luni, 18 iunie 2018

ZI NEAGRĂ PENTRU DNA! Zece persoane trimise în judecată de DNA, achitate în instanță!

ZI NEAGRĂ PENTRU DNA! Zece persoane trimise în judecată de DNA, achitate în instanță!

 

10 persoane puse sub învinuire și apoi trimise în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție au fost achitate miercuri de judecătorii mai multor instanțe din țară.

Potrivit luju.ro printre aceștia se numărăprimarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, și Beatrice Rădulescu, secretarul Primăriei Sinaia, achitați de Curtea de Apel Ploiești.

Dosarul împotriva lor a fost instrumentat de procurorul Mircea Negulescu, zis “Portocală”, devenit vedetă după ce abuzurile sale au fost demascate în presa națională. Tot miercuri, a fost achitat și fostul primar al orașului Măcin, Andone Ichim, decizia fiind definitivă. La fond, acesta fusese condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare. O altă decizie de achitare a fost pronunțată de Curtea de Apel București împotriva unui jurnalist. Ea a fost dată din lipsă de probe însă sentința nu este definitivă.

Întregul material poate fi citit AICI.

 

Comenteaza aceasta stire

Modificările la Codul de procedură penală, votate de Senat
De Mediafax 13 iunie 2018

Inițiativa legislativă a fost adoptată cu 74 de voturi pentru, 28 de voturi împotrivă și nicio abținere.

Elena Udrea, CONDAMNATĂ la 6 ani de închisoare, Rudel Obreja, la 5 ani. Decizie definitivă în dosarul Gala Bute
De Neptun TV 5 iunie 2018

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis, marți, să mențină pedeapsa primită de Elena Udrea în primă instanță și să o condamne definitiv pe Elena Udrea, aflată în prezent în Costa Rica, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute".

Peste 6 milioane de români, ascultați de SRI! Sorin Strutinsky, cel mai lung mandat de interceptare - aproape șase ani!
De Neptun TV 31 mai 2018

Președintele comisiei de control a activității SRI, Claudiu Manda, a declarat cum au fost folosite în România mandatele de interceptare a comunicațiilor și cât de legale au fost unele dintre acestea.

Inspecția Judiciară demarează controale la toate parchetele privind aplicarea protocolului PG-SRI!
De Neptun TV 30 mai 2018

Inspecția Judiciară demarează un control tematic la toate parchetele din cadrul Ministerului Public privind modalitatea de aplicare a Protocolului de cooperare dintre Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) și Serviciul Român de Informații (SRI), anunță instituția.