sîmbătă, 24 martie 2018

Ziariști cumpărați la bucată. Sau în vrac

Ziariști cumpărați la bucată. Sau în vrac

 

Ioana Ene Dogioiu, mare șefă Ziare.com și Dan Tapalagă, și mai mare șef la Hotnews, au fost nominalizați de Elena Udrea în calitate de jurnaliști care au fost cumpărați și de ea, dar și de Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI. Este ușor de dedus. Aceste personaje sinistre, travestite în vectori de opinie, au fost achiziționate contra cost atât la bucată cât și în vrac.

Adică la grămadă, cu toate redacțiile pe care le dirijează. Ceea ce înseamnă că, la rândul lor, au intoxicat alți ziariști sau i-au transformat pur și simplu în unelte numai bune de executat diversiuni media. Și sunt doar două exemple. Atâta tot!

Situația este mai încurcată decât pare la prima vedere. Mesajul unui jurnalist poate fi alterat în fel și chip. Cea mai puțin vinovată ipostază este lipsa de profesionalism și documentarea superficială. Aceste vicii conduc la elaborarea și lansarea pe piață a unor mesaje cu un conținut greșit. A doua situație este ceva mai gravă. Când un ziarist sau o redacție în ansablul ei servesc în mod pervers interesele patronului, lovind în concurenții acestuia și protejându-i pe asociați.

A treia treaptă a decăderii este atunci când o terță persoană plătește un ziarist, pentru ca acesta să înoate împotriva curentului. Cu alte cuvinte, să introducă în mod deliberat informații toxice în fluxul de știri. Există însă o treaptă supremă a decăderii morale, care echivalează cu decăderea definitivă din profesiunea de jurnalist.

Această cea mai gravă treaptă a decăderii este când o persoană, care se pretinde a fi jurnalist, funcționează de fapt ca un agent de influență, care-și desfășoară activitatea sub acoperire într-o redacție. Ca simplu membru sau, porcărie supremă, chiar ca șef al unui grup redacțional. Ceea ce înseamnă că nu numai el se pervertește, ci sunt pervertiți într-o formă sau alta, într-un mod conștient sau inconștient și alți jurnaliști, care formează astfel o echipă fake-news.

Ioana Ene Dogioiu și Dan Tapalagă fac parte din această ultimă categorie. Ceva mai rău nu poate să existe. Alimentați permanent cu informații reale dar și cu informații false, însă credibile, furnizate de Serviciul Român de Informații, instituție dirijată ani la rând de Florian Coldea și de George Maior, cel de-al doilea în calitate de director plin, cei doi, separat și la pachet cu redacțiile pe care le conduc, au lansat atacuri concertate, sistematice și uneori devastatoare, prin care au fost înfierate persoane sau chiar personalități indezirabile pentru poliția politică sau pentru oamenii politici pentru care a funcționat poliția politică. Se înțelege că nu au făcut-o pe gratis.

Lăsând opiniei publice impresia că ei sunt veritabilii deontologi, au încasat lună de lună și an de an, în schimbul trădării meseriei, sume considerabile fie direct de la SRI, fie prin intermediul unor oameni de afaceri agreați de instituție.

Evident, cele două nume despre care a vorbit Elena Udrea nu sunt singurele care pot fi invocate. La nivel național, sute de pretinși jurnaliști și zeci de redacții, analiști politici, directori de institute de cercetare de piață și chiar lideri sindicali s-au aflat în această rușinoasă situație. Sistemul a funcționat infernal.

Dar cât de infernal? Este limpede că Elena Udrea nu a spus încă aproape nimic din ceea ce știe referitor la această divizie de pretinși ziariști care au întreprins de-a lungul timpului acte de poliție politică. În definitiv, ea nu a pronunțat decât numele a două exemplare, nume care de altfel au fost vehiculate și de alții de-a lungul timpului. Personaje al căror statut era mult prea evident pentru a nu fi fost deconspirate. Elena Udrea a procedat astfel pentru a le transmite și altora un avertisment.

Ea este atacată azi de jurnaliștii pe care i-a plătit ieri, pentru că ar fi furat bani. Și gândește în următoarea logică: ”Păi dacă eu am furat, am făcut-o tocmai pentru a avea acces la fondurile necesare pentru a plăti zariști și redacții întregi să scrie ce vreau eu și cum vreau eu și să mă slujească pe mine, pe Traian Băsescu, care era partenerul meu și partidul pe care împreună l-am servit. Să ia aminte toți ceilalți pe care încă nu i-am dezvăluit că o pot face oricând”.

