vineri, 20 iulie 2018

Auto - Moto

Șofer român, vedetă în Anglia după ce a fost filmat în timp ce conducea, mânca și vorbea la două telefoane - FOTO/VIDEO
10 februarie 2017

Un șofer român a ajuns vedetă în Anglia după ce a fost filmat în timp ce conducea pe autostradă, mânca, vorbea la telefon și scria mesaje pe un alt telefon.

Permisul auto se obține acum mult mai greu! Care este noul criteriu eliminatoriu
10 februarie 2017

Veste rea! Permisul AUTO se obține acum mai greu. Care este noul criteriu eliminatoriu. Documentul, care se află în dezbatere publică, propune și să se permită dreptul de a da examenul pentru permisul auto doar celor care au absolvit învățământul obligatoriu, de 10 clase.

Polițiștii locali NU mai au voie să aplice amenzi șoferilor! Singurii care pot aplica sancțiuni sunt polițiștii rutieri!
10 februarie 2017

Avocatul Poporului a promovat la Înalta Curte de Casație și Justiție un recurs în interesul legii privind competențele de a aplica sancțiuni legate de circulația pe drumurile publice.

Vești bune pentru tinerii care vor să își cumpere o mașină nouă! Decizia a fost luată astăzi de Guvern
9 februarie 2017

Programul "Prima mașină" continuă și în 2017, plafonul de garanții fiind de 50 milioane lei. Suma urmează să fie aprobată de Guvern în ședința de astăzi.

TRAGEDIE PE ȘOSEA. O mireasă a murit într-un groaznic accident rutier în drum spre starea civilă - FOTO
8 februarie 2017

O tânără și-a pierdut viața, astăzi, într-un groaznic accident rutier produs pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum. Tânăra se afla într-o mașină și se îndrepta, alături de logodnicul ei, către starea civilă pentru a se căsători.

REGULI NOI PENTRU ȘOFERI. Examenul SCRIS va fi OBLIGATORIU!
8 februarie 2017

Șoferii care vor încălca regulile Noului Cod Rutier vor fi obligați să dea din nou examenul scris pentru a-și recupera permisul. Această măsură se aplică celor care au încălcat legea de cinci ori pe durata unui an.

Vești proaste pentru cei care au plătit taxa de înmatriculare! Șoferii NU mai primesc banii înapoi!
3 februarie 2017

Taxa auto deja plătită de șoferi și care trebuia restituită acestora într-un interval de 5 ani nu va mai fi dată înapoi, deoarece ordonanța care permitea rambursarea a fost anulată de la 1 februarie.

TAXA AUTO, ELIMINATĂ. Tot ce trebuie să știi pentru a înmatricula o mașină și pentru rezervări online!
3 februarie 2017

Registrul Auto Român abia mai face față avalanșei de cereri venite din partea șoferilor care vor să își înmatriculeze mașini second-hand aduse din străinătate. Asta pentru că de la 1 februarie proprietarii de mașini nu vor mai fi nevoiți să achite timbrul de mediu.

Impact devastator la 320 de km/h! Un Audi R8 s-a rupt în două în urma unui accident teribil - VIDEO
2 februarie 2017

Impact devastator la o viteză de aproximativ 320 de km/h! Șoferul unui bolid Audi R8 s-a filmat în timp ce conducea viteză excesivă pe o autostradă cu numai câteva minute înainte de a provocat un groaznic accident rutier.

Legea circulației s-a schimbat în Bulgaria! Ce se întâmplă cu mașinile înmatriculate în Bulgaria!
2 februarie 2017

Autoritățile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar, cu privire la faptul că, din data de 1 februarie, au intrat în vigoare noi modificări la legea circulației pe drumurile publice pe teritoriul statului vecin.

Taxele pentru obținerea permisului de conducere au fost eliminate
1 februarie 2017

Începând de astăzi, cei care doresc să obțină carnetul de conducere nu vor mai fi nevoiți să plătească taxele pentru examinarea în vederea obținerii permisului auto pentru o serie de categorii și subcategorii.

Schimbări importante în Codul Rutier! Actul normativ a fost adoptat astăzi de Guvern
1 februarie 2017

Șoferii care consumă alcool sau stupefiante, între momentul provocării unui accident auto cu victime și momentul în care sunt recoltate probele biologice, vor fi sancționați cu pedeapsa închisorii, potrivit unui act normativ publicat astăzi.

Taxa de înmatriculare a fost eliminată! Cum poți înmatricula o mașină second-hand?
1 februarie 2017

Începând de astăzi, proprietarii de mașini nu mai sunt nevoiți să achite timbrul de mediu, deoarece această taxă a fost eliminată definitiv, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial. Totodată, de menționat este că, cel puțin momentan, timbrul de mediu nu va fi restituit celor ce l-au plătit deja și nici nu va fi înlocuit de o altă taxă.

CONSTANȚA. Cozi interminabile la Înmatriculări, după eliminarea timbrului de mediu - FOTO/VIDEO
De Ioana Paidos 1 februarie 2017

Haos la ghișeele de înmatriculări auto! Mii de români s-au așezat la cozi cu noaptea în cap pentru a-și înmatricula autoturismele, în prima zi în care nu se mai percep taxe de mii de lei. La Constanța, conducerea instituției a anunțat că a suplimentat numărul de ghișeee pentru a face față cererilor numeroase.

Vești bune pentru șoferi! Rovinieta va putea fi cumpărată chiar și pentru o zi!
31 ianuarie 2017

Avocatul Poporului propune posibilitatea plății rovinietei pentru o zi și în cazul autoturismelor, recomandarea fiind făcută în raportul instituției pe anul trecut, ce va fi înaintat Parlamentului.

Nepăsători cu propria viață! Sute de pietoni au fost amendați de polițiștii rutieri pentru traversare... la întâmplare!
31 ianuarie 2017

Sute de șoferi au rămas fără permis, iar alte câteva sute de pietoni au fost amendați, în numai patru ore, în cadrul unei razii la nivel național organizate de Poliția Rutieră.

Povestea incredibilă a doi șoferi implicați într-un accident: 'Dă-mă în judecată și o să-i vezi și trompa'
31 ianuarie 2017

Polițistul devenit cunoscut datorită postărilor de pe Facebook a relatat, astăzi, povestea unor șofer implicați într-un accident rutier: proprietarul unui Audi A6 și proprietarul unei... Dacii.

Modificări în efectuarea ITP-ului! Mașinile vor trece testul chiar și cu defecțiuni!
De Neptun TV 31 ianuarie 2017

Inspectia Tehnică Periodică (ITP) va putea fi trecută chiar dacă mașina prezintă deficiențe minore care nu afectează siguranța sau normele de protecție a mediului, potrivit unui proiect de lege.

Decizie fără precedent a judecătorilor: cine îi amendează pe șoferi? Polițistul care face înregistrarea video sau colegii lui?
30 ianuarie 2017

Cine trebuie să dea amenda pentru depășirea vitezei: polițistul care face înregistrarea video sau colegii săi care află prin stație pe cine să oprească? Este chestiunea pe care trebuie să o lămurească astăzi judecătorii Curții Supreme.

Vrei să îți iei mașină? Statul te poate ajuta să obții credit!
30 ianuarie 2017

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) vrea să stabilească un plafon de 50 milioane lei pentru continuitