miercuri, 17 iulie 2019

Weekend cu temperaturi de 20 de grade Celsius pe litoral! De săptămâna viitoare, vremea se strică!

Măcar în acest weekend avem motive să zâmbim şi să ne bucurăm de vreme. Temperaturile pe litoral vor atinge 20 de grade Celsius, aşa că vă sfătuim să nu rataţi o plimbare relaxantă în natură. Mai ales că începutul săptămânii viitoare aduce ploi şi mai puţine grade în termometre. În ţară, iarna dă semne că vrea să-şi intre în drepturi. Şi cum natura ne influenţează starea de sănătate, medicii spun că aceste fluctuaţii de temperatură ne fac vulnerabili şi ne slăbesc imunitatea.

Soarele blând de noiembrie ne-a răsfățat la malul mării. În continuare, vremea ține să ne surprindă și ne aduce temperaturi tomnatice și în acest weekend, ne dau de veste meteorologii.

Chiar dacă norii jucăusi vor stăpâni în mare parte cerul litoralului, în acest sfârșit de săptămână, temperaturile vor ajunge și la 20 de grade Celsius, iar vântul va sufla domol. De săptămână viitoare însa vremea schimbă foaia și la malul mării.

"Nu vom mai avea temperaturi de 19-20 de grade, ci între 7-8 grade în cursul zilei de marți", a declarat Cătălin Marinescu, meteorolog al Centrului Meteorologic Regional Dobrogea.

Și cum frumusețea mării nu ține cont de vreme sau anotimp, am întâlnit câțiva turiști care au venit de la sute de kilometri depărtare să admire imensitatea albastră.

În această seară, la apus, cerul Constanței a fost cufundat în culori sângerii. Minaretul bătrânei moschei din zona veche a orașului a fost cucerit de coloritul intens al norilor. Dar pe acest fundal ca de mătase, statuia lui Anghel Saligni, cea care domină Portul Constanța, a fost mai mândră ca niciodată. Iată spectacolul naturii oferit cu o săptămână înainte de debutul iernii, la malul mării.

Medicii spun că aceaste zile călduroase, urmate de o scădere bruscă a temperaturilor, nu fac altceva decât să ne slăbească imunitate și să ne facă vulnerabili în fața virozelor. Pentru asta ar fi bine, spun specialiștii, ca acum, în prag de iarnă, să urmăm tratamente naturiste care să ne întărească organismul. De exemplu, puteți încerca cele șapte minuni ale stupului de albine printre care se numără mierea, polenul, lăptișorul de matcă ori propolisul.

Citricele sunt, potrivit medicilor, o sursă de vitamina C extrem de importantă, iar cei mai mulți știu asta și nu le evită.

Dacă la malul mării, iarna ne mai dă un răgaz, în țară, începe să-și ceară drepturile. Cinci județe din nord-vestul țării vor intra mâine dimineață sub cod portocaliu de ploi abundente.

Avertizarea expiră duminică. În Maramureș, Bihor, Cluj, Bistrița-Năsăud și Sălaj precipitațiile vor fi însoțite de intensificări ale vântului, dar și de ninsori în zonele montane. Și alte regiuni vor fi afectate de vremea rea. 16 județe tot din nordul și vestul țării sunt din această noapte și până duminică la prânz sub avertizare cod galben de precipitații abundente.

Cantitățile de apă vor depăși local 25-30 de litri pe metru pătrat și izolat 50 de litri.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN de inundații pe râuri din 20 de județe
De Neptun TV 19 iunie 2019

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 18:00 – joi ora 6:00 pe unele râuri din județele Alba, Hunedoara, Arad și Bihor.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în 37 de județe HARTA
De Neptun TV 19 iunie 2019

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.