joi, 18 octombrie 2018

VREMEA în minivacanța de 1 MAI. Temperaturile vor ajunge la 30 de grade Celsius. La ce să se aștepte turiștii care ajung pe litoral

VREMEA în minivacanța de 1 MAI. Temperaturile vor ajunge la 30 de grade Celsius. La ce să se aștepte turiștii care ajung pe litoral

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în zilele următoare, pe parcursul minivacanței de 1 mai, temperaturile vor fi cu 10 grade mai ridicate decât normalul acestei perioade, astfel, maximele vor ajunge la 30 de grade. Pe litoral, valorile termice vor atinge 16-22 grade.

"Pe ansamblul întregii țări va fi o vreme în general frumoasă și mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Sunt temperaturi cu aproape 10 grade mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă. În țară, va fi un cer variabil, mai mult senin, în prima parte a zilelor și pe parcursul nopților. Condițiile de ploaie vor fi extrem de reduse, ar putea să apară doar trecător ploi de scurtă durată, poate și descărcări electrice în nordul Olteniei și Munteniei. Cele mai multe valori de temperatură, la amiază, vor fi cuprinse între 23 și 29 de grade. Sunt posibile chiar și 30 de grade prin Oltenia, Transilvania", a declarat, pentru MEDIAFAX, Romica Jurcă, meteorolog ANM.

În ciuda temperaturilor foarte ridicate, pe litoral, valorile termice vor fi mai scăzute, maximele fiind cuprinse între 18 și 22 de grade.

"Litoralul va fi cu temperaturi nu prea ridicate. Sâmbătă și duminică se vor atinge doar 16-18 grade maxime în aer și 10-11 grade dimineața. Luni și marți, temperatura mai cresc puțin, maximele urmând să se încadreze între 18 și 22 de grade, iar în cursul dimineților vor fi 11-13 grade. Tot pe litoral, vântul nu va atinge viteze mari, dar suficient încât să se resimtă cu un grad, două mai puțin", a mai spus meteorologul.

Vremea va fi frumoasă și la munte, unde doar izolat ar putea apărea precipitații și descări electrice.

"La munte, va fi o vreme predominant frumoasă și temperaturi ridicate. Pe creste vor fi unele intensificări ale vântului, vitezele nu vor fi mari, undeva la 40-45 de km/oră, prin Carpații Meridionali și în Munții Banatului. Sâmbătă, în zona Carpaților Meridionali, iar pe 1 mai, în zona Carpaților Occidentali, după-amiaza, seara, vor fi înnorări și ploi de scurtă durată plus descărcări electrice, dar foarte puține. Dar per ansamblu, vremea va fi mai mult frumoasă, cu cer variabil, mai mult senin", a adăugat Jurcă.

În București, sâmbătă și duminică, temperaturile maxime vor fi între 25-27 de grade, iar pe parcursul zilei de marți, 1 mai, mercurul din termometre va fi apropiat de 30 de grade.

 

 

 

 

Comenteaza aceasta stire

Toamna adevărată își intră în drepturi - cum se schimbă vremea, ce ne așteaptă în noiembrie!
De Neptun TV 15 octombrie 2018

Toamna adevărată își intră în drepturi. De la jumătatea lunii octombrie, temperaturile ating normalul perioadei, iar ploile vor cuprinde majoritatea regiunilor.

PROGNOZĂ METEO de weekend. Vreme predominant frumoasă în toată țara - temperaturi de până la 25 de grade!
De Neptun TV 13 octombrie 2018

Vremea va fi predominant frumoasă și caldă în următoarele zile, când temperaturile maxime vor ajunge până la 25 de grade.

PROGNOZĂ METEO 8-21 OCTOMBRIE. Vremea frumoasă se prelungește - de când se întorc ploile!
De Neptun TV 8 octombrie 2018

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă pentru intervalul 8 octombrie - 21 octombrie.

PROGNOZĂ METEO WEEKEND. Vreme caldă sâmbătă și duminică! ANM: Valorile termice sunt peste cele obișnuite
De Neptun TV 6 octombrie 2018

Sfârșitul de săptămână aduce vreme frumoasă și caldă în cea mai mare parte a țării, anunță meteorologii, precizând că valorile termice vor fi situate peste cele obișnuite pentru această perioadă.

PROGNOZĂ METEO. Unde lovesc ploile, care va fi cea mai rece noapte și când se încălzește
De Neptun TV 5 octombrie 2018

Deși temperaturile cresc ușor, vremea continuă să rămână deosebit de rece dimineața și seara, iar ploile își vor face din nou apariția. Noaptea de 5 octombrie se anunță cea mai rece.

PROGNOZĂ METEO până pe 14 octombrie! Vreme extrem de schimbătoare în următoarele două săptămâni
De Neptun TV 2 octombrie 2018

Temperaturile vor oscila in perioada urmatoare si vremea se va schimba rapid, in perioada 1-14 octombrie, conform prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie.

PROGNOZĂ METEO. Cum va fi vremea în acest weekend!
De Neptun TV 29 septembrie 2018

Sfârșitul de săptămână aduce vreme răcoroasă în cea mai mare parte a țării, anunță meteorologii. Condițiile de ploaie sunt minime, sunt așteptate ninsori slabe pe culmile înalte ale munților, însă în Capitală vremea va fi predominant frumoasă cu temperaturi care vor depăși 20 de grade Celsius.

O nouă ALERTĂ METEO! Frig, vânt puternic și brumă timpurie în toată țara - cât timp este valabilă avertizarea meteorologilor!
De Neptun TV 25 septembrie 2018

În intervalul menționat vremea va fi rece, iar valorile termice, atât cele diurne, cât și cele nocturne, vor fi în general cu 4 - 8 grade mai coborâte decât normele perioadei.

PROGNOZĂ METEO. Un val de ger arctic ajunge în România - cât de mult scad temperaturile în zilele următoare!
De Neptun TV 22 septembrie 2018

Temperaturile vor scădea dramatic, cu 9-10 grade, iar la munte vor coborî până la minus șapte grade și va cădea prima zăpadă.

PROGNOZĂ METEO. Uraganele din Oceanul Atlantic aduc toamna în România - vremea se răcește și vin ploile!
De Neptun TV 20 septembrie 2018

Vremea se schimbă radical în următoarele zile, iar un val de precipitații dinspre Oceanul Atlantic va lovi România. Meteorologii spun că toamna își va face simțită prezența, iar temperaturile vor scădea brusc și cu 10 grade.