vineri, 23 februarie 2018

Violențe extreme în SUA: morți, răniți, elicopterele Poliției prăbușite, mașini conduse prin mulțime!

Violențe extreme în SUA: morți, răniți, elicopterele Poliției prăbușite, mașini conduse prin mulțime!

Trei persoane și-au pierdut viața în cursul nopții într-o serie de evenimente violente din statul american Virginia. O mașină a intrat cu viteză într-o mulțime de contraprotestatari din localitatea Charlottesville, iar un marș marș al militanților pentru supremație rasială de la ”Uniți Dreapta” a degenerat.

O persoană și-a pierdut viața după ce un bărbat a intrat intenționat cu o mașină într-o mulțime de contraprotestatari, în vreme ce doi ofițeri au murit după ce un elicopter de poliție s-a prăbușit la ieșirea din Charlottesville.

Guvernatorul McAuliffe a declarat deja stare de urgență, pentru a permite intervenția promptă a autorităților locale înainte de marșul ”Uniți Dreapta”, care a adus sute de militanți pentru supremație rasială și contraprotestatari pe străzile orașului universitar din Virginia. Președintele SUA, Donald Trump, a intervenit și a condamnat „ura, bigotismul și violența de pe multe părți”, evitând să-i numească pe militanții de extremă-dreaptă, care deși au lansat violențele din Charlottesville, i-au susținut candidatura în cursa pentru Casa Albă.

O femeie în vârstă de 32 de ani și-a pierdut viața, în vreme ce alte 19 persoane au fost rănite după ce mașina condusă de un tânăr a intrat cu viteză în contraprotestatarii din Charlottesville. Șoferul a fost arestat, transmite News.ro.

Serviciile de urgență au intervenit rapid pentru a trata victimele, iar martorii au susținut că este vorba de un atac intenționat, pentru că autorul, Fields Jr., a intrat cu mașina în mulțime și apoi a dat cu spatele pentru a strivi sub roți o tânără contraprotestatară. Alte 16 persoane au primit îngrijiri medicale pentru alte incidente violente, care au avut loc în timpul nopții de coșmar din localitatea universitară Charlottesville, ce găzduiește și campusul Universității din Virginia.

Cauza prăbușirii elicopterului de poliție nu este cunoscută până în acest moment, dar nu este suspectată nicio mână criminală pentru moartea celor doi polițiști din Charlottesville.

De asemenea, cele două persoane decedate în urma prăbușirii elicopterului au fost identificate drept locotenentul H. Jay Cullen și pilotul Berke M.M. Bates.

Președintele Trump și-a transmis condoleanțele pentru rudele și colegii celor doi ofițeri din poliția statală a Virginiei.

Condoleanțe pentru familia tinerei ucise astăzi, cele mai bune urări pentru toți cei răniți în Charlottesville, Virginia. Foarte trist!”, a scris ulterior președintele pe Twitter.

Sute de persoane s-au adunat pe străzile din Charlottesville pentru a demonstra în favoarea sau împotriva mișcării ”Uniți Dreapta”. Primele violențe au izbucnit în scurt timp, deși polițiștii în echipament de revoltă și trupele Gărzii Naționale au inundat străzile din zona centrală a localiății Charlottesville. În acest sens, militanții albi de extremă-dreaptă, dintre care unii au venit cu șepcile de campanie ale președintelui Trump, s-au ciocnit cu contraprotestatarii și cele două tabere au aruncat cu proiectile improvizate, înainte de intervenția în forță a autorităților din Charlottesville. Polițiștii au lansat gaze lacrimogene și camerele televiziunilor au suprins agresiunea asupra unui contraprotestar, care a fost atacat cu bețe și cu un stâlp de metal, înainte de a fi abandonat într-o baltă de sânge. De asemenea, mulți militanți de extremă-dreaptă au fluturat drapelul Confederației, care este văzut drept un simbol al rasismului di Statele Unite.

Între timp, contraprotestatarii au scandat mesaje precum ”noi spunem nu fricii rasiste” și au fluturat steaguri ale mișcării ”Viețile Negrilor Contează”.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Gala BAFTA 2018: Starurile, în negru pe covorul roșu! Ducesa Kate a purtat o rochie verde închis GALERIE FOTO
De Neptun TV 19 februarie 2018

Gala BAFTA nu impune un cod vestimentar, însă, anterior, directorul academiei, Jane Lush, a declarat că organizația sprijină aceste inițiative pentru schimbare.

MASACRUL DIN FLORIDA! Mărturiile supraviețuitorilor: un profesor și-a protejat elevii cu trupul său! Un ultim mesaj pentru mama: 'Dacă nu scap, să știi că te iubesc'
De Neptun TV 17 februarie 2018

O elevă în vârstă de 15 ani a mărturisit că l-a văzut pe atacator apropiindu-se și s-a trântit la podea prefăcându-se moartă.

ALERTĂ CU ANTRAX la Bruxelles, în clădirea unde se află Consulatul României! Patru persoane plasate în CARANTINĂ!
De Neptun TV 9 februarie 2018

Patru persoane au fost plasate în carantină în urma unei alerte cu antrax la Bruxelles. Pompierii au fost chemați în clărirea în care își are sediul secția consulară a României.

SpaceX a intrat în istorie: s-a lansat cu succes cea mai puternică rachetă din lume! Cele trei propulsoare au aterizat înapoi pe Pământ
De Neptun TV 7 februarie 2018

Cele trei propulsoarea s-au reîntors pe Pământ. Două dintre ele au aterizat în sincron, în aplauzele entuziasmate ale spectatorilor.

Avion militar rus doborât în Siria: pilotul, prins și ucis! O grupare islamistă care are legături cu Al-Qaida a revendicat atacul!
De Neptun TV 4 februarie 2018

Un avion militar rus a fost doborât ieriîn Siria, responsabilitatea pentru această acțiune fiind revendicată de Hayat Tahrir al-Sham (HTS), o grupare militantă formată în urma fuziunii mai multor organizații islamiste, inclusiv Frontul Nusra, fosta ramura siriană a rețelei teroriste Al-Qaida.

Mii de persoane au fost evacuate în Hong Kong - o bombă din al doilea Război Mondial a fost descoperită!
De Neptun TV 3 februarie 2018

Poliția a închis zona în care a fost descoperită bomba, geniștii lucrând în cursul nopții pentru a neutraliza dispozitivul.

IMAGINI RARE: Cămile acoperite cu zăpadă după ce a nins în Arabia Saudită! GALERIE FOTO
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Mai multe fotografii arată câteva cămile acoperite de zăpadă, în timp ce localnicii au fost surprinși în timp ce se bucură de stratul de omăt.

Premiile Grammy 2018: Bruno Mars, cel mai premiat artist! Lista câștigătorilor din acest an
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Bruno Mars a primit premii pentru toate categoriile Grammy în care a fost nominalizat.

PROTESTE în Rusia - sute de oameni cer boicotarea alegerilor prezidențiale!
De Neptun TV 28 ianuarie 2018

Alte manifestații au avut loc în orașele Novosibirsk, Kurgan, Omsk, Magadan, Kemerovo și Yakuțk. Suporterii lui Navalnîi au declarat că așteaptă sute de persoane care să participe la manifestații similare în alte 118 orașe.

Accident feroviar grav, la Milano! Cel puțin patru persoane au murit și alte 100 au fost rănite, printre care și un român!
De Neptun TV 25 ianuarie 2018

La locul accidentului au ajuns mai multe ambulanțe și echipe de descarcerare.