miercuri, 24 iulie 2019

Zece muncitori au murit după ce un lift improvizat s-a desprins de la etajul 28 al unei clădiri, în capitala filipineză

Nenorocire pe un șantier din capitala filipineză Manilla. Zece muncitori au murit, după ce un lift improvizat cu care ridicau materialele s-a desprins de la etajul 28 al unei clădiri aflată în construcție. Echipele de salvare s-au chinuit ore bune să recupereze o parte din trupurile neînsuflețite rămase agățate de schelele și cablurile construcției. Cauza tragediei pare a fi supraîncărcarea liftului.

Opt din cei zece muncitori morți în accidentul din capitala filipineză, se aflau la etajul 28 al unei clădiri care se construiește, pe o platformă motorizată ce folosea drept lift. Capacitatea maximă a elevatorului este de maxim trei persoane. În momentul accidentului, cei opt stivuiau materiale de construcție pe platformă și practic au supraîncărcat-o. Aceasta a cedat sub greutatea produselor și a căzut în gol 21 de etaje, tragându-i după ea și pe muncitori. Liftul improvizat a aterizat la etajul 7 al aceleiași clădiri, chiar peste o echipă de trei constructori care se aflau în pauză de masă. Doi dintre aceștia au murit pe loc, iar al treilea se află la spital în stare gravă. Totuși medicii cred că va supraviețui.

Echipele de salvare s-au chinuit cîteva ore până au reușit să dea jos corpurile muncitorilor, care în cădere au rămas agățate de schele. Lucrul pe șantierul din Manila a fost imediat sistat, iar poliția a inițiat o anchetă. Muncitorii filipinezi care lucrează în construcții câștigă nouă dolari pe zi.

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.