sîmbătă, 24 august 2019

Vladimir Putin a declarat că atentatul terorist de la aeroportul Domodedovo din Moscova nu are nicio legătură cu Cecenia - update

Atentatul terorist de la aeroportul Domodedovo din Moscova, soldat cu moartea a 35 de persoane, nu are nicio legătură cu Cecenia, a declarat premierul rus Vladimir Putin. Anchetatorii ruși au întocmit o listă cu până la 10 posibili suspecți. Unul dintre ei a fost identificat din rândurile islamiștilor ruși.

Autoritățile ruse au identificat un prim posibil suspect, implicat în atentatul terorist de luni de pe aeroportul Domodedovo.  Reprezentanții Ministerului rus al Afacerilor Interne și cei ai Serviciului Federal de Securitate din regiunile din Caucazul de Nord și de Sud au primit informații ce duc spre un oarecare Razdobudko, locuitor al regiunii Stravropol. Din primele informații, se pare că bărbatul ar fi fost membru al unei grupări teroriste, desființată în luna octombrie a anului trecut. Informația nu a fost, însă, confirmată oficial. O sursă din poliție a declarat că anchetatorii ruși au întocmit o listă cu până la 10 posibili suspecți în legătură cu atentatul de pe aeroportul Domodedovo. Premierul rus, Vladimir Putin, a infirmat zvonurile apărute în presă, conform cărora teroriștii ar fi din Cecenia. Șeful guvernului de la Moscova a ținut să reamintească faptul că Rusia nu va purta niciodată negocieri cu teroriștii. Vladimir Putin a declarat că de oriunde ar fi aceștia, ei vor plăti scump.

Președintele rus Dmitri Medvedev a declarat că atentatul de luni soldat cu 35 de morți, era destinat să-i împiedice plecarea la Davos pentru a participa la Forumul Economic Mondial. La două zile de atentatul în care și-au pierdut viața 35 de persoane și 180 au fost rănite, un alt atac a avut loc în republica rusă Daghestan. Cel puțin patru persoane au murit și alte șase au fost rănite într-un atentat cu mașină capcană asupra unei cafenele.

Comenteaza aceasta stire