duminică, 18 august 2019

Zile de toamnă... în luna august, în stațiunea Mamaia

În staţiunea Mamaia natura a oferit astăzi un spectacol de sunet şi culoare cum numai în anotimpurile reci putem vedea. Marea şi-a rostit supărarea cu fiecare val zdrobit de ţărm, norii cenuşii au luat-o la galop pe cer, iar nisipul a biciuit şezlongurile, aceleaşi care, în urmă cu doar 3 zile erau atât de râvnite de turişti.

In urmă cu nici o săptămână, în stațiunea Mamaia nu aveai loc să arunci un ac. Nici pe nisip și nici în mare. Mii de turiști găseau aici cel mai bun refugiu împotriva caniculei. Cum vremea s-a schimbat radical în ultimele zile, natura a îmbrăcat, vrând-nevrând, haine timpurii de toamnă.

Surprinși în mijlocul vacanței de acest neașteptat episod al toamnei, turiștii au încercat să vadă totuși partea frumoasă a lucrurilor. Așa că au luat stațiunea la pas.

De parcă ar fi știut că este admirată, marea și-a etalat forța, dar și nervozitatea cu fiecare val zdrobit de țărm. Spectacolul ei a fost completat de norii cenușii care au luat-o la galop pe cer, dar și de nisipul care a biciuit șezlongurile.

Pentru majoritatea turiștilor, să vadă o marea zbucuiumata a fost o premieră. Chiar dacă nu au avut o vreme bună pentru plajă, vor pleca acasă cu cele mai frumoase amintiri.

Nu doar la malul mării este frig, ci și în țară. În această dimineață, în unele zone muntoase termometrele au indicat doar 1 grad Celsius. Meteorologii anunță în acest weekend temperaturi mai mici chiar și cu 15 grade decât valorile normale pentru această perioadă. 

Comenteaza aceasta stire