vineri, 19 iulie 2019

WhatsApp ne criptează mesajele: nici hackerii, nici serviciile secrete nu mai pot accesa mesajele utilizatorilor!

WhatsApp ne criptează mesajele: nici hackerii, nici serviciile secrete nu mai pot accesa mesajele utilizatorilor!

Utilizatorii popularului serviciu de mesagerie instantă WhatsApp pot sta liniștiți: mesajele trimise și primite nu vor mai putea fi accesate de alte persoane în afară de transmițător și, bineînțeles, destinatar.

Compania dețintuă de Facebook a început să-și înștiințeze utilizatorii că mesajele sunt criptate, indiferent de tipul mesajelor - text, foto sau video.

Mai important chiar, mesajele sunt criptate folosind tehnologia 'end-to-end', ceea ce înseamnă că nimeni - nici hackerii, dar nici reprezentanții companiei - nu poate accesa mesajele respective, rezultând astfel că orice eventuală solicitare a instituțiilor de forță se va izbi de un refuz motivat... tehnologic.

Ideea este foarte simplă: atunci când trimiți un mesaj, singura persoană care-l poate citi este destinatarul sau membrii grupului în care postezi. Nimeni altcineva nu poate vedea acel mesaj. Nici infractorii cibernetici, nici hackerii, nici reprezentanții unor guverne opresive, nici măcar noi”, se arată în mesajul postat pe blogul aplicației prin care este anunțat acest important update de securitate.

Comenteaza aceasta stire