miercuri, 24 iulie 2019

ZIUA FRANȚEI. Parada militară de la Paris, sub supraveghere strictă pe fondul riscului terorist

Spectacolul de Ziua Națională a Franței a început cu o paradă aeriană impresionantă. 50 de avioane și 33 de elicoptere ale armatei franceze au brăzdat cerul Parisului.

Apoi, pe sub Arcul de Triumf au trecut în pas de defilare 3.200 de militari și civili. Pentru prima dată în ultimii 100 de ani, la paradă au participat vameși și gardieni din închisori.

Invitatele de onoare au fost Australia și Noua Zeelandă. Pe Champes Elysees au defilat, pe lângă soldați din aceste țări, și celebrii războinici maori. Președintele Francois Hollande și șeful armatelor au condus parada din tribuna oficială, unde s-a aflat și secretarul de stat american John Kerry.

Evenimentele organizate anul acesta de Ziua Franței au fost dedicate tinerilor și luptei împotriva terorismului. Un concert și un impresionant foc de artificii vor încheia această zi festivă. Serbată prima dată în 1880, ziua națională a Franței marchează aniversarea căderii Bastiliei, în timpul Revoluției din 1789. „Libertate, Egalitate, Fraternitate” avea să devină deviza Republicii Franceze și fraza cu valoare universală care stă la baza principiilor democrațiilor occidentale.

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.