duminică, 21 iulie 2019

Ziua Mondială de Luptă împotriva TBC! Mii de tineri se îmbolnăvesc anual de această boală!

Ziua Mondială de Luptă împotriva TBC! Mii de tineri se îmbolnăvesc anual de această boală!

Vești proaste vin de la medicii pneumologi de ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei. TBC afectează anual mii de oameni.

În mare parte, pacienții sunt din rândul tinerilor. Vorbim despre o boală vindecabilă, dar care continuă să fie fatală în cazul neprezentării la medic.

Tuberculoza, o boală care în zilele noastre este complet vindecabilă, încă face victime în țara noastră. Probleme sunt și în județul Constanța, unde sute de oameni continuă să se îmbolnăvească anual. Totuși, numărul cazurilor de TBC este în scădere.

Printre pacienții cu TBC se numără și copii. Anul trecut, medicii pneumologi constănțeni au tratat 30 de micuți.

În anul 2015, județul Constanța ocupa locul al patrulea la incidența cazurilor noi de TBC, după București, Iași și Dolj. La nivel european, România continuă să se situeze, însă, pe primul loc în această privință.

Astăzi s-au împlinit 135 de ani de la descoperirea bacilului TBC, care se răspândește prin aer. De Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că își va concentra atenția asupra facilitării tratamentului destinat bolii ce afectează plămânii. Specialiștii spun că pentru apărarea împotriva tuberculozei există vaccinul, dar se impune și un regim de viață sănătos.

Comenteaza aceasta stire