Nu este exclus ca Elena Udrea, dacă nu se grăbește, să se ducă după gratii cu secretele ei cu tot. Problema e că mai știu și alții. Dacă ea știe că Florian Coldea a plătit o serie de jurnaliști, știe și Florian Coldea ce și cui a plătit ea. Pentru că, în defintiv, se aflau la acea dată într-un perfect parteneriat. Iar echipa era fomată din mult mai mulți. De aceea, deloc întâmplător, știe ce știe și fostul colonel SRI Daniel Dragomir. Și, rând pe rând, și alții.

Ca să nu mai vorbim despre postaci. Trupe întregi de postaci aflate în slujba unor oameni politici sau chiar a unor instituții plătite de la buget, pentru a-i înfiera cu mânie proletară pe toți opozanții sistemului. Și care au otrăvit și otrăvesc în continuare o mare parte din spațiul virtual. Încercând să intimideze și să discrediteze persoane și chiar partide în ansamblul lor.

Când vom afla, dacă vorm afla vreodată întreaga listă de nenorociți, ne vom lua cu mâinile de cap!

Comenteaza aceasta stire

Capturarea Justiției

S-o luăm pe rând. Lavinia Coțofană își expune drama personală, relatând cum a fost măturată de la judecătoria din Arad ca pedeapsă pentru că a descoperit, chiar în interiorul acestei instituții, operațiuni financiare ilegale, pe care le-a semnalat la CSM. Dar dincolo de executarea acestei judecătoare, care în sine este un fapt scandalos, ni se înfățișează încă un mecanism diabolic, care a condus la capturarea Justiției și la edificarea statului paralel. Am aflat și m-am crucit. Iar acum puteți să vă cruciți și dvs. Serviciul Român de Informații face training cu judecătorii și procurorii.

S-au pierdut scrisorile?

Oare s-au pierdut somațiile scrise ale Comisie din arhivele Ministerului Justiției? Știm acum că toate depeșele îi erau adresate ministrului Justiției. Indiferent cine a fost acesta.

Aștept despăgubiri! Mari!

Dar începe calvarul pentru ANI. Fiindcă îi cer despăgubiri substanțiale. Pe care sper din tot sufletul să le plătească cei vinovați. Nu dumneavoastră sunteți vinovați. Ci ei.

În România vânarea opozanților politici nu trebuie să fie o infracțiune dusă la rangul de secret de stat

Inițiativa este mult mai importantă, din punctul de vedere al consecințelor, decât dezvăluirile, cu același subiect, ale lui Sebastian Ghiță sau ale lui Marian Vanghelie. “Zicerile” lui Ghiță sau ale lui Vanghelie sunt interesante pentru că atribuie personaje fenomenului de confiscare a statului și pentru că descriu, cu lux de amănunte, metodele prin care s-a realizat acest lucru, dar fie vorba între noi sunt doar remix-uri ale unui șlagăr deja cântat.

Putin al Rusiei

Este vital pentru orice analiză care vizează Federația Rusă sau care îl are drept țintă pe Vladimir Putin să răspundem corect la întrebarea dacă la început a fost oul sau găina. Este Federația Rusă, așa cum o vedem azi, produsul marketat al lui Vladimir Putin? Sau Vladimir Putin, conducătorul acestui stat, este produsul Rusiei? Am toate motivele să afirm că ambele aserțiuni sunt corecte, dar că, puse într-o relație reciprocă, fără a se anula reciproc, se potențează una pe alta.

Listele negre ale statului paralel

În toți acești ani în care o inchiziție a electrocutat România, distrugând oameni politici, oameni de afaceri, capital românesc și, înainte de toate, distrugând destine, noi ne-am închipuit că Traian Băsescu este cauza tuturor relelor.

Dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu: 'Să pui în pericol viața pacienților și practic să recurgi la șantaj, e un act de o gravitate extraordinară'

În plenul Parlamentului European dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu a cerut factorilor de decizie europeni reanalizarea regulamentelor și regulilor de funcționare ale producătorilor și distribuitorilor europeni de medicamente.

Gustul amar al victoriei

Liviu Dragnea a câștigat. Și-a zdrobit literalmente toți adeversarii interni. La vârf dispune de o nouă conducere. Care va îndeplini necondiționat și întocmai toate...

Traian Băsescu, între statul paralel și România Mare

O spun ca unul care se numără printre acuzatorii săi. În același timp, niciunul dintre acești analiști nu remarcă faptul că Traian Băsescu duce astăzi cea mai importantă campanie pentru România Mare. Iar din această perspectivă ne aflăm toți într-o gravă eroare. Haideți să încercăm să-i dăm totuși Cezarului ce-i al Cezarului.

