vineri, 16 noiembrie 2018

Viorica Dăncilă este propunerea PSD pentru funcția de premier! Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a preluat interimatul

Social democraţii au hotărât foarte repede pe cine vor propune pentru a prelua funcţia de premier. Europarlamentarul Viorica Dăncilă este varianta discutată şi agreată de reprezentanţii conducerii PSD pentru a-i lua locul lui Mihai Tudose. Preşedintele României, Klaus Iohannis a declarat că mîine aşteaptă partidele la consultări, astfel încât să avem cât mai repede un guvern. Tot astăzi, Iohannis l-a desemnat pe ministrul Apărării, Mihai Fifor, să preia interimatul până la votarea noului Guvern de către Parlament.

Viorica Dăncilă este propunerea PSD pentru funcția de premier! Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a preluat interimatul

Premierul României, Mihai Tudose, a demisionat aseară din funcția de premier, după o ședință de câteva ore la sediul PSD. Astăzi, președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat când vor fi chemate partidele la consultări, stabilind și cine va asigura interimatul până la votarea noului Guvern.

Social democrații au venit astăzi cu o propunere pentru funcția de premier. În urma dezbaterilor din cadrul Comitetului Executiv Național s-a votat ca europarlamentarul Viorica Dăncilă să fie propunerea coaliției de guvernare pentru funcția de prim-ministru.

După ședința Comitetului Executiv al PSD, Viorica Dăncilă nu a dorit să facă prea multe declarații.

În cadrul Comitetului Executiv au fost discutate mai multe variante, Ecaterina Andronescu și Mihai Fifor erau alte două nume propuse, dare care au refuzat nominalizarea. Europarlamentarul Viorica Dăncilă a fost singura care a acceptat să preia acestă funcție. În cadrul discuțiilor, Viorica Dăncilă a primit foarte multe întrebări din partea colegilor.

Cariera politică a Vioricăi Dăncilă a început în anul 2004, când profesoara de la liceul din Videle a ajuns consilier local în aceiași localitate. În anul 2008 a devenit consilier în Consiliul Județean Teleorman, unde nu a rămas decât un an, pentru că în anul 2009 a fost aleasă să reprezinte România în Parlamentul European. Din 2009 și până în prezent Viorica Dăncilă a fost liderul delegației PSD din Parlamentul European. În ceea ce privește activitatea de partid, în prezent Viorica Dăncilă este președinte al Organizației de Femei a PSD. 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Gheorghe Donțu a anunțat candidații PSD la alegerile locale din 2020
De Neptun TV 14 noiembrie 2018

Invitat în această seară la emisiunea „Audiență în direct“, moderată de Măriuca Androne, consilierul județean PSD și președintele organizație de seniori PSD Constanța a anunțat în premieră numele candidaților PSD la alegerile locale din 2020.

Tăriceanu: În condițiile războiului politic total, România nu este pregătită să preia președinția Consiliului UE
De Neptun TV 25 octombrie 2018

În opinia sa, "cine crede că liderii europeni vor fi înțelegători, când în an electoral oamenii politici de la București se vor în război, se înșală", iar "România deja pierde teren și va avea enorm de pierdut dacă lucrurile nu se schimbă de urgență".

Curtea Constituțională a confirmat rezultatul de invalidare a referendumului pentru familie!
De Neptun TV 18 octombrie 2018

Curtea Constituțională a României (CCR) a confirmat, joi, rezultatul de invalidare a referendumului pentru familie, organizat pe 6 și 7 octombrie, din cauza neatingerii pragului legal de prezență de 30% necesar validării consultării populare.