miercuri, 17 ianuarie 2018

Ziariști cumpărați la bucată. Sau în vrac

Ziariști cumpărați la bucată. Sau în vrac

 

Ioana Ene Dogioiu, mare șefă Ziare.com și Dan Tapalagă, și mai mare șef la Hotnews, au fost nominalizați de Elena Udrea în calitate de jurnaliști care au fost cumpărați și de ea, dar și de Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI. Este ușor de dedus. Aceste personaje sinistre, travestite în vectori de opinie, au fost achiziționate contra cost atât la bucată cât și în vrac.

Adică la grămadă, cu toate redacțiile pe care le dirijează. Ceea ce înseamnă că, la rândul lor, au intoxicat alți ziariști sau i-au transformat pur și simplu în unelte numai bune de executat diversiuni media. Și sunt doar două exemple. Atâta tot!

Situația este mai încurcată decât pare la prima vedere. Mesajul unui jurnalist poate fi alterat în fel și chip. Cea mai puțin vinovată ipostază este lipsa de profesionalism și documentarea superficială. Aceste vicii conduc la elaborarea și lansarea pe piață a unor mesaje cu un conținut greșit. A doua situație este ceva mai gravă. Când un ziarist sau o redacție în ansablul ei servesc în mod pervers interesele patronului, lovind în concurenții acestuia și protejându-i pe asociați.

A treia treaptă a decăderii este atunci când o terță persoană plătește un ziarist, pentru ca acesta să înoate împotriva curentului. Cu alte cuvinte, să introducă în mod deliberat informații toxice în fluxul de știri. Există însă o treaptă supremă a decăderii morale, care echivalează cu decăderea definitivă din profesiunea de jurnalist.

Această cea mai gravă treaptă a decăderii este când o persoană, care se pretinde a fi jurnalist, funcționează de fapt ca un agent de influență, care-și desfășoară activitatea sub acoperire într-o redacție. Ca simplu membru sau, porcărie supremă, chiar ca șef al unui grup redacțional. Ceea ce înseamnă că nu numai el se pervertește, ci sunt pervertiți într-o formă sau alta, într-un mod conștient sau inconștient și alți jurnaliști, care formează astfel o echipă fake-news.

Ioana Ene Dogioiu și Dan Tapalagă fac parte din această ultimă categorie. Ceva mai rău nu poate să existe. Alimentați permanent cu informații reale dar și cu informații false, însă credibile, furnizate de Serviciul Român de Informații, instituție dirijată ani la rând de Florian Coldea și de George Maior, cel de-al doilea în calitate de director plin, cei doi, separat și la pachet cu redacțiile pe care le conduc, au lansat atacuri concertate, sistematice și uneori devastatoare, prin care au fost înfierate persoane sau chiar personalități indezirabile pentru poliția politică sau pentru oamenii politici pentru care a funcționat poliția politică. Se înțelege că nu au făcut-o pe gratis.

Lăsând opiniei publice impresia că ei sunt veritabilii deontologi, au încasat lună de lună și an de an, în schimbul trădării meseriei, sume considerabile fie direct de la SRI, fie prin intermediul unor oameni de afaceri agreați de instituție.

Evident, cele două nume despre care a vorbit Elena Udrea nu sunt singurele care pot fi invocate. La nivel național, sute de pretinși jurnaliști și zeci de redacții, analiști politici, directori de institute de cercetare de piață și chiar lideri sindicali s-au aflat în această rușinoasă situație. Sistemul a funcționat infernal.

Dar cât de infernal? Este limpede că Elena Udrea nu a spus încă aproape nimic din ceea ce știe referitor la această divizie de pretinși ziariști care au întreprins de-a lungul timpului acte de poliție politică. În definitiv, ea nu a pronunțat decât numele a două exemplare, nume care de altfel au fost vehiculate și de alții de-a lungul timpului. Personaje al căror statut era mult prea evident pentru a nu fi fost deconspirate. Elena Udrea a procedat astfel pentru a le transmite și altora un avertisment.

Ea este atacată azi de jurnaliștii pe care i-a plătit ieri, pentru că ar fi furat bani. Și gândește în următoarea logică: ”Păi dacă eu am furat, am făcut-o tocmai pentru a avea acces la fondurile necesare pentru a plăti zariști și redacții întregi să scrie ce vreau eu și cum vreau eu și să mă slujească pe mine, pe Traian Băsescu, care era partenerul meu și partidul pe care împreună l-am servit. Să ia aminte toți ceilalți pe care încă nu i-am dezvăluit că o pot face oricând”.

