștii au lansat gaze lacrimogene și camerele televiziunilor au suprins agresiunea asupra unui contraprotestar, care a fost atacat cu bețe și cu un stâlp de metal, înainte de a fi abandonat într-o baltă de sânge. De asemenea, mulți militanți de extremă-dreaptă au fluturat drapelul Confederației, care este văzut drept un simbol al rasismului di Statele Unite.

Între timp, contraprotestatarii au scandat mesaje precum ”noi spunem nu fricii rasiste” și au fluturat steaguri ale mișcării ”Viețile Negrilor Contează”.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Vladimir Putin, la întâlnirea cu Donald Trump: Sistemul antibalistic global al SUA, care include elemente instalate în România, creează o 'situație periculoasă'!
De Mediafax 17 iulie 2018

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a exprimat îngrijorare, la întrevederea cu omologul său american Donald Trump, în legătură cu "sistemul antibalistic global" al Statelor Unite, care include elemente instalate în România.

Salvarea copiilor din Peștera din Thailanda: Primele imagini cu cei 12 băieți, internați în spital! FILMUL operațiunii
De Mediafax 12 iulie 2018

Primele imagini cu cei 12 copii și antrenorul lor, după operațiunea de salvare dramatică din peștera din Thailanda, unde au rămas captivi mai bine de două săptămâni, au fost făcute publice.

Temperaturile record au OMORÂT cel puțin 70 de persoane în regiunea canadiană Quebec. Ultimul bilanț al deceselor din cauza valului de căldură
De Neptun TV 10 iulie 2018

Valul de căldură a fost cel mai grav înregistrat în ultimele decenii în această regiune, însă temperaturile au început să scadă începând de vineri.

Copiii blocați în peștera din Thailanda le-au scris părinților: 'Nu vă faceți griji ... suntem toți puternici'!
De Neptun TV 7 iulie 2018

Într-un mesaj separat, antrenorul copiilor și-a cerut iertare de la părinți.

Tragedie în peștera inundată din Thailanda: Un salvator a MURIT în timp ce ducea oxigen și provizii copiilor din echipa de fotbal
De Mediafax 6 iulie 2018

Un fost scafandru care a lucrat în marina thailandeză, voluntar în operațiunile de salvare, a murit în timp ce lua parte la eforturile de salvare a celor 12 băieți și a antrenorului lor, prinși în peștera inundată din Thailanda.

4 iulie - Ziua Independenței SUA, în care americanii își celebrează valorile naționale
De Mediafax 4 iulie 2018

Data de 4 iulie 1776 este cunoscută în istorie ca ziua Declarării Independenței americanilor de Imperiul Britanic, eveniment care a condus la nașterea Statelor Unite ca entitate suverană. În prezent, 4 iulie este ziua în care americanii își celebrează valorile naționale.

Sute de membri ai serviciilor de securitate, arestați în Turcia după alegerile generale
De Mediafax 27 iunie 2018

Autoritățile turce au anunțat miercuri arestarea a 192 de angajați militari într-o serie de operațiuni. Marți, autoritățile turce anunțaseră arestarea altor 132 de membri ai serviciilor de securitate.

SUA: Migranții ilegali care trec granița cu copiii lor nu vor mai fi deferiți justiției deocamdată
De Mediafax 26 iunie 2018

Comisarul pentru vămi și protecția frontierelor, Kevin McAleenan, a explicat luni, în fața jurnaliștilor, că s-a încetat trimiterea în justiție a migranților veniți împreună cu copii lor, agenția sa nedispunând de locuri de plasare pentru toate aceste familii.

Sute de copii ai imigranților intrați ilegal în Statele Unite au fost transferați alături de părinți
De Mediafax 24 iunie 2018

Potrivit instituției, 538 de copii au fost transferați alături de părinți, în contextul în care erau despărțiți deoarece autoritățile au intensificat procedurile de inculpare a imigranților intrați ilegal în SUA.