luni, 22 iulie 2019

Ziua Internațională a Cafelei: secretele din spatele boabelor aromate

Dimineaţa, la prânz ori după-amiază, cafeaua este un obicei la români. Nu însă unul la fel de des întâlnit ca în rândul nordicilor Bem în medie o ceaşcă pe zi, spre deosebire de norvegieni sau danezi care bifează chiar şi câte 4-5. Noi vrem să credem însă că am ales-o pe cea mai bună, aşa că vă invităm să descoperiţi în materialul următor secretele din spatele boabelor, astăzi, de Ziua Internaţională a Cafelei.

De Roxana Glăvan 17:51, 29 septembrie 2017 144 vizite Diverse

Astăzi, de Ziua Internațională a Cafelei, nu ne puteam începe ziua altfel, decât în compania licorii magice. La o cafenea din centrul Constanței, specialiștii ne-au arătat cum reușesc să transformele boabele proaspăt prăjite într-o băutură atât de iubită în lumea largă.

La expresor ori la ibric, cu caimac, rece ori fierbinte, băutura aromată este pentru mulți români și mai gustoasă cu lapte. Iar ca papilele gustative să fie pe deplin fericite, există un mic secret.

Indiferent de momentul zilei în care aleg să bea o cafea, constănțenilor le place să o savureze. Arabica, Brasil, Costa Rica ori Guatemala, orice aromă doriți să aibă, aveți de unde alege. Magazinele de profil sunt generoase în oferte.

Iar dacă studiile arată că românii beau în medie o cafea pe zi, cei din țările nordice savurează chiar și câte 4-5 cești de dimineață până seara. Sunt multe povești în jurul cafelei, însă cele mai frumoase sunt acelea create de fiecare dintre noi, alături de persoanele dragi cu care bem zilnic sau, din când în când, câte o ceașcă magică din aromata licoare neagră. 

Comenteaza aceasta stire