duminică, 21 iulie 2019

Zece oameni au nevoie de dumneavoastră! Fiți de nota 10!

Zece oameni au nevoie de dumneavoastră! Fiți de nota 10!

10 oameni cu nevoi speciale din Constanța, printre care și copii cu boli grave, și-au deschis sufletul în fața noastră, de-a lungul campaniei “Dă o speranță”. Poveștile lor de viață ne-am emoționat în fiecare seară la Reporter.

La Teledonul organizat mâine, de Ziua Copilului, de Consiliul Județean Constanța, Fundația Fantasio și Neptun Tv, la Maritimo Shopping Center, putem să le arătăm că nu sunt singuri. Stă în puterea noastră să-i facem să zâmbească și să uite de durere și neajunsuri. Vă invităm să revedeți, pe scurt, povestea lor.

Ionuț Vintilă, un băiat de 13 ani, din comuna Valu lui Traian, se luptă cu o boală cumplită, cancer osos cu metastaze la plămâni. Medicii îl pregătesc pentru o nouă intervenție chirurgicală, după alte șase în care i-au amputat brațul drept până la umăr. Cu 10 mii de lei îi putem ușura suferința.

La 6 ani, Andrei Tudorache, un băiețel din Costinești, suferă de retard sever și sindrom hiperkinetic, boli care îl împiedică să se concentreze. Cel mai mult își dorește să fie primit la grădiniță, de unde a fost gonit pentru că nu era ca toți ceilalți. 5 mii de lei i-ar transforma visul în realitate.

La vârsta de doi ani, Andreea Militaru a fost diagnosticată cu paralizie la ambele picioare. De atunci, mersul ei este un chin permanent. O operație la Chișinău, care nu depășește două mii de euro, ar ajuta-o să privească lumea de la înălțimea anilor săi.

În campania “Dă o speranță” ați aflat și povestea emoționantă a lui Cătălin Buruiană, dascălul din Năvodari care trăiește un paradox cumplit. Este profesor de educație fizică, dar abia se poate mișca. Patru operații i-ar șterge durerile și suferința prin care trece, pentru că depinde de ajutorul celorlalți. Pentru aceasta are nevoie de 12 mii de euro.

La fel de îndrăgostit de sport, dar și lovit de soartă este și Alexandru Drăgan. Ca să poată auzi, adolescentul de 16 ani are nevoie de o proteză auditivă performantă. 3 mii de lei este prețul de care depinde șansa lui.

Răzvan Ruse, un băiețel de 5 ani, poartă în piept o bucată din inima unei bovine, după o operație care l-a smuls din ghearele morții. Acum are nevoie de 5 mii de lei pentru plata unor consultații în străinătate.

Felicia, Dorin și Ciprian Burlacu sunt trei frați, care trăiesc în plasament, alături de o adevărată mamă, care și-ar da și viața să le asigure cele mai bune condiții. Micuții au însă probleme grave de sănătate, iar pentru recuperare au nevoie de terapii de specialitate. 15 mii de lei costă drumul lor spre normalitate.

De o speranță are nevoie și Delia Teodorescu, o copilă de 12 ani, care a fost diagnosticată la naștere cu malformație congenitală la pleoapa dreaptă și papilom nazal. Recent, a fost supusă unei intervenții chirgicale la ochiul drept, iar la toamnă o așteaptă o alta. Cheltuielile de deplasare și tratament postoperatoriu se ridică la 5.000 de lei.

Ei sunt oamenii care și-au pus speranțele în noi. Mâine, la Teledonul, organizat de Consiliul Județean Constanța și Fundația Fantasio, care se va desfășura la Maritimo Shopping Center începând cu ora 15.00 și care va fi transmis în direct de Neptun Tv, vom putea ajuta la salvarea acestor vieți. Luminița Anghel va fi gazda evenimentului, alături de realizatorul Neptun Tv, Dan Cojocaru. Impresionată de poveștile tulburătoare ale eroilor, artista a transmis un mesaj.

Apelăm la bunătatea dumneavoastră pentru a-i ajuta mâine pe cei care se văd neputincioși în fața destinului.

Andreea Olariu va interpreta imnul campaniei „Dă o speranță“. Alături de ea vor transmite un mesaj de încurajare vedete precum Mihai Trăistariu, Amna, Nick, fostul component al trupei N&D, precum și fetele din trupa Heaven.

Un gând bun pentru cei încercați de boală vor aduce, ca în fiecare an, diverse personalități din mai multe domenii de activitate, precum și talentatul Ștefan Florescu, cel care a uimit o țară întreagă cu jongleriile pe care le face cu mingea.

