marţi, 20 februarie 2018

Vox populi

 

Deputatul democrat liberal,  Daniel Oajdea a anunțat că va vota moțiunea de cenzură depusă de PSD. El luat această hotărâre în urma votului exprimat astăzi de alegătorii din colegiul său.  Dezbaterea publică a fost una foarte tensionată, cu țipete, înjurături și îmbrânceli ce se puteau transforma la un moment dat  într-o bătaie generală. Scandalul a pornit în momentul în care un participant la dezbatere i-a sugerat deputatului pe un ton hotărât să voteze împotriva moțiunii. În secunda următoare bărbatul a fost înconjurat și îmbrâncit de mai multe persoane. A fost nevoie de intervenția polițiștilor pentru ca acesta să poată fi evacuat în siguranță. Daniel Oajdea a anunțat încă de la mijlocul săptămânii că își va consulta alegătorii în vederea votului de marți din plenul camerelor reunite ale parlamentului și că va ține cont de dorința lor, indiferent de indicațiile primite pe linie de partid. După mai bine de 2 ore de dezbateri tensionate, s-a trecut și la vot, iar rezultatul a fost net în favoarea moțiunii PSD. 98 de ieșeni au fost de acord ca Oajdea să voteze pentru, 47 s-au pronunțat "împotrivă", în timp ce o persoană s-a abținut, iar 11 buletine de vot au fost invalidate. Decizia parlamentarului de a vota împotriva partidului din care face parte s-ar putea să îl coste scump. Pentru că a ascultat vocea  poporului, deputatul Daniel Oajdea ar putea fi exclus din partid. Decizia va fi luată în ședința de luni a  Biroului Permanent a PDL. Cu toate acestea, deputatul ieșean crede că democrat liberalii nu vor face acest lucru, și asta pentru că exercitarea liberă a dreptului la vot este garantată de constituție.  

Comenteaza aceasta stire

ROMÂNIA30.RO: Disperarea domnului Tapalaga
De Neptun TV 13 februarie 2018

Fostul colonel SRI, Danile Dragomir, a postat astăzi pe blogul său câteva concluzii după ce a citit editorialul de azi al domnului Tapalaga.

Alina Mungiu Pipidi menționează editorialul lui Daniel Dragomir publicat în EUObserver
De Neptun TV 13 februarie 2018

Este nevoie de o comunicare transparentă și argumentată a situației din România în mediile externe.

Daniel Dragomir, acuzații grave în 'Black Cube': Dosarul a pornit de la sesizarea lui Lucian Pahonțu, fostul șef SPP acuzat de Liviu Dragnea de implicare politică
De Robert Nenciu 9 februarie 2018

Noi acuzați în dosarul „Black Cube”. Prezent astăzi la DIICOT, fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, inculpat in acest dosar, a venit cu noi date. El a declarat că dosarul a început de la o sesizare a șefului SPP, generalul Lucian Pahonțu. Fostul ofiter SRI a afirmat că va sesiza Inspecția Judiciară și ministerul Justiției în acest sens. Implicarea SPP în anumite dosare trebuie analizată în cadrul unei Comisii Parlamentare, este de părere președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, care a spus că înființarea unei astfel de comisii este inevitabilă.

Carmen Dan a oferit explicația scăderea salariilor polițiștilor
De Robert Nenciu 7 februarie 2018

Continuă războiul declarațiilor pe tema salariilor. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat astăzi că sporul de 40% pentru polițiști nu s-a tăiat, ci nu mai este legal.

Amenzi mai mari pentru gesturi obscene, înjurături și amenințări în public!
De Neptun TV 5 februarie 2018

Senatul a adoptat, în ședința de azi, o propunere legislativă prin care vor fi majorate amenzile pentru gesturile obscene în public, în instituțiile publice, dar și amenzile pentru înjurăturile și amenințările cu acte de violență.

Călin Popescu Tăriceanu: 'România de astăzi, un stat în care abuzurile sunt la ordinea zilei'
De Neptun TV 30 ianuarie 2018

Călin Popescu Tăriceanu a susținut un discurs în care a vorbit despre problemele legate de abuzuri cu care se confruntă România zi de zi.

Guvernul Dăncilă a primit votul de încredere al Parlamentului!
De Neptun TV 29 ianuarie 2018

Guvernul Dăncilă a primit votul de încredere în Parlament, după ce 282 de parlamentari au votat pentru, 136 împotrivă și o abținere.

EuObserver: 'România, la ceasul reîntoarcerii la epoca sovietică?'
De Neptun TV 27 ianuarie 2018

Abuzurile din justiție și poliția secretă din România, toate sub parafa luptei anticorupție, constituie subiectul unui editorial publicat în EuObserver.

Cine sunt membrii noului GUVERN - lista completă a miniștrilor!
De Neptun TV 26 ianuarie 2018

Guvernul Dăncilă își schimbă structura și va avea patru vicepremieri, potrivit unor surse politice, cei patru fiind Viorel Ștefan, Ana Birchall, Paul Stănescu și Grațiela Gavrilescu.

Coaliția PSD - ALDE a amânat formarea noului Guvern - noii miniștri vor fi anunțați la sfârșitul săptămânii!
De Robert Nenciu 22 ianuarie 2018

Liderii PSD și ALDE au stabilit ca numele noilor miniștri din Guvernul ce va fi condus de premierul desemnat, Viorica Dăncilă, să fie anunțate la sfârșitul acestei săptămâni. Asta deși toată lumea se aștepta ca noua componență să fie anunțată astăzi, după ședința coaliției de gvernare. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat însă că mai mulți colegi de partid au solicitat ca discuția privind formarea Guvernului să fie amânată. La rândul său, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că cel mai probabil va propune aceiași miniștri care au fost și în cabinetul Tudose.