miercuri, 21 august 2019

Zeci de elevi din Constanța au vizitat, astăzi, Centrul de Scafandri - VIDEO

Orele de curs s-au mutat astăzi, pentru zeci de elevi din Constanţa, la Centrul de Scafandri. Copiii au uitat de problemele matematice, de gramatică ori chimie şi au pătruns în tainele meseriei de scafandru. Elevii de clase primare, dar şi de liceu au aflat ce înseamnă să te scufunzi în mări şi oceane, să lucrezi sub apă şi să faci faţă provocărilor fără să laşi loc greşelii.

Uimiți și, în același timp, cuceriți. Așa au fost zeci de elevi ai școlilor din Constanța la Centrul de Scafandri, pe care l-au vizitat în cadrul programului Școala Altfel.

Dornici să afle cât mai multe lucruri, copiii au pătruns în universul scafandrilor. Au văzut cum lucrează aceștia la zeci de metri adâncime și cum reușesc să construiască obiecte metalice sub apă.

Fiecare misiune impune urmarea strictă a protocolului și în timpul ei nu este permisă nicio eroare. În 2010, în Marea Neagră, scafandrii Cătălin Ispas și Cristian Zarafu au murit lângă epava cargoului turcesc Medy. Potrivit raportului anchetatorilor, cei doi s-au scufundat la o adâncime de peste 35 de metri, fără să fie echipați corespunzător, deși temperatura apei era de 10 grade Celsius.

Experiențele împărtășite de specialiștii în scufundări i-au impresionat pe elevi.

După această vizită, unii dintre școlari au decis că vor deveni scafandri profesioniști.

Instituție unică de formare profesională a scafandrilor în România, Centrul 39 Scafandri Constanța sărbătorește anul acesta cinci decenii de existență.

Comenteaza aceasta stire