vineri, 23 august 2019

Ziua Femeii, sărbătorită în avans

Cum anul acesta 8 martie cade sâmbătă, elevii au cumpărat încă de azi flori pentru învățătoare și profesoare. Însă numărul copiilor a fost mult mai mic față de alți ani. În această dimineață, puțini au fost cei care au trecut prin piețele constănțene pentru a  lua un buchet de lalele sau frezii înainte de a merge la școală.

„Eu cumpăr flori pentru doamna mea. Vreau să îi cumpăr orhidee și lalele pentru Ziua Mamei“, a spus o fetiță.

„Eu iau flori pentru doamna învățătoare cu ocazia Zilei Femeii“, a adăugat o alta.

Cele mai ieftine sunt garoafele, spun florarii. Costă un leu, ca și un buchet de ghioceii.  Un fir de lalea sau gerberă ajunge la 3 lei. Tot atât dăm și pentru un buchet de zambile. Acestea, sunt de altfel și cele mai căutate flori.

„Cel mai bine merg florile ieftine, zambile, lalele. Oamenii nu prea au bani să cumpere flori“, a spus o florăreasă.

„Merg prost vânzările. Au căzut prost zilele de 1 martie, 8 martie. Cel mai mult s-au vândut lalelele, firul costa 3 lei“, a adăugat un florar.

Comercianții spun că scăderea vânzărilor este legată de faptul că 8 Martie cade într-o zi în care elevii nu merg la ore.

 Și prețurile destul de ridicate îi determină să renunțe la aceste mici atenții.

„La lalele mă uitam, dar sunt cam piperate prețurile, așa că voi cumpăra garoafe“, a spus un părinte.

Pentru clienții cu dare de mână și care țin la tradiție, florarii au pregătit oferte speciale. O alternativă la tradiționalul buchet de flori sunt coșulețele. Într-adevăr costă de două ori mai mult, dar și rezistă două săptămâni.

Dacă ținem cont de faptul că vânzările merg tot mai prost an de an, nu este exclus ca, în curând,  imaginea învățătoarelor cu brațele pline de flori în ziua de 8 martie să devină o amintire.

Comenteaza aceasta stire