miercuri, 22 mai 2019

ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI. Școlile din Capitală și din câteva județe, închise astăzi!

ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI. Școlile din Capitală și din câteva județe, închise astăzi!

 

Școlile din Capitală, dar și unitățile din câteva județe ale țării vor fi închise, vineri, de Ziua Mondială a Educației, ziua nelucrătoare fiind prevăzută în contractul colectiv pe ramură, semnat de princiipalele confederații sindicale. De asemenea, în București, unele unități de învățământ în care vor funcționa secții de votare pentru referendumul din 6 și 7 octombrie ar putea avea program modificat în cursul zilei de luni.

Școlile din Capitală vor fi închise în cursul zilei de vineri, 5 octombrie, când se sărbătorește Ziua Mondială a Educației.

Ziua nelucrătoare este prevăzută în contractul colectiv de muncă semnat de Ministerul Educației Naționale cu reprezentanții confederațiilor sindicale reprezentative la nivel național.

Din același motiv vor fi închise și unitățile de învățământ din mai multe județe ale țării, precum Suceava, Brăila și Buzău. În județul Galați, vor fi închise școlile unde sindicaliștii au semnat contractul colectiv de muncă, în timp ce în celelalte unități se vor desfățura ”activități specifice”.

Aceleași activități, programate de către dascăli, vor avea loc și în restul școlilor din țară, în majoritatea județelor fiind zi lucrătoare.

Ziua Mondială a Educației este sărbătorită la 5 octombrie, începând cu anul 1994, fiind desemnată astfel de către UNESCO.

De asemenea, în municipiul București, unele unități de învățământ în care vor funcționa secții de votare pentru referendumul din 6 și 7 octombrie ar putea avea program modificat în cursul zilei de luni.

Comenteaza aceasta stire

Au început înscrierile la gradinițe. Tot ce trebuie să știi
De Neptun TV 20 mai 2019

Înscrierea copiilor la grădiniță a început luni, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale.