luni, 15 octombrie 2018

VULCANUL Fuego din Guatemala, cea mai violentă erupție din ultimii 40 de ani: Cel puțin 25 de persoane au murit, iar sute au fost rănite! GALERIE FOTO/VIDEO

De Mediafax 9:57, 4 iunie 2018 233 vizite Externe
VULCANUL Fuego din Guatemala, cea mai violentă erupție din ultimii 40 de ani: Cel puțin 25 de persoane au murit, iar sute au fost rănite! GALERIE FOTO/VIDEO

Cel puțin 25 de persoane au murit, iar alte câteva sute au fost rănite, ieri, după erupția vulcanul Fuego din Guatemala, cea mai violentă din ultimii 40 de ani, anunță oficialii locali, care au confirmat că printre victime sunt mai mulți copii.

Vulcanul, situat la aproximativ 40 Km sud-vest de capitala Ciudad de Guatemala, a revărsat o cantitate uriașă de lavă și cenușă, aruncând în aer bolovani de mari dimensiuni. Potrivit experților, această erupție este cea mai mare din 1974, relatează BBC.

Agenția Națională pentru Managementul Dezastrelor (Conred) a anunțat că un râu de lavă a lovit satul El Rodeo și a distrus totul în cale, în case fiind surprinși oameni care au ars de vii.

În Capitala Guatemalei, aeroportul La Aurora a fost închis din cauza cenușii.

Jimmy Morales, președintele Guatemalei, a declarat stare de urgență în regiunea afectată, autoritățile avertizând că erupția rămâne în continuare un pericol și ar putea provoca fluxuri piroclastice și alunecări de teren. Cele mai afectate regiuni sunt Chimaltenango, Escuintla și Sacatepequez.

"Ar putea fi devastate cel puțin trei regiuni", a anunțat Jimmy Morales

Șeful Conred, Sergio Cabanas, a declarat, pentru posturile de radio locale, că un râu de lavă și-a schimbat cursul spre El Rodeo.

"Un râu de lavă a ieșit din matcă și a afectat satul El Rodeo. Sunt răniți, oameni arși și morți. Din păcate, El Rodeo a fost îngropat și nu am reușit să ajungem în satul La Libertad din cauza lavei. Poate că există și acolo persoane care au murit", a mai spus oficialul.

Decese au mai fost confirmate și în localitățile Alotenango și San Miguel los Lotes.

Aproximativ 3100 de persoane au fost evacuate și, potrivit Guvernului, 1,7 de persoane au fost afectate de erupția vulcanului Fuego.

Armata din Guatemala este implicată în operațiunile de salvare, pentru crearea de adăposturi temporare și curățarea cenușii vulcanice de pe pista aeroportului La Aurora.

Potrivit martorilor supraviețuitori, mulți oameni au murit după ce au fost surprinși pe câmp, rămânând îngropați în cenușă, iar numărul victimelor ar putea fi mult mai mare.

Guvernul din Guatemala a sfătuit populația să poarte măști, pentru a se proteja de cenușa vulcanică.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Două țări europene vor construi un zid la graniță pentru a împiedica răspândirea pestei porcine
De Neptun TV 14 octombrie 2018

Autoritățile se așteaptă ca amplasarea gardurilor să dureze aproximativ o săptămână.

Cel puțin 31 de persoane au murit în urma unei alunecări de teren
De Neptun TV 12 octombrie 2018

Cel puțin 31 de persoane au murit în urma unei alunecări de teren provocate de ploile abundente care au afectat Uganda, a informat vineri un oficial din cadrul Guvernului, relatează site-ul agenției Reuters.

Decizie ISTORICĂ. Malaysia a decis ABOLIREA pedepsei cu moartea - printre condamnați se află și doi cetățeni români
De Mediafax 11 octombrie 2018

Noul Guvern din Malaysia a decis abolirea pedepsei cu moartea pentru toate infracțiunile și va opri toate execuțiile care erau programate, informează site-ul agenției Associated Press.

Donald Trump amenință cu taxe suplimentare: China nu este pregătită pentru o înțelegere comercială cu Statele Unite
De Neptun TV 10 octombrie 2018

Fondul Monetar Internațional a avertizat marți că războiul comercial dintre Statele Unite și China reprezintă un risc real de a transforma lumea într-un loc „mai sărac și mai periculos”.

20 de morți într-un accident rutier; victimele erau prieteni și rude care se îndreptau spre o petrecere
De Neptun TV 8 octombrie 2018

Oficialitățile nu au anunțat deocamdată numele victimelor, dar unele au fost dezvăluite de pe conturile de socializare ale rudelor și alte surse de pe internet.

Cutremur puternic: Cel puțin 11 morți, peste 100 de răniți
De Neptun TV 7 octombrie 2018

Jackson Hilaire, șeful poliției din regiunea nord-vestică a țării, a declarat că șapte persoane au decedat în Port-de-Paix, iar alte patru și-au pierdut viața în zona orașului Gros-Morne, a declarat primarul Jean Renel Tide.

TRAGEDIE ÎN TURCIA. Sfârșit cumplit pentru o familie de români - Andreea și părinții ei au murit striviți într-un microbuz!
De Neptun TV 1 octombrie 2018

Trei români, membri ai aceleiași familii, au decedat la locul accidentului, iar un ghid turistic de origine din Rusia a murit ulterior în urma rănilor suferite.

Avertisment pentru românii aflați în vacanță în Grecia: furtună de puterea unui uragan!
De Neptun TV 28 septembrie 2018

Grecia este deja în alertă. Pompierii din zona Atenei au primit 400 de apeluri pentru tăierea unor copaci, înainte de a fi doborâți de vânt peste oameni, case sau mașini.