Nu este exclus ca Elena Udrea, dacă nu se grăbește, să se ducă după gratii cu secretele ei cu tot. Problema e că mai știu și alții. Dacă ea știe că Florian Coldea a plătit o serie de jurnaliști, știe și Florian Coldea ce și cui a plătit ea. Pentru că, în defintiv, se aflau la acea dată într-un perfect parteneriat. Iar echipa era fomată din mult mai mulți. De aceea, deloc întâmplător, știe ce știe și fostul colonel SRI Daniel Dragomir. Și, rând pe rând, și alții.

Ca să nu mai vorbim despre postaci. Trupe întregi de postaci aflate în slujba unor oameni politici sau chiar a unor instituții plătite de la buget, pentru a-i înfiera cu mânie proletară pe toți opozanții sistemului. Și care au otrăvit și otrăvesc în continuare o mare parte din spațiul virtual. Încercând să intimideze și să discrediteze persoane și chiar partide în ansamblul lor.

Când vom afla, dacă vorm afla vreodată întreaga listă de nenorociți, ne vom lua cu mâinile de cap!

Comenteaza aceasta stire

Viorica Dăncilă – 'Doamna de Fier' a României

Nominalizarea Comitetului Executiv al PSD pentru funcția de premier al României în persoana doamnei Viorica Dăncilă este schimbarea de paradigmă de care avea nevoie PSD. Afirm acest lucru la puțin timp după nominalizare și cred că, din foarte multe puncte de vedere, este alegerea corectă. Prima femeie premier al României capătă contur în persoana unei doamne a politicii românești în adevăratul sens al cuvântului. Fidelă partidului și politicii social democrate, Viorica Dăncilă are un background care cu greu ar putea fi contestat.

La mâna președintelui

Nu are importanță pentru moment în ce circumstanțe a făcut-o. Nu se va ajunge la repetarea rușinosului procedeu al automoțiunii de cenzură pentru dărâmarea în Parlament de către PSD a propriului premier. Urmează să aflăm cum reacționează președintele Klaus Iohannis.

Și dacă Tudose nu se lasă?

Dar dacă Tudose nu se lasă? Dacă are niște ași în mânecă? Dacă se confirmă că este o dronă? Să vedeți în ce scenariu putem intra.

În PSD câștigătorul pierde tot

În timp ce Liviu Dragnea aleargă prin filiale, într-o operațiune tipică de campanie electorală, în Palatul Victoria, Mihai Tudose se pregătește. De un război pe care îl crede final. Fiecare dintre cei doi protagoniști acționează conform unui model propriu. Finalmente însă, scopul urmărit este acela de a obține un număr cât mai mare de susținători la sfârșitul acestei luni, când se va produce confruntarea de la Iași.

Tăriceanu atacă la baionetă

Mai necesar chiar decât noaptea cuțitelor lungi din PSD. El atacă în forță controversata temă a înarmării României. Dintr-o altă perspectivă, a parteneriatuui strategic consolidat cu Statele Unite.

Bădălău face jocul și câștigă PSD

În timp ce analiștii vorbeau din ce în ce mai insistent despre doi poli de putere în PSD, cel mai important fiind reprezentat de Liviu Dragnea și celălalt de nou sositul în competiția finală Mihai Tudose, eu am afirmat constant că sunt trei poli de putere. Și am atras atenția asupra influenței din ce în ce mai mari pe care o are Niculae Bădălău.

Război în statul paralel. Miza e PSD!

Dragnea poate juca sau nu cu demisia pe masă. Dacă o face, fiecare dintre părți speră la un rezultat decisiv în favoarea ei. Ar fi, deci, o provocare în dublu sens. Între atât de multe necunoscute, există totuși și o certitudine. Momentul este bine ales. Pentru că PSD, practic, nu are în acest moment vreun adversar suficient de puternic pentru a-i lua locul la guvernare.

Ziariști cumpărați la bucată. Sau în vrac
De Neptun TV 7 ianuarie 2018

Adică la grămadă, cu toate redacțiile pe care le dirijează. Ceea ce înseamnă că, la rândul lor, au intoxicat alți ziariști sau i-au transformat pur și simplu în unelte numai bune de executat diversiuni media. Și sunt doar două exemple. Atâta tot!

V4 sau V8?

Dar noua solidaritate este întrucâtva sub semnul întrebării. Ce urmăresc statele de la Visegrad în cele două formule? Ce șanse au ele de a-și impune din ce în ce mai energic interesele în fața nucleului dur al Uniunii Europene? Unde este interesul României?

