duminică, 20 ianuarie 2019

VREMEA în minivacanța de 1 MAI. Temperaturile vor ajunge la 30 de grade Celsius. La ce să se aștepte turiștii care ajung pe litoral

VREMEA în minivacanța de 1 MAI. Temperaturile vor ajunge la 30 de grade Celsius. La ce să se aștepte turiștii care ajung pe litoral

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în zilele următoare, pe parcursul minivacanței de 1 mai, temperaturile vor fi cu 10 grade mai ridicate decât normalul acestei perioade, astfel, maximele vor ajunge la 30 de grade. Pe litoral, valorile termice vor atinge 16-22 grade.

"Pe ansamblul întregii țări va fi o vreme în general frumoasă și mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Sunt temperaturi cu aproape 10 grade mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă. În țară, va fi un cer variabil, mai mult senin, în prima parte a zilelor și pe parcursul nopților. Condițiile de ploaie vor fi extrem de reduse, ar putea să apară doar trecător ploi de scurtă durată, poate și descărcări electrice în nordul Olteniei și Munteniei. Cele mai multe valori de temperatură, la amiază, vor fi cuprinse între 23 și 29 de grade. Sunt posibile chiar și 30 de grade prin Oltenia, Transilvania", a declarat, pentru MEDIAFAX, Romica Jurcă, meteorolog ANM.

În ciuda temperaturilor foarte ridicate, pe litoral, valorile termice vor fi mai scăzute, maximele fiind cuprinse între 18 și 22 de grade.

"Litoralul va fi cu temperaturi nu prea ridicate. Sâmbătă și duminică se vor atinge doar 16-18 grade maxime în aer și 10-11 grade dimineața. Luni și marți, temperatura mai cresc puțin, maximele urmând să se încadreze între 18 și 22 de grade, iar în cursul dimineților vor fi 11-13 grade. Tot pe litoral, vântul nu va atinge viteze mari, dar suficient încât să se resimtă cu un grad, două mai puțin", a mai spus meteorologul.

Vremea va fi frumoasă și la munte, unde doar izolat ar putea apărea precipitații și descări electrice.

"La munte, va fi o vreme predominant frumoasă și temperaturi ridicate. Pe creste vor fi unele intensificări ale vântului, vitezele nu vor fi mari, undeva la 40-45 de km/oră, prin Carpații Meridionali și în Munții Banatului. Sâmbătă, în zona Carpaților Meridionali, iar pe 1 mai, în zona Carpaților Occidentali, după-amiaza, seara, vor fi înnorări și ploi de scurtă durată plus descărcări electrice, dar foarte puține. Dar per ansamblu, vremea va fi mai mult frumoasă, cu cer variabil, mai mult senin", a adăugat Jurcă.

În București, sâmbătă și duminică, temperaturile maxime vor fi între 25-27 de grade, iar pe parcursul zilei de marți, 1 mai, mercurul din termometre va fi apropiat de 30 de grade.

 

 

 

 

Comenteaza aceasta stire

PROGNOZĂ METEO de weekend. Un nou val de NINSORI abundente și ger!
De Neptun TV 19 ianuarie 2019

Meteorologii anunță, pentru sâmbătă și duminică, vreme schimbătoare, cu temperaturi în scădere și precipitații mixte. În stațiunile de la munte se va așeza un nou strat de zăpadă, în timp ce în restul teritoriului sunt așteptate ploi și lapoviță.

PROGNOZĂ METEO. Când lovește marele viscol - cum va fi vremea până pe 14 februarie!
De Neptun TV 17 ianuarie 2019

Ninsori puternice și frig de crapă pietrele se anunță până pe 11 februarie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă în perioada 14 ianuarie-11 februarie.

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunță ninsori - cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în toate regiunile țării!
De Neptun TV 15 ianuarie 2019

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză valabilă până pe data de 27 ianuarie, pentru fiecare regiune geografică în parte. Astfel, potrivit prognozei, precipitațiile, implicit ninsorile, vor fi slabe cantitativ în majoritatea regiunilor, mai puțin la munte, unde vor fi moderate.

ALERTĂ METEO de ninsori și viscol, până vineri la prânz
De Neptun TV 9 ianuarie 2019

Meteorologii avertizează că vor fi perioade cu precipitații, predominant ninsori, în toate regiunile și se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova.

PROGNOZA METEO până pe 13 ianuarie. Schimbare drastică a vremii. La ce temperaturi se va ajunge
De Neptun TV 2 ianuarie 2019

La munte, media temperaturilor maxime va avea variații între minus 5 grade în primele zile de prognoză și minus 12 grade în jurul datei de 4 ianuarie, iar a celor minime între minus 8 grade la început și minus 7 - minus 16 grade în cele mai reci nopți (4, 5 ianuarie). Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare în fiecare zi, pe arii mai extinse și în general moderate cantitativ în noaptea de 1 spre 2 ianuarie.

Cum va fi vremea de Revelion. PROGNOZA METEO
De Neptun TV 28 decembrie 2018

Cei care aleg stațiunile montane de Revelion se vor bucura de strat nou de zăpadă, însă la altitudini înalte există pericolul de avalanșe.

PROGNOZĂ METEO. Unde lovesc ninsorile și gerul de Crăciun - în ce regiuni se anunță ploi abundente
De Neptun TV 25 decembrie 2018

În timp ce la munte sărbătorile vin cu ninsoare, în celelalte regiuni se anunță precipitații predominant sub formă de ploaie.

Atenționare ANM valabilă în ajunul Crăciunului: Ninsori la munte, ploi și vânt în sud-vestul, centrul și estul țării
De Neptun TV 23 decembrie 2018

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o nouă avertizare, valabilă până în dimineața Crăciunului, fenomenele vizate fiind ploi în vest, nord și centru, iar la munte vor fi ninsori și intensificări ale vântului.