miercuri, 12 decembrie 2018

Vreme de primăvară la începutul lunii ianuarie - temperaturile urcă până la 16 grade!

Vremea continuă să ne surprindă cu veşti bune. Crăciunul a trecut şi, deşi cu toţii aşteptam să ne bucurăm de o ninsoare ca-n poveşti, nu numai că ea nu a venit, dar temperaturile din termometre au fost mult mai ridicate decât norma calendaristică. Iar, dacă până acum România a fost învăluită de un val de aer cald, meteorologii spun că prognoza arată la fel toată luna ianuarie.

De Ştefania Uţă 19:42, 4 ianuarie 2018 210 vizite Meteo

Dacă ne așteptam ca de Bobotează să avem parte de un ger năprasnic, așa cum se spune din bătrâni ei bine nu va fi așa. Cum va arăta exact vremea, ne spun meteorologii care ne anunță că vom avea parte de cel mai cald început de An Nou, din ultimii 6 ani.

“În următoarele zile, inclusiv weekend-ul, vremea va intra într un proces de încălzire. Va ieși soarele, va fi senin. Vom avea maxime incredibile pentru Dobrogea, până la 13, 15 grade Celsius, minimele în jur de 5, 6 grade. Vântul va sufla slab și moderat cu ceva intensificări aici pe litoral. Singurul fenomen care ne ar putea da bătăi de cap ar fi ceața”, a declarat meteorologul Sebastian Păun.

Specialiștii exclud și în această lună ninsorile la malul mării. În schimb, câteva schimbări ale vremii se anunță în săptămâna ce urmează.

"Se schimbă foaia de la jumătatea săptămânii viitoare când vremea va intra într un proces de răcire. Temperaturile vor scădea, dar vremea va rămâne tot caldă pentru această perioadă. Undeva la maxime de 5-7 grade și minimele negative în Dobrogea, în jur de 1 grad -3. Iar, în a doua parte a săptămânii s-ar putea să avem precipitații, predominant ploaie, dar slab cantitativ și nu o să creeze probleme”, a mai spus meteorologul.

Iar, dacă pe litoral, vremea se va menține la valori ridicate, pe crestele montane, vântul va fi cel care va crea unele probleme. Și acolo temperaturile vor fi destul de ridicate: între 1 grad și 11 grade Celsius.

Comenteaza aceasta stire

PROGNOZĂ METEO. Iarna lovește din nou România - când se anunță ninsori și ger năprasnic! Cum va fi vremea până pe 7 ianuarie
De Neptun TV 10 decembrie 2018

Un nou episod de iarnă adevărastă lovește România. Vremea rea cuprinde toată țara. Conform Administrației Naționale de Meteorologie(ANM), în noaptea de marți spre miercuri, masa de aer rece din nordul Europei va coborî peste țara noastră și va aduce ger năprasnic.

PROGNOZĂ METEO. Vremea se va încălzi în zilele următoare. Temperaturi maxime de 11 grade Celsius
De Neptun TV 8 decembrie 2018

Vremea se va încălzi în toată țara în zilele următoare, anunță reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), precizând că temperatura maximă va fi de 11 grade, în timp ce minima va fi de minus un grad. De asemenea, vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Iarna revine în forță: COD GALBEN de vânt și ninsori în 16 județe! HARTA ZONELOR AFECTATE
De Neptun TV 27 noiembrie 2018

Meterorologii anunță că vremea va fi deosebit de rece în toată țara, până vineri dimineață. Miercuri, Capitala și 16 județe intră sub cod galben de vânt și ninsori viscolite.

PROGNOZĂ METEO. Gerul cumplit lovește România - când revin ninsorile!
De Neptun TV 26 noiembrie 2018

Lapoviță, ninsoare și polei. Aceasta este prognoza meteorologilor pentru următoarele zile. Nici în decembrie nu se anunță mai bine: precipitații excedentare în toată țara. Luni, 26 noiembrie, vremea va deveni în general închisă și temporar va ploua în vestul, centrul și nordul țării și local în rest.

O nouă AVERTIZARE METEO. Ploi, ninsori și intensificări ale vântului până miercuri
De Neptun TV 19 noiembrie 2018

ANM a actualizat avertizările meteo. Vor fi ploi, ninsori și intensificări ale vântului până miercuri dimineață.

PROGNOZĂ METEO. Cât de frig se face și unde se anunță ninsori puternice - vremea până pe 10 decembrie
De Neptun TV 17 noiembrie 2018

Iarna își intră în drepturi, iar frigul pătrunzător ne va da bătăi de cap.

ALERTĂ METEO! Trei zile cu ninsori, ger și vânt în toată țara
De Neptun TV 15 noiembrie 2018

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenționare meteorologică de vreme deosebit de rece, ninsori și intensificări ale vântului.

PROGNOZĂ METEO. Vine o iarnă grea - când se anunță ninsori, viscol și ger cumplit, cum va fi vremea în decembrie
De Neptun TV 12 noiembrie 2018

Vremea din România se va afla, în următoarea lună și jumătate, în zona de confluență a doi factori climatologici, respectiv furtunile din Oceanul Atlantic și Marea Mediterană, ce aduc valori termice mai ridicate și umezeală, și o masă de aer foarte rece dinspre zona arctică