miercuri, 23 mai 2018

VREMEA în minivacanța de 1 MAI. Temperaturile vor ajunge la 30 de grade Celsius. La ce să se aștepte turiștii care ajung pe litoral

VREMEA în minivacanța de 1 MAI. Temperaturile vor ajunge la 30 de grade Celsius. La ce să se aștepte turiștii care ajung pe litoral

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în zilele următoare, pe parcursul minivacanței de 1 mai, temperaturile vor fi cu 10 grade mai ridicate decât normalul acestei perioade, astfel, maximele vor ajunge la 30 de grade. Pe litoral, valorile termice vor atinge 16-22 grade.

"Pe ansamblul întregii țări va fi o vreme în general frumoasă și mult mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Sunt temperaturi cu aproape 10 grade mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă. În țară, va fi un cer variabil, mai mult senin, în prima parte a zilelor și pe parcursul nopților. Condițiile de ploaie vor fi extrem de reduse, ar putea să apară doar trecător ploi de scurtă durată, poate și descărcări electrice în nordul Olteniei și Munteniei. Cele mai multe valori de temperatură, la amiază, vor fi cuprinse între 23 și 29 de grade. Sunt posibile chiar și 30 de grade prin Oltenia, Transilvania", a declarat, pentru MEDIAFAX, Romica Jurcă, meteorolog ANM.

În ciuda temperaturilor foarte ridicate, pe litoral, valorile termice vor fi mai scăzute, maximele fiind cuprinse între 18 și 22 de grade.

"Litoralul va fi cu temperaturi nu prea ridicate. Sâmbătă și duminică se vor atinge doar 16-18 grade maxime în aer și 10-11 grade dimineața. Luni și marți, temperatura mai cresc puțin, maximele urmând să se încadreze între 18 și 22 de grade, iar în cursul dimineților vor fi 11-13 grade. Tot pe litoral, vântul nu va atinge viteze mari, dar suficient încât să se resimtă cu un grad, două mai puțin", a mai spus meteorologul.

Vremea va fi frumoasă și la munte, unde doar izolat ar putea apărea precipitații și descări electrice.

"La munte, va fi o vreme predominant frumoasă și temperaturi ridicate. Pe creste vor fi unele intensificări ale vântului, vitezele nu vor fi mari, undeva la 40-45 de km/oră, prin Carpații Meridionali și în Munții Banatului. Sâmbătă, în zona Carpaților Meridionali, iar pe 1 mai, în zona Carpaților Occidentali, după-amiaza, seara, vor fi înnorări și ploi de scurtă durată plus descărcări electrice, dar foarte puține. Dar per ansamblu, vremea va fi mai mult frumoasă, cu cer variabil, mai mult senin", a adăugat Jurcă.

În București, sâmbătă și duminică, temperaturile maxime vor fi între 25-27 de grade, iar pe parcursul zilei de marți, 1 mai, mercurul din termometre va fi apropiat de 30 de grade.

 

 

 

 

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Cod galben de ploi în mai multe județe din țară - HARTA ZONELOR VIZATE!
De Neptun TV 14 mai 2018

Meteorologii au emis cod galben de ploi, pentru zilele de marți și miercuri, în mare parte a țării, cantitățile de apă depășind, în unele zone, 60 de litri pe metrul pătrat, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Ploi torențiale și grindină, la sfârșit de săptămână! PROGNOZA METEO la mare, la munte și în țară
De Neptun TV 11 mai 2018

Vor fi înnorări temporare în primele ore ale intervalului în sud-est unde izolat va ploua slab, apoi treptat începând cu orele după-amiezii gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere și se va concretiza prin accentuarea temporară a nebulozității, averse și descărcări electrice.

PROGNOZĂ METEO. Vremea se încălzește ușor - cum o să fie în weekend!
De Neptun TV 10 mai 2018

Meteorologii anunță că vremea va fi normală termic în regiunile sudice, local chiar răcoroasă, dar se va menține ușor mai caldă decât în mod obișnuit la această dată în restul teritoriului.

PROGNOZA METEO 7-20 MAI! Cum va fi vremea în următoarele săptămâni - când vin ploile de vară!
De Neptun TV 7 mai 2018

Temperaturile se mențin ridicate în următoarea perioadă în majoritatea regiunilor țării deși sunt anunțate mai multe zile cu averse.

Se schimbă vremea! România, lovită de furtuni - meteorologii anunță și o scădere a temperaturilor!
De Neptun TV 6 mai 2018

După zile autentice de vară, cu temperaturi de 32 de grade, meteorologii anunță furtuni violente. Vremea de schimbă de duminică seara, când apar fenomene de instabilitate atmosferică, iar mercurul din termometre începe să scadă.

METEO. Temperaturi de vară în acest weekend. Când se întorc furtunile și ploile!
De Neptun TV 5 mai 2018

Putem spune că avem un weekend de vară, mai ales că se vor semnala și fenomene de instabilitate.

Se schimbă vremea. Când vin ploile torențiale și grindina
De Mediafax 3 mai 2018

La sfârșit de săptămână însă, vom avea parte de ploi.

PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni! Care sunt zonele în care va ploua
De Neptun TV 1 mai 2018

Meteorologii ne aduc vești nu tocmai bune pentru perioada imediat următoare.

VREMEA în minivacanța de 1 MAI. Temperaturile vor ajunge la 30 de grade Celsius. La ce să se aștepte turiștii care ajung pe litoral
De Neptun TV 28 aprilie 2018

Sunt temperaturi cu aproape 10 grade mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă. În țară, va fi un cer variabil, mai mult senin, în prima parte a zilelor și pe parcursul nopților.