sîmbătă, 23 februarie 2019

VREMEA în minivacanța de Rusalii 2018. Prognoza METEO pentru trei zile

VREMEA în minivacanța de Rusalii 2018. Prognoza METEO pentru trei zile

În perioada minivacanței de Rusalii temperaturile vor fi ridicate în toată țara, maximele atingând 30 de grade. La mare vremea va fi frumoasă, însă la munte se anunță precipitații, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

"Duminică și luni, vreme caldă, mai caldă față de normalul perioadei, maximele vor fi cuprinse între 24 și 30 de grade. Precipitații după amiaza și seara, averse și descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele montane și deluroase, iar izolat este posibil spre seară să apară și în zonele depresionare, pe alocuri, trecător, averse, ploi scurte, fenomene care nu strică aspectul general al vremii. Pot fi ploi de vară de scurtă durată cu descărcări electrice în restul țării. Rămân zonele montane și deluroase cu precipitații, în principiu cu șanse mari după amiază spre seară, mai mari duminică, mai puține luni", a declarat Robert Manta, meteorolog de serviciu în cadrul ANM.

Și în Capitală temperaturile vor fi ridicate.

"În Capitală, vreme ușor instabilă sâmbătă când ar putea fi înregistrate averse și descărcări electrice, dar probabilitatea este moderată. O minimă de 15 grade, o maximă de 29 de grade. Aceeași situație și pentru duminică, 28 de grade maxima zilei, minima 15-16 grade, vreme destul de bună. Cer variabil, vânt slab până la moderat. Dispar și șansele de precipitații. Luni în București, cer variabil, vânt slab, temperatura maximă 29 de grade și o minimă de 14-15 grade. Vreme bună", a declarat meteorologul.

Pe Litoral, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 25 de grade, iar la munte vremea va fi instabilă.

"Pe Litoral, în toate cele 3 zile vor fi minime 18-19 grade, maxime 23-25 de grade, iar șansele pentru manifestări de instabilitate atmosferică sunt reduse. Pot apărea nori dar șanse reduse de ploaie. În zonele montane, vreme instabilă mai ales sâmbătă și duminică, luni mai bine. După-amiaza și seara, averse și descărcări electrice cu precădere în Carpații Meridionali și instabilitate în scădere de la o zi la alta. Cele mai multe fenomene vor fi înregistrate sâmbătă, ușor în scădere duminică și luni se restrâng către vestul Carpaților Meridionali și Munții Banatului", a adăugat reprezentantul ANM.

Comenteaza aceasta stire

PROGNOZĂ METEO. COD GALBEN de vânt puternic în cea mai mare parte a țării, viscol la munte și ger până luni dimineață!
De Neptun TV 23 februarie 2019

Meteorologii anunță un nou cod galben de vânt puternic în Moldova, Muntenia și Dobrogea.

Urgia se întoarce! ALERTĂ METEO: Cod galben pentru jumătate din țară. Ce fenomene sunt așteptate
De Neptun TV 21 februarie 2019

Informarea meteo intră în vigoare vinerii, la ora 14 și este valabilă până sâmbătă, 23 februarie, ora 16. Fenomene vizate sunt: ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată.

Se întoarce gerul? Prognoza METEO până pe 3 martie
De Neptun TV 18 februarie 2019

În primele patru zile vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime de 10...12 grade, urmând ca în a doua parte a primei săptămâni media să scadă accentuat, spre valori de 0...3 grade în zilele de 23 și 24 februarie. În a două săptămână, valorile termice se vor apropia de cele specifice perioadei, urmând ca maximele să fie, în medie, între 6 și 9 grade. Pe parcursul celor 2 săptămâni, media regională a minimelor se va situa, în general, între -2 și 2 grade, exceptând intervalul 22 - 25 februarie, în care nopțile vor fi mai reci, cu o medie în jurul valorii de -6 grade. Vor fi precipitații slabe în data de 22 februarie, dar, posibil, și în unele zile ale intervalului 25 februarie – 3 martie.

PROGNOZĂ METEO. Vreme caldă pentru finalul săptămânii, cu temperaturi de până la 14 grade!
De Neptun TV 16 februarie 2019

Acesta a subliniat că sâmbătă vor fi temperaturi cuprinse între 1 și 11 grade, cele mai ridicate fiind în partea de Sud-Vest a țării.

Cod galben de zăpadă și viscol în 24 de județe din țară. Vânt de până la 90 de km/h
De Neptun TV 11 februarie 2019

Meteorologii au emis, azi, un cod galben de zăpadă și viscol în zona montană din 24 de județe, rafalele de vânt urmând să ajungă până la 90 de kilometri la oră. În restul țării se anunță ploi, ninsori și lapoviță, dar și intensificări temporare ale vântului.

PROGNOZĂ METEO. Weekend cu temperaturi ridicate - meteorologii anunță vreme însorită!
De Mediafax 9 februarie 2019

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță pentru următoarele zile o vreme în general frumoasă, cu temperaturi maxime care pot depăși pe alocuri 11 grade Celsius. În Capitală, vremea va urmări același tipa, fiind anunțate zile însorite cu temperaturi de până la 9 grade Celsius.

METEO. Cum va fi vremea până pe 4 martie - unde lovesc ploile, în ce regiuni va fi foarte frig!
De Neptun TV 7 februarie 2019

Vremea se menține caldă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi oscilante care ajung și la 10 grade în unele regiuni. Conform meteorologilor, nivelul precipitațiilor se va apropia de cel normal pentru această perioadă în a doua jumătate a lunii.

Se întoarce gerul? Prognoza METEO până pe 17 februarie
De Neptun TV 4 februarie 2019

e vor semnala precipitații slabe cantitativ, pe arii restrânse în 4 și 5 februarie și cu caracter local și temporar, începând cu data de 11 februarie.

PROGNOZA METEO. Val de aer cald în România, cu temperaturi de primăvară în mijlocul iernii - când revin ninsorile
De Neptun TV 29 ianuarie 2019

Vremea o ia razna. După episodul de îngheț care a paralizat România, urmează un proces de încălzire.

ȘOC METEOROLOGIC! După ploaie înghețată și ninsori, temperaturile vor urca până la 15 grade Celsius!
De Neptun TV 28 ianuarie 2019

Vremea intră într-un proces de încălzire, iar spre finalul acestei luni vom avea parte de temperaturi care vor ajunge chiar până la 15 grade Celsius.

URGIA lovește România din nou! Un nou COD GALBEN de polei, viscol și vânt
De Neptun TV 25 ianuarie 2019

ANM a emis o nouă avertizare COD GALBEN, dar și o nouă informare meteorologică!

PROGNOZĂ METEO. România, împărțită în două: meteorologii anunță ploi, dar și ninsori! În ce regiuni lovește gerul cumplit
De Neptun TV 24 ianuarie 2019

România va fi împărțită în două din punct de vedere meteorologic până pe 3 februarie. Conform prognozei Administrația Naționale de Meteorologie(ANM), ploile vor cuprinse sudul și vestul țării, în timp ce în nord și munte sunt așteptate lapovițe și ninsori.