Corupția invizibilă

Iar în cele ce urmează voi utiliza trei exemple, pentru a fi cât mai explicit. De la escrocheriile Bechtel și Microsoft, la mega-escrocheria preconizată cu uriașul zăcământ de gaze naturale, care urmează să fie exploatat din platforma continentală a Mării Negre.

Mega atac la siguranța națională

Obiectivul jafului preconizat înseamnă în cifre nu mai puțin de 84 de miliarde de metri cubi de gaze naturale. Este vorba de întreg perimetrul denumit Neptun Deep de pe platforma continentală a Mării Negre. O uriașă bogăție naturală. Conform Constituției, resursele sunt proprietatea publică a statului. În realitate, tocmai sunt pe cale să fie în totalitate cedate unor concerne private cu capital străin. Sub acest aspect, atacul la siguranța națională este maxim.

Izmeneala Coldea-Maior-Dragnea

Primul și cel mai recent numitor comun al celor trei personaje este că fiecare, în felul lui, se izmenește în raport cu prezența și prestația sa în fața Comisiei de control a activității Serviciului Român de Informații. George Maior vine la Comisie doar când aterizează în România și atunci spune jumătăți de adevăruri și minciuni integrale. Florian Coldea ba vine, ba e răcit, ba revine, dar tot nu ajunge să dea piept cu parlamentarii. Iar Liviu Dragnea se cere insistent de trei luni la Comisie, în timp ce subordonatul său, Claudiu Manda, îl tot amână. Frustrare mare din toate direcțiile.

Trădare națională pe resurse!

În ceea ce privește parteneriatul dintre OMV-Petrom și Exxon-Mobile pentru exploatarea perimetrului Neptun Deep, acesta continuă să reprezinte un interes major, atât pentru statul român, cât și pentru investitori.” Dar de ce atâta agitație?

Clasamente la corupți? Cum se mânăresc statisticile?

Prin arestările televizate, prin cătușiada continuă și prin deschiderea de dosare, DNA a creat, în ultimii cinci ani, impresia de nestrămutat că România este o țară profund coruptă, că întreaga clasa politică este compusă din infractori condamnați și că singura soluție pentru ieșirea din această situație este Laura Codruța Kövesi.

Cine este struțul PSD?

Solicitând în mod imperativ ca Justiția să-și rezolve singură problemele, fără nicio intervenție a factorului politic, el a pus pe masă, la schimb, două posibile trofee: spațiul Schengen și ridicarea MCV-ului. Este un șantaj elegant. Atâta doar că cei șantajați adoptă politica struțului. Cine este struțul PSD?

Când cifrele DNA nu mint

Și, ca de obicei, a oferit cifre. Cifre care nu mint. Așa cum, cu emfază, ne-a atenționat președintele Klaus Iohannis. Să traducem aceste cifre care nu mint.

Executarea lui Daniel Zamfir

O face în mod public. Lipsit de echivoc. În plus, îl ștampilează drept populist. Practic, Ludovic Orban îi arată ușa lui Daniel Zamfir.

Contraofensiva lui Liviu Dragnea

Și nu oricum. El a preluat pur și simplu mișcarea politică a adversarilor săi interni, ducând-o mai departe. Și confiscând în beneficiu propriu, chiar și forța pe care aceștia au imprimat-o loviturii împotriva sa. Dacă ei au vrut Congres Extraordinar, iată, îl face Dragnea.

Autodemascarea

Iar demascarea este atât de clară încât nu mai lasă niciun fel de dubiu în ceea ce privește maniera în care șefa instituției anticorupție și procurorul general Augustin Lazăr înțeleg să intervină brutal în viața publică, excedându-și atribuțiile și competențele. Așa s-a ajuns în situația în care, cu o uluitoare promtitudine, domnul Tudorel Toader este acuzat că a încălcat în mod grav legea. Pentru moment, doar verbal.

Ștafeta otrăvită

Aproape fără excepție, contestatarii doamnei Laura Codruța Kovesi se întreabă ce l-a apucat pe preedintele Klaus Iohannis. Cum de a reacționat atât de promt un personaj cu reacții în mod obișnuit lente? De ce atât de vehement, încât mai-mai nu și-a lăsat nicio altă cale de ieșire din această situație, cu excepția unei respingeri a solicitării ministrului Justiției? Există un atu pe care îl ține președintele în mânecă? Sau asistăm pur și simplu la debutul unei negocieri în termeni extrem de duri?