miercuri, 21 august 2019

VREMEA ÎN ȚARĂ. Prognoza meteo pentru această săptămână în fiecare regiune din România

VREMEA ÎN ȚARĂ. Prognoza meteo pentru această săptămână în fiecare regiune din România

Urmează o încălzire ușoară a vremii, iar până vineri termometrele vor indica și 24 de grade în sudul țării, urmând ca la finalul acestei săptămâni să apară precipitațiile, a declarat meteorologul de serviciu Robert Manta pentru agenția Mediafax.

„Urmează o încălzire ușoară a vremii, miercuri ne vom apropia de temperaturile normale ale acestei perioade, adică, în jur de 20 de grade, urmând ca joi, vineri să crească temperaturile chiar mai mult decât ar fi normal, până la 24 de grade în sudul țării. Către weekend, va urma să avem niște precipitații slăbuțe pe la munte, în nordul și estul extrem, dar nimic semnificativ și nimic de amploare cum a fost weekend-ul care a trecut și nici răciri accentuate”, a explicat sursa citată.

Meteorologul a precizat că în următoarea săptămână temperaturile vor fi cuprinse între 16, 17 grade și 24 de grade.

VREMEA ÎN DOBROGEA

Meterologii anunță că în Dobrogea vremea se va încălzi ușor. Media maximelor va fi de 17...18 grade, iar a minimelor de 8...9 grade, iar în data de 13 octombrie, media valorilor diurne va fi de 20...21 de grade, iar a celor nocturne se va situa în jurul a 11 grade. Apoi, în zilele de 14 și 15 octombrie, temperatura aerului va marca o scădere, până la medii ale valorilor maxime de 16...17 grade și ale minimelor în jurul a 9 grade.

„Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în jurul datei de 14 octombrie”, conform sursei menționate.

VREMEA ÎN BANAT

Potrivit prognozei meteorologilor, în Banat, până în data de 12 octombrie temperaturile diurne vor fi în creștere, de la valori, în medie, în jurul a 16 grade, la o medie regională de 22 de grade.

„Apoi, până la sfârșitul săptămânii vremea se va răci, astfel că media valorilor diurne va fi de 18...19 grade. Temperaturile minime vor fi în creștere de la valori, în medie, de 5...6 grade la începutul intervalului, la o medie în jurul a 9 grade în data de 13 octombrie. La sfârșitul săptămânii minimele termice vor fi în scădere ușoară, până la valori, în medie, de 7...8 grade”, conform ANM.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 13 octombrie și după data de 20 octombrie, în această regiune.

VREMEA ÎN CRIȘANA

În ceea ce privește Crișana, temperaturile diurne vor fi în creștere până în data de 12 octombrie, de la valori, în medie, în jurul a 14 grade, la medii de 20...21 de grade. La sfârșitul primei săptămâni vremea se va răci și astfel, media maximelor va fi de 17...18 grade.

În zilele de 10, 11 și 12 octombrie, trecător, va ploua slab. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere după data de 20 octombrie.

VREMEA ÎN TRANSILVANIA

Referitor la Transilvania, meteorologii anunță că începând din 9 octombrie, media valorilor diurne va fi de 12...13 grade. Până în data de 12 octombrie temperatura aerului va fi în creștere până la valori maxime, în medie, de 17...18 grade.

La finalul săptămânii, temperaturile diurne vor fi în scădere, iar media acestora va fi de 14...15 grade. După 16 octombrie, vor exista ușoare variații ale maximelor termice, media acestora se va situa în jurul a 16 grade. Temperaturile minime vor fi în creștere de la valori, în medie, de 2...3 grade la începutul intervalului, la o medie în jurul a 7 grade în data de 13 octombrie. La sfârșitul săptămânii, minimele termice vor fi în scădere ușoară, până la o medie în jurul a 5 grade.

„Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 13-15 octombrie și după data de 20 octombrie”, conform ANM.

VREMEA ÎN MARAMUREȘ

Pentru zona Maramureșului, meteorologii prognozează că, începând din 9 octombrie, media regională a maximelor se va situa în jurul a 13 grade, iar a minimelor va fi de 3...4 grade. Apoi, până în data de 12 octombrie vremea se va încălzi treptat și astfel, media valorilor diurne se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar a celor nocturne va fi de 8...9 grade. La finalul săptămânii, temperatura aerului va fi în scădere ușoară până la medii ale maximelor de 15...16 grade și ale minimelor de 6...7 grade.

În prima săptămână temporar va ploua, mai ales în intervalul 11-14 octombrie. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere după data de 20 octombrie.

VREMEA ÎN MOLDOVA

În Moldova, maximele va fi de 14...15 grade, iar minimele de 4...5 grade. Apoi, vremea se va încălzi ușor până în data de 12 octombrie și astfel, media valorilor diurne va fi de 18...19 grade, iar a celor nocturne se va situa în jurul a 9 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în zilele de 13 și 14 octombrie

Referitor la Muntenia, până în data de 13 octombrie temperaturile diurne vor fi în creștere, de la o medie în jurul a 18 grade, la o medie regională de 22 de grade. Apoi, până la sfârșitul săptămânii vremea se va răci, astfel că media valorilor diurne va fi în jurul a 18 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în jurul datei de 13 octombrie.

VREMEA ÎN OLTENIA

În Oltenia, temperaturile diurne vor fi în creștere până în data de 13 octombrie, de la valori, în medie, în jurul a 18 grade, la medii de 21...22 de grade. La sfârșitul săptămânii, vremea se va răci ușor și astfel, media maximelor va fi de 19...20 de grade. Până în data de 13 octombrie, temperaturile nocturne vor fi în creștere de la valori, în medie, de 5...6 grade, la medii în jurul a 9 grade. Probabilitatea de ploaie va fi redusă pe aproape tot parcursul intervalului.

VREMEA LA MUNTE

„La munte, la începutul intervalului, media valorilor diurne va fi de 4...6 grade. Până în data de 12 octombrie temperatura aerului va fi în creștere și astfel, media valorilor maxime va fi de 9...10 grade. Până în data de 14 octombrie, temperaturile diurne vor fi în scădere, iar media acestora va fi în jurul a 7 grade. Temperaturile minime vor fi în creștere de la valori, în medie, de -2...-1 grad la începutul intervalului, la o medie în jurul a 3 grade în data de 13 octombrie. La sfârșitul săptămânii minimele termice vor fi în scădere ușoară, până la o medie în jurul a 1 grad. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în zilele de 13 și 14 octombrie”, conform ANM.

Comenteaza aceasta stire