vineri, 23 august 2019

Wi-Fi gratuit în autobuzele RATC

Ideea introducerii internetului gratuit în autobuze le-a venit celor de la RATC după ce au observat că în mijloacele de transport în comun tot mai mulți tineri butonează telefoanele. Au făcut sondaje de opinie și au aflat că cei mai mulți dintre ei stau conectați pe internet, că sunt interesați de diverse locații, de rețelele de socializare, dar și de informații utile pe care nu au timp să le caute înainte de a pleca de acasă.

„Am făcut un barter cu o firmă care ne dă internetul, partea noastră este 400 de euro pe lună pentru toate cele 30 de autobuze. Proiectul este în derulare. Am finalizat linia 40, acum avem vreo 80 de autobuze. Sperăm ca pe 20-25 martie să fie finalizat“, a declarat Ovidiu Tănase, directorul RATC Constanța.

„Costul este de 50 de bani pe autobuz pe zi. În mașină este un rooter 3G, parola este la liber. În teorie suportă 250 de utilizatori, dar în autobuz, într-o oră de vârf nu sunt mai mult de 100 de călători“, a declarat Cătălin Dumitru, inginer șef RATC.

Fiind costurile atât de mici, conducerea regiei dă asigurări că acest serviciu nu va scumpi biletele de călătorie. Acestea vor costa, ca și până acum, un leu și 50 de bani. Am testat și noi serviciul într-un autobuz unde a fost instalat un router.

Orice utilizator de smartphone se poate conecta gratuit la internet în autobuz. Nu este nevoie decât de un click.

Mai exact, deschizi wi-fi-ul, aștepți câteva secunde să se conecteze și asta e tot. În caz de eroare, treaba este simplă și pentru șofer. Apasă pe un singur buton și restartează routerul.

Și autobuzele supraetajate vor avea internet gratuit pe timpul verii.

Serviciul va fi extrem de util pentru turiști, pentru că dacă vor avea un telefon inteligent vor afla intrând pe Internet unde să coboare, ce obiective turistice au în drum, care este destinația finală sau să posteze pe rețele de socializare.

Internet gratuit în autobuze mai există doar la Alba Iulia, dar acolo, spre deosebire de Constanța, accesul se face pe baza unei parole pe care călătorul o primește când își cumpără abonament. Conducerea RATC Constanța a anunțat că vrea să introducă și o modalitate de a cumpăra bilete de călătorie când se află în autobuz prin SMS.

Comenteaza aceasta stire