Pentru eroii campaniei noastre vor dansa trupele New Force of Dance, Revolution Crew, Tomis Quartet și Ansamblul „Baladele Deltei“ din Tulcea. Toate cele 8 cazuri pe care vi le-am prezentat de-a lungul campaniei „Dă o speranță!“, la Reporter, merită o șansă.

Aveți la dispoziție două numere de telefon valabile în rețeaua Romtelecom: 0900 900 352 pentru o donație de 5 euro și 0900 900 350 pentru o donație de 10 euro. De asemenea, puteți dona orice sumă în conturile Consiliului Județean Constanța. RO 85RNCB 0114032057340063 pentru donații în lei sau RO 58RNCB 011 403 205 734 0064 pentru donații în euro. Donații se pot face, de asemenea, și în ziua evenimentului caritabil, la Maritimo Shopping Center. La apelurile dumneavostră vor răspunde vedete ale Neptun TV.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Seară specială la Ateneul Român! Nicolae Voiculeț a cântat la 'Naiul de Aur al României', în finalul președinției române la Consiliul UE!
De Neptun TV 14 iulie 2019

'Naiul de aur al României' va putea fi văzut și auzit la concerte itinerante organizate de către Asociația Culturală Nicolae Voiculeț pe tot parcursul anului 2019 - 2020, iar la final va fi donat pentru expunere la Muzeul Național de Istorie a României, ca simbol al strălucirii, evoluției și declinului industriei aurifere din România.

CONSTANȚA. A murit tatăl unei fete care a sfârșit în incendiul de la Beirut: 'A făcut șoc la aflarea veștii că dosarul se rejudecă'
De Neptun TV 11 iulie 2019

Tătăl uneia dintre fetele moarte în incendiul de la Beirut a încetat din viață. A făcut șoc la aflarea veștii că dosarul se rejudecă.

CONSTANȚA. Proiecții de film în aer liber, pe faleza Cazinoului!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Proiecțiile de la malul mării reprezintă o avanpremieră a Festivalului Cinemascop, organizat de Centrul Ceh București, ce va avea loc în stațiunea Eforie Sud în luna august. Intrarea la toate cele trei proiecții de pe faleză este gratuită.

Nicolae Voiculeț, la Neversea. Discuție cu JessieJ, ce i-a mărturisit cântăreața
De Neptun TV 9 iulie 2019

Nicolae Voiculeț a prezentat ca și atracție turistică din România, cele două festivaluri Untold & Neversea (Potențiale branduri de țară) în videoclipul de promovare a turismului românesc pe care l-a lansat acum câteva luni împreună cu Ilie Năstase la invitația Ministerului Turismului.

CONSTANȚA. Cu Mercedesul în pragul bisericii, noaptea - tineri filmați în timp ce urinau pe florile plantate de copii în grădină
De Neptun TV 6 iulie 2019

Câțiva tineri au intrat cu mașina pe platoul din fața unei biserici, iar la un moment dat au urinat pe florile plantate de copii, zilele trecute, în grădina bisericii.

CONSTANȚA. Peste 400 de persoane au avut nevoie de ajutor medical în cea de-a doua zi de NEVERSEA
De Neptun TV 6 iulie 2019

Cele mai multe cazuri înregistrate la punctele de prim-ajutor ale celor de la ISU au fost de escoriații și cefalee.

Trageri reale, în Poligonul Capu Midia
De Neptun TV 5 iulie 2019

Activitățile vor avea loc atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, iar tragerile vor fi executate pe ținte terestre și aeriene radio dirijate.

A început cel mai mare festival de pe plajă din Europa – Neversea
De Neptun TV 4 iulie 2019

Accesul pe plaja NEVERSEA se face prin Portul Tomis. Odată ajunși în zona festivalului, primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă fanii festivalului este să schimbe biletul într-o brățară de festival la unul din punctele de check-in. Posesorul biletului trebuie doar să se prezinte la cortul de check-In, în intervalul 14:00 – 06:00, cu un bilet cu cod de bare valid și o carte de identitate, pentru a intra în posesia brățării de festival. Tinerii sub 18 ani vor avea nevoie, pe lângă bilet și actul de identitate, și de documentul care atestă acordul părinților. Accesul minorilor sub 14 ani este permis doar pe baza unui bilet valid și însoțit de un părinte.