Paradisul SRI

Sub ultimii trei prim-miniștri, Victor Ponta, Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, media salariilor din această instituție a crescut exponențial, ajungând la 4.500 de lei pe lună. A crescut și numărul pensionarilor de lux, SRI numărând în prezent 10.410, de la 8.800 cât erau în 2011. Cum se explică acest fenomen?

Când Elena Udrea va vorbi...

2018 este anul în care, inevitabil, Elena Udrea va vorbi. În 2018 ea va fi pusă literalmente la zid. Va primi o condamnare după gratii. Acest deznodământ, corect sau incorect, nu mai poate fi evitat. La fel cum reacția previzibilă a Elenei Udrea nu lasă loc la prea multe incertitudini. Mulți dintre cei care au încercat să se decupleze de ea vor plăti, la pachet, o factură publică. Morală. Dar care poate deveni și penală.

Retragerea SRI din politică

Sunt zile în care analiștii se întrec în predicții despre 2018. Dar nicio prognoză nu poate sta în picioare, fără a avea un răspuns la întrebarea din titlu. Dacă SRI se retrage din politică, este una. Dacă SRI nu se retrage și continuă să supravegheze populația în masă, în scopul utilizării politice a informațiilor astfel obținute, este cu totul și cu totula alta. Prin urmare, eu unu mă încumet să încerc un răspuns.

Ambasadorii și orbul găinii

Unii ambasadori ai statelor europene acreditați la București, dacă nu sunt rău intenționați atunci ei suferă de orbul găinii. Este o expresie românească, pe care dânșii au cum să o înțeleagă întrucât, după cum au declarat, dispun de traducători. Întâmplător sau nu, ambasadorii la care mă refer, care se declară printr-o petiție colectivă îngrijorați de modificările aduse legilor Justiției, fac parte din nucleul dur al UE, construit în jurul Germaniei și care încă mai susține teza unei comunități cu mai multe viteze. Unde, evident, doar ei își asumă viteza cea mai mare. Așadar, aceștia se pregătesc să dea de pământ cu Parlamentul suveran al României, dar nu sunt la curent cu ceea ce, de fapt, s-a întâmplat în forul legiuitor al acestei țări. Am să le spun eu câte ceva.

Supravegherea în masă

România a făcut și face obiectul unor experimente. Cum a fost de pildă într-un trecut nu prea îndepărtat, în anii stalinismului, experimentul Pitești. În prezent, avem experimentul DNA. Și simultan mai avem și experimentul supravegherii în masă a românilor. Cât de nocive sunt asemenea practici este destul de ușor de evaluat. De ce anume am devenit un laborator de cobai mai întâi al Estului și, acum, al Vestului, iată o întrebare pentru care merită să facem efortul de a găsi un răspuns.

Inteligență marca SRI

Domnul Marincea ne anunță că investigațiile au ajuns la un alt nivel. După atât de multe zile și nopți, în care presupun că agenții SRI au gândit neobosit, fiind ajutați de Ministerul de Interne și Procuratură, care sunt organe de investigații, ne comunică următoarele.

Discordie pe frontul radicalilor liberi

Adevărata noutate constă în faptul că s-a putut observa cât de dezbinat este frontul #Rezist. Opoziția civică, la fel ca și opoziția politică.

Sub greutatea crimei

Sub greutatea acestui omor, săvârșit în ziua de Crăciun, am trăit până acum. Și nu sunt motive care să sugereze că vom ridica asasinatul de pe conștiința românilor. Și că îl vom atribui adevăraților responsabili.

Palatul Victoria va fi luat cu asalt

Pe aceleași rețele de socializare a fost făcută o paralelă între evenimentele din decembrie 1989 și ceea ce urmează în România acestui sfârșit de an.

Orban ia bătaie de la Cioloș

Scorul dintre cei doi pe internet este năucitor. Dacian Cioloș îl calcă literalmente în picioare pe Ludovic Orban. În ceea ce priveste numărul de afișări. În ceea ce privește numărul de like-uri. Dar și de distribuiri. Ceea ce este straniu e că mesajele celor doi sunt de același tip. Nici conținutul și nici modul de exprimare nu diferă prea mult. Să fi devenit Cioloș peste noapte atât de popular în comparație cu Ludovic Orban? Sau explicația acestui fenomen paranormal trebuie căutată în altă parte?

Statul paralel a ucis și ucide

Trimisă de statul paralel. În misiune. Și teleghidată de o altă dronă, însuși premierul României, Mihai Tudose. Nici nu a venit bine și a reușit o primă performanță. 36 de milioane de euro mai puțin pentru Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Sumă de care beneficiază ”industria”. Cum a reușit? Care sunt dedesubturile? Cine este acest Laurențiu Teodor Mihai, adus președinte la Casa Națională?