marţi, 19 martie 2019

ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI. Școlile din Capitală și din câteva județe, închise astăzi!

ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI. Școlile din Capitală și din câteva județe, închise astăzi!

 

Școlile din Capitală, dar și unitățile din câteva județe ale țării vor fi închise, vineri, de Ziua Mondială a Educației, ziua nelucrătoare fiind prevăzută în contractul colectiv pe ramură, semnat de princiipalele confederații sindicale. De asemenea, în București, unele unități de învățământ în care vor funcționa secții de votare pentru referendumul din 6 și 7 octombrie ar putea avea program modificat în cursul zilei de luni.

Școlile din Capitală vor fi închise în cursul zilei de vineri, 5 octombrie, când se sărbătorește Ziua Mondială a Educației.

Ziua nelucrătoare este prevăzută în contractul colectiv de muncă semnat de Ministerul Educației Naționale cu reprezentanții confederațiilor sindicale reprezentative la nivel național.

Din același motiv vor fi închise și unitățile de învățământ din mai multe județe ale țării, precum Suceava, Brăila și Buzău. În județul Galați, vor fi închise școlile unde sindicaliștii au semnat contractul colectiv de muncă, în timp ce în celelalte unități se vor desfățura ”activități specifice”.

Aceleași activități, programate de către dascăli, vor avea loc și în restul școlilor din țară, în majoritatea județelor fiind zi lucrătoare.

Ziua Mondială a Educației este sărbătorită la 5 octombrie, începând cu anul 1994, fiind desemnată astfel de către UNESCO.

De asemenea, în municipiul București, unele unități de învățământ în care vor funcționa secții de votare pentru referendumul din 6 și 7 octombrie ar putea avea program modificat în cursul zilei de luni.

Comenteaza aceasta stire

Simulare Evaluare Națională: Elevii claselor VII-VIII susțin astăzi proba la matematică!
De Neptun TV 12 martie 2019

Elevii de clasa a VIII-a și, în premieră, cei de a VII-a, susțin, marți simularea Evaluării Naționale la proba Matematică. Simularea se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscriși în clasele VII-VIII la începutul anului școlar 2018-2019.

SUBIECTE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2019 EDU.RO! Ce a picat la Limba Română
De Neptun TV 11 martie 2019

Simularea la Evaluarea Națională 2019 a început azi cu proba la Limba și Literatura Română, pentru elevii de clasa a VII-a și a VIII-a.

Veste PROASTĂ pentru elevi: Dispare una dintre vacanțe. Noua structură a anului școlar
De Neptun TV 19 februarie 2019

Potrivit structurii anului școlar 2019-2020, semestrul I va avea 15 săptămâni de cursuri, dispuse în perioada 9 septembrie 2019-20 decembrie 2019.