NEVERSEA 2019. Restricții de circulație în zona peninsulară a Constanței
De Neptun TV 2 iulie 2019

Primăria Constanța anunță instituirea unor restricții de circulație valabile de joi, 4 iulie, până luni, 8 iulie. În acest interval se va desfășura Festivalul Neversea.

Destin frânt la doar 19 ani - Mădălina a fost găsită înecată în zona plajei 'La Baldachine' din Vama Veche!
De Neptun TV 1 iulie 2019

Pe 27 iunie, Mădălina a împlinit 19 ani, iar ziua de naștere și-a petrecut-o în Vama Veche, acolo unde lucra.

CONSTANȚA. Totul despre NEVERSEA - cel mai mare festival pe plajă din Europa începe joi! Noutățile ediției 2019
De Neptun TV 1 iulie 2019

Cel mai mare festival pe plajă din Europa, NEVERSEA, va începe la Constanța joi, 4 iulie

Sărbătoare mare: Sfinții Petru și Pavel. Ce să nu faci niciodată în această zi, e păcat mare!
De Neptun TV 29 iunie 2019

Potrivit tradițiilor, femeile nu au voie să mănânce mere până în această zi, fiindcă îi mânie pe cei decedați. Doar femeile tinere au voie să mănânce mere după Sfinții Petru și Pavel, în timp ce femeile vârstnice sunt nevoite să aștepte până la Sfântul Ilie. La fel se spune și despre văduve, care vor fi sănătoase dacă nu mănâncă mere până la Sfântul Ilie.

Un secol de la semnarea tratatului de la Versailles. Cum era văzută România
De Mediafax 28 iunie 2019

Tratatul de la Versailles a fost semnat pe 28 iunie 1919, marcând crearea Ligii Națiunilor, după negocieri purtate timp de șase luni la Conferința de Pace. "Tratatele de pace de la Paris din 1919-1920 au confirmat desăvârșirea unității naționale române", scrie Constantin I. Stan.

CONSTANȚA. Sistemul gratuit de biciclete pentru public, la o lună de funcționare: patru stații au fost vandalizate
De Neptun TV 28 iunie 2019

Patru stații de biciclete au fost vandalizate la Constanța, în doar o lună de funcționare a sistemului public de bike-sharing.

CONSTANȚA. Violeta are nevoie de ajutorul nostru pentru a trăi: 'Sunt pregătită să lupt și îmi doresc foarte mult să mă vindec'
De Neptun TV 27 iunie 2019

O mică durere în corp a dus la descoperirea unei boli care amenință viața. I s-a întâmplat Violetei Stanciu, o mamă din Adamclisi, care a aflat, mergând la medic, că viața ei este în mare pericol dacă nu urmează urgent un tratament dificil.

CONSTANȚA. Gestul revoltător al unui bărbat aflat cu un copil în brațe, după ce un salvamar i-a spus să iasă din marea agitată!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Un turist cu un copil în brațe a devenit agresiv în momentul în care a fost fluierat de salvamar.

CONSTANȚA. Festival dedicat înghețatei și dulciurilor, în Piața Ovidiu!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Înghețata și dulciurile vor fi vedetele din Piața Ovidiu, de la festivalul care va delecta constănțenii și turiștii în acest weekend.

Horia Constantinescu, șef cu acte în regulă la CJPC
De Neptun TV 26 iunie 2019

Concursul a fost organizat de către ANFP la solicitarea Autorității pentru Protecția Consumatorului, fiind scoare la concurs mai multe posturi de comisar șef la nivel de țară.

Constanța: Activitatea a opt unități de alimentație publică din Eforie, suspendată de Protecția Consumatorului
De Neptun TV 25 iunie 2019

Potrivit acestuia, nereguli au fost constatate și pe plaje, nefiind îndeplinită prevederea legală potrivit căreia șezlongurile să fie amplasate pe cel mult pe 70% din suprafață.

Festivalul Muzicii de la Roma. Nicolae Voiculeț, trei momente românești
De Neptun TV 24 iunie 2019

Festivalul muzicii de la Roma este singurul eveniment muzical național care implică în Italia, în aceeași zi, peste 700 de orașe și 45.000 de artiști. Scopul evenimentului este de a pune în lumină tot ceea ce este mai puțin cunoscut, periferic. Prin aceste spectacole se celebrează totodată și președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Un român a murit, iar altul a fost grav rănit, în urma unui incendiu premeditat la Londra
De Neptun TV 23 iunie 2019

Identitatea celor două victime nu a fost încă confirmată, însă Poliția crede că cei doi sunt originari din România. Totodată, autoritățile au primit informații că victimele lucrau ca zilieri în estul Londrei.