joi, 18 iulie 2019

ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI. Școlile din Capitală și din câteva județe, închise astăzi!

ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI. Școlile din Capitală și din câteva județe, închise astăzi!

 

Școlile din Capitală, dar și unitățile din câteva județe ale țării vor fi închise, vineri, de Ziua Mondială a Educației, ziua nelucrătoare fiind prevăzută în contractul colectiv pe ramură, semnat de princiipalele confederații sindicale. De asemenea, în București, unele unități de învățământ în care vor funcționa secții de votare pentru referendumul din 6 și 7 octombrie ar putea avea program modificat în cursul zilei de luni.

Școlile din Capitală vor fi închise în cursul zilei de vineri, 5 octombrie, când se sărbătorește Ziua Mondială a Educației.

Ziua nelucrătoare este prevăzută în contractul colectiv de muncă semnat de Ministerul Educației Naționale cu reprezentanții confederațiilor sindicale reprezentative la nivel național.

Din același motiv vor fi închise și unitățile de învățământ din mai multe județe ale țării, precum Suceava, Brăila și Buzău. În județul Galați, vor fi închise școlile unde sindicaliștii au semnat contractul colectiv de muncă, în timp ce în celelalte unități se vor desfățura ”activități specifice”.

Aceleași activități, programate de către dascăli, vor avea loc și în restul școlilor din țară, în majoritatea județelor fiind zi lucrătoare.

Ziua Mondială a Educației este sărbătorită la 5 octombrie, începând cu anul 1994, fiind desemnată astfel de către UNESCO.

De asemenea, în municipiul București, unele unități de învățământ în care vor funcționa secții de votare pentru referendumul din 6 și 7 octombrie ar putea avea program modificat în cursul zilei de luni.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Daniel Ababei, elev de nota 10 la bacalaureat: 'În sistemul de învățământ românesc se pune accentul pe cantitatea informației, nu pe calitate'
De Neptun TV 11 iulie 2019

Daniel Ababei a obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat. Din toamnă, va urma cursurile universității „Imperial College London“, la Secția de securitate cibernetică.

CONSTANȚA. Calendarul probelor scrise la Bacalaureat 2019. Când se vor afișa primele rezultate
De Neptun TV 1 iulie 2019

Luni, 1 iulie, se desfășoară proba scrisă la Limba și Literatura Română. Timpul destinat elaborării lucrării este de trei ore.