joi, 23 mai 2019

Zile grele în subteran ( update 16:00 )

Zile grele în subteran ( update 16:00 )

Cei 33 de mineri chilieni aflați în subteran de mai bine de 3 săptămâni, au cerut să le fie trimis alcool. Potrivit presei spaniole, unii dintre ei ar putea fi considerați alcoolici sau chiar dependenți de droguri. Autoritățile din Chile au început, astăzi, forarea unui puț pentru eliberarea muncitorilor. Zeci de oameni s-au adunat la mina San Jose ca să se roage pentru sănătatea lor.

Cotidianul spaniol El Pais susține că în prima lor convorbire telefonică avută cu președintele Sebastian Pinera, minerii au cerut un pahar cu vin pentru a celebra 200 de ani de la declararea independenței țării lor de Spania. Ministrul chilian al Sănătății a declarat că unii dintre cei 33 de muncitori, care de 25 de zile se află la 700 de metri adâncime, obișnuiau să bea mari cantități de alcool înainte de accident. Câțiva mineri au cerut și tutun, dar solicitarea nu a fost aprobată încă. Luni, peste 150 de rude ale celor 33 de bărbați prinși în subteran au mărșăluit într-o procesiune la mina San Jose. Ele s-au rugat pentru viețile minerilor, după ce autoritățile chiliene au anunțat că vor săpa un puț de ajutor pentru scoaterea lor. Rudele au reușit să vorbească cu cei dragi, cu ajutorul unei linii telefonice și al unei camere video.

Luni a început săparea unui puț de ajutor pentru scoaterea celor 33 de persoane blocate la 700 de metri sub pământ, în nordul statului Chile. Guvernul a anunțat că va continua să analizeze și alte posibile soluții mai rapide pentru a salva viețile minerilor care se pot îmbolnăvi în orice zi.

Echipele de intervenție estimează să ajungă la minerii blocați în subteran abia în trei sau patru luni.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Alegerile europene au început. Unde își exercită cetățenii deja dreptul la vot
De Neptun TV 23 mai 2019

Marea surpriză pe scena olandeză o reprezintă Partidul Forumul pentru Democrație, care a fost fondat cu doar 2 ani în urmă de Thierry Baudet. Prin discursuri populiste, afirmații scandaloase și nefondate, partidul aspiră la un referendum privind ieșirea Olandei din UE, acuzând UE de atacurile teroriste de pe continent care, conform partidului, au avut loc din cauza unei proaste gestionări a migrației ilegale. Partidul dorește și retragerea Olandei din Acordul de la Paris privind lupta împotriva schimbărilor climatice, ieșirea din Schengen și, la dorința cetățenilor, din zona euro. Partidul este estimat să obțină 5 locuri, ceea ce ar aduce o pondere mai mare familiei Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European.

The Guardian: Tendințe extremiste - clivajele puternice de pe harta politică a Europei
De Mediafax 19 mai 2019

Formațiunile extremiste, în principal cele care critică Uniunea Europeană, ar putea obține rezultate bune în scrutinul europarlamentar, deși este dificil de anticipat dacă vor putea forma un grup politic coerent în viitoarea legislatură a Parlamentului European, comentează publicația The Guardian.

Olanda a câștigat finala concursului Eurovision 2019!
De Mediafax 19 mai 2019

Reprezentantul Olandei, Duncan Laurence, cu piesa "Arcade", a câștigat finala concursului Eurovision 2019, care a avut loc sâmbătă seară, la Expo Tel Aviv ((International Convention Center), din Israel.