vineri, 22 februarie 2019

Ziua cea mai lungă

Odată cu această rundă, se poate spune că în Turul României au început lucrurile serioase! Trei sprinturi intermediare, la Siret, Rădăuți și Câmpulung, plus alte trei ascensiuni de categoria A au reprezentat punctele de atracție ale celei mai lungi zile a ediției din acest an a Turului ciclist al României. La punctul de cățărare de la Sucevița, la kilometrul 116, patru rutieri – germanul Christoph Spiringer, grecul Ioannis Tamouridis, bulgarul Vladimir koev și românul Ștefan Morcov – aveau un avans de 40 de secunde față de plutonul „tricoului galben”, format din 16 cicliști. Pe ultima ascensiune a zilei, la Vatra Moldoviței, cu 85 de kilometri înaintea finalului, Koev și Tamouridis s-au debarasat de colegii lor de evadare și au dat lupta pentru victoria de etapă în doi. Cîștig de cauză a avut bulgarul Koev, urmat îndeaproape de Tamouridis și, la mare distanță, de italianul Alex Butazzoni, care a reglat sprintul plutonului fruntaș. Vestea bună este că, pentru a doua zi consecutiv, liderul echipei naționale a României, Andrei Nechita, a reușit să-și apere tricoul galben cucerit duminică, la Vaslui. Etapa următoare va purta caravana ciclistă a Turului pe distanța a 212 kilometri, între Târgu Neamț și Târgu Mureș.

Comenteaza aceasta stire

Halep a urcat oficial în topul WTA! Ce loc ocupă acum Simona
De Neptun TV 18 februarie 2019

Podiumul e alcătuit din japoneza Naomi Osaka, lider - 6.970 de puncte, Simona Halep, locul doi - 5537 de puncte, și Sloane Stephens, poziția a treia - 5307 de puncte.

Simona Halep a pierdut finala turneului de la Doha! 'Aș fi vrut să câștig acest trofeu frumos, dar nu am putut'
De Neptun TV 16 februarie 2019

Simona Halep nu a reușit să câștige primul trofeu din noul sezon. Ajunsă în finala turneului de la Doha, numărul doi WTA a pierdut în trei seturi în fața jucătoarei din Belgia, Elise Mertens (23 de ani, nr. 21 WTA), scor 6-3, 4-6, 3-6, după două ore și șase minute de joc.

Simona Halep s-a hotărât în privința antrenorului: Am început colaborarea și o să lucrăm împreună
De Neptun TV 4 februarie 2019

În primă fază s-a decis ca tehnicianul belgian să fie supus unei perioade de probă, dar presa din țara sa susține că acesta a convins-o deja pe jucătoarea noastră, prin metodele de antrenament, să semneze o înțelegere cu perioadă nedeterminată.

Simona Halep a pierdut locul 1 în clasamentul WTA. Românca a părăsit Top 2 WTA după 595 de zile
De Neptun TV 28 ianuarie 2019

Clasamentul WTA a încorporat luni punctele câștigate de Naomi Osaka și Petra Kvitova la Australian Open 2019, iar Simona Halep a pierdut două poziții în ierarhia mondială. Este cea mai importantă alunecare în clasament pentru româncă, după data de 8 mai 2017, când Halep ajungea de pe 4 pe 8.