luni, 19 august 2019

Ziua Recordurilor mondiale

Mii de persoane din toată lumea s-au întrecut de Ziua mondială a recordurilor. Sărbătorit anual pe 18 noiembrie, acest eveniment celebrează momentul în care Cartea Recordurilor a devenit cel mai vândut volum din istorie.

 

De Ziua mondială a recordurilor, oameni din diferite colțuri ale lumii au încercat, iar unii chiar au reușit, să își asigure un loc în Guiness Book. De ce tocmai în această zi? 18 noiembrie 1974 este ziua în care Cartea Recordurilor a devenit cel mai vândut volum din istorie. În ediția de anul acesta a cărții a reușit să intre și cea mai bătrână persoană care zboară pe un avion. În vârstă de 90 de ani, Thomas Lackey a făcut față cu succes vitezei amețitoare și înălțimii la care a zburat aparatul. El spune că face acest lucru pentru soția lui, care a murit cu mai mulți ani în urmă.    

Și un artist albanez a intrat în Cartea Recordurilor. Acesta a realizat un mozaic din peste 350 de mii de șuruburi. El a lucrat în ultimele două săptămâni câte 16 ore pe zi, pentru a finaliza lucrarea inedită. Artistul a înlocuit portretul lui George Washington de pe bancnota de un dolar cu portretul poetului antic grec Homer.
Recordurile prezentate în Guiness Book sunt verificate îndeaproape pentru ca reprezentanții săi să se asigure că sunt valide și compatibile cu tematica publicației. Guiness Book reprezintă un record în sine, fiind cea mai vândută carte cu drepturi de autor.

Comenteaza aceasta stire