luni, 19 noiembrie 2018

VREMEA în minivacanța de Rusalii 2018. Prognoza METEO pentru trei zile

VREMEA în minivacanța de Rusalii 2018. Prognoza METEO pentru trei zile

În perioada minivacanței de Rusalii temperaturile vor fi ridicate în toată țara, maximele atingând 30 de grade. La mare vremea va fi frumoasă, însă la munte se anunță precipitații, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

"Duminică și luni, vreme caldă, mai caldă față de normalul perioadei, maximele vor fi cuprinse între 24 și 30 de grade. Precipitații după amiaza și seara, averse și descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele montane și deluroase, iar izolat este posibil spre seară să apară și în zonele depresionare, pe alocuri, trecător, averse, ploi scurte, fenomene care nu strică aspectul general al vremii. Pot fi ploi de vară de scurtă durată cu descărcări electrice în restul țării. Rămân zonele montane și deluroase cu precipitații, în principiu cu șanse mari după amiază spre seară, mai mari duminică, mai puține luni", a declarat Robert Manta, meteorolog de serviciu în cadrul ANM.

Și în Capitală temperaturile vor fi ridicate.

"În Capitală, vreme ușor instabilă sâmbătă când ar putea fi înregistrate averse și descărcări electrice, dar probabilitatea este moderată. O minimă de 15 grade, o maximă de 29 de grade. Aceeași situație și pentru duminică, 28 de grade maxima zilei, minima 15-16 grade, vreme destul de bună. Cer variabil, vânt slab până la moderat. Dispar și șansele de precipitații. Luni în București, cer variabil, vânt slab, temperatura maximă 29 de grade și o minimă de 14-15 grade. Vreme bună", a declarat meteorologul.

Pe Litoral, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 25 de grade, iar la munte vremea va fi instabilă.

"Pe Litoral, în toate cele 3 zile vor fi minime 18-19 grade, maxime 23-25 de grade, iar șansele pentru manifestări de instabilitate atmosferică sunt reduse. Pot apărea nori dar șanse reduse de ploaie. În zonele montane, vreme instabilă mai ales sâmbătă și duminică, luni mai bine. După-amiaza și seara, averse și descărcări electrice cu precădere în Carpații Meridionali și instabilitate în scădere de la o zi la alta. Cele mai multe fenomene vor fi înregistrate sâmbătă, ușor în scădere duminică și luni se restrâng către vestul Carpaților Meridionali și Munții Banatului", a adăugat reprezentantul ANM.

Comenteaza aceasta stire

PROGNOZĂ METEO. Cât de frig se face și unde se anunță ninsori puternice - vremea până pe 10 decembrie
De Neptun TV 17 noiembrie 2018

Iarna își intră în drepturi, iar frigul pătrunzător ne va da bătăi de cap.

ALERTĂ METEO! Trei zile cu ninsori, ger și vânt în toată țara
De Neptun TV 15 noiembrie 2018

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenționare meteorologică de vreme deosebit de rece, ninsori și intensificări ale vântului.

PROGNOZĂ METEO. Vine o iarnă grea - când se anunță ninsori, viscol și ger cumplit, cum va fi vremea în decembrie
De Neptun TV 12 noiembrie 2018

Vremea din România se va afla, în următoarea lună și jumătate, în zona de confluență a doi factori climatologici, respectiv furtunile din Oceanul Atlantic și Marea Mediterană, ce aduc valori termice mai ridicate și umezeală, și o masă de aer foarte rece dinspre zona arctică

PROGNOZĂ METEO. Vreme caldă în weekend - temperaturi cu șase grade mai mari decât media perioadei
De Neptun TV 10 noiembrie 2018

Meteorologii anunță, pentru acest weekend, o vreme caldă și temperaturi cu șase grade mai mari decât media acestei perioade pentru mare parte din țară, maxima ajungând până la 20 de grade Celsius. În București se vor înregistra valori de până la 17 grade Celsius.

VINE FRIGUL! Vremea se schimbă radical. PROGNOZA meteo pentru următoarea perioadă
De Neptun TV 6 noiembrie 2018

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor în următoarele zile, iar temperaturile se vor situa între 1 și 22 de grade Celsius, în timp ce ploile vor fi din ce în ce mai prezente după 11 noiembrie, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 5 - 18 noiembrie 2018.

ALERTĂ METEO. Cod GALBEN de vânt și ninsoare, cod PORTOCALIU de vânt
De Neptun TV 23 octombrie 2018

Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 80 – 90 km/h.