sîmbătă, 22 septembrie 2018

VREMEA în minivacanța de Rusalii 2018. Prognoza METEO pentru trei zile

VREMEA în minivacanța de Rusalii 2018. Prognoza METEO pentru trei zile

În perioada minivacanței de Rusalii temperaturile vor fi ridicate în toată țara, maximele atingând 30 de grade. La mare vremea va fi frumoasă, însă la munte se anunță precipitații, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

"Duminică și luni, vreme caldă, mai caldă față de normalul perioadei, maximele vor fi cuprinse între 24 și 30 de grade. Precipitații după amiaza și seara, averse și descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele montane și deluroase, iar izolat este posibil spre seară să apară și în zonele depresionare, pe alocuri, trecător, averse, ploi scurte, fenomene care nu strică aspectul general al vremii. Pot fi ploi de vară de scurtă durată cu descărcări electrice în restul țării. Rămân zonele montane și deluroase cu precipitații, în principiu cu șanse mari după amiază spre seară, mai mari duminică, mai puține luni", a declarat Robert Manta, meteorolog de serviciu în cadrul ANM.

Și în Capitală temperaturile vor fi ridicate.

"În Capitală, vreme ușor instabilă sâmbătă când ar putea fi înregistrate averse și descărcări electrice, dar probabilitatea este moderată. O minimă de 15 grade, o maximă de 29 de grade. Aceeași situație și pentru duminică, 28 de grade maxima zilei, minima 15-16 grade, vreme destul de bună. Cer variabil, vânt slab până la moderat. Dispar și șansele de precipitații. Luni în București, cer variabil, vânt slab, temperatura maximă 29 de grade și o minimă de 14-15 grade. Vreme bună", a declarat meteorologul.

Pe Litoral, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 25 de grade, iar la munte vremea va fi instabilă.

"Pe Litoral, în toate cele 3 zile vor fi minime 18-19 grade, maxime 23-25 de grade, iar șansele pentru manifestări de instabilitate atmosferică sunt reduse. Pot apărea nori dar șanse reduse de ploaie. În zonele montane, vreme instabilă mai ales sâmbătă și duminică, luni mai bine. După-amiaza și seara, averse și descărcări electrice cu precădere în Carpații Meridionali și instabilitate în scădere de la o zi la alta. Cele mai multe fenomene vor fi înregistrate sâmbătă, ușor în scădere duminică și luni se restrâng către vestul Carpaților Meridionali și Munții Banatului", a adăugat reprezentantul ANM.

Comenteaza aceasta stire

PROGNOZĂ METEO. Uraganele din Oceanul Atlantic aduc toamna în România - vremea se răcește și vin ploile!
De Neptun TV 20 septembrie 2018

Vremea se schimbă radical în următoarele zile, iar un val de precipitații dinspre Oceanul Atlantic va lovi România. Meteorologii spun că toamna își va face simțită prezența, iar temperaturile vor scădea brusc și cu 10 grade.

PROGNOZĂ METEO. Weekend cu temperaturi peste cele normale pentru această perioadă!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

În acest sfârșit de săptămână, vremea se menține caldă, cu temperaturi de până la 32 de grade, spun meteorologii, precizând că valorile termice vor fi “ușor peste cele normale” pentru această perioadă. Pe litoral vor fi maxime de până la 24 de grade, iar la munte sunt așteptate ploi.

PROGNOZĂ METEO! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în fiecare regiune a țării!
De Neptun TV 12 septembrie 2018

Potrivit meteorologilor, în prima săptămână de prognoză vremea va fi frumoasă, cu temperaturi mai ridicate decât normalul climatologic în cea mai mare parte a țării, posibil cu abateri mai mari în jumătatea de vest.

PROGNOZĂ METEO. Început de toamnă cu temperaturi ridicate - cum va fi vremea în intervalul 27 august - 9 septembrie!
De Neptun TV 28 august 2018

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni (27 august - 9 septembrie) o vreme caldă, cu temperaturi medii diurne în creștere chiar și în primele zile ale lunii septembrie.

AVERTIZARE METEO! Ploile și furtunile continuă până în această seară, dar numărul județelor sub cod galben a fost restrâns
De Neptun TV 27 august 2018

Meteorologii au actualizat ultima informare meteo și anunță că ploile și furtunile continuă până luni seara, dar numărul județelor aflate sub cod galben a fost redus.

Se întorc furtunile! COD GALBEN de ploi torențiale și grindină în 25 de județe
De Neptun TV 26 august 2018

Va ploua puternic, vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

PROGNOZĂ METEO. Weekend cu vreme frumoasă în majoritatea țării - unde vor fi ploi și vijelii!
De Neptun TV 25 august 2018

Meteorologii anunță vreme călduroasă în weekend pentru majoritatea regiunilor țării, cu temperaturi maxime de 35 de grade, în schimb în județele ...

ATENȚIONARE METEO. Ploi, furtuni și vijelii în aproape toată țara - cum va fi vremea în Dobrogea!
De Neptun TV 24 august 2018

Meteorologii anunță că, de vineri, că în aproape toată țara vor fi perioade de instabilitate atmosferică, ploi și vijelii.