duminică, 24 iunie 2018

Vox populi

 

Deputatul democrat liberal,  Daniel Oajdea a anunțat că va vota moțiunea de cenzură depusă de PSD. El luat această hotărâre în urma votului exprimat astăzi de alegătorii din colegiul său.  Dezbaterea publică a fost una foarte tensionată, cu țipete, înjurături și îmbrânceli ce se puteau transforma la un moment dat  într-o bătaie generală. Scandalul a pornit în momentul în care un participant la dezbatere i-a sugerat deputatului pe un ton hotărât să voteze împotriva moțiunii. În secunda următoare bărbatul a fost înconjurat și îmbrâncit de mai multe persoane. A fost nevoie de intervenția polițiștilor pentru ca acesta să poată fi evacuat în siguranță. Daniel Oajdea a anunțat încă de la mijlocul săptămânii că își va consulta alegătorii în vederea votului de marți din plenul camerelor reunite ale parlamentului și că va ține cont de dorința lor, indiferent de indicațiile primite pe linie de partid. După mai bine de 2 ore de dezbateri tensionate, s-a trecut și la vot, iar rezultatul a fost net în favoarea moțiunii PSD. 98 de ieșeni au fost de acord ca Oajdea să voteze pentru, 47 s-au pronunțat "împotrivă", în timp ce o persoană s-a abținut, iar 11 buletine de vot au fost invalidate. Decizia parlamentarului de a vota împotriva partidului din care face parte s-ar putea să îl coste scump. Pentru că a ascultat vocea  poporului, deputatul Daniel Oajdea ar putea fi exclus din partid. Decizia va fi luată în ședința de luni a  Biroului Permanent a PDL. Cu toate acestea, deputatul ieșean crede că democrat liberalii nu vor face acest lucru, și asta pentru că exercitarea liberă a dreptului la vot este garantată de constituție.  

Comenteaza aceasta stire

Mandatul lui Andrei Năstase, INVALIDAT. Scrutinul pentru desemnarea primarului Chișinăului a fost ANULAT
De Neptun TV 19 iunie 2018

Partidul Socialist ceruse instanței să declare nule alegerile locale anticipate desfășurate în 3 iunie, argumentând că Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr (centru-dreapta), a organizat acțiuni electorale în ziua celui de-al doilea tur de scrutin.

Sute de mii de oameni protestează împotriva statului paralel
De Neptun TV 9 iunie 2018

Mai multe persoane, prezente sâmbătă în Piața Victoriei, pentru mitingul PSD - ALDE, au prezentat stări de rău.

CONSTANȚA. PNL a demarat Campania 'Orașul poartă semnătura ta'!
De Robert Nenciu 29 mai 2018

Potrivit liberalilor, în urma răspunsurilor primite de la constănțeni, o parte din probleme se vor materializa în proiecte de hotărâre ce vor fi supuse votului Consiliului Local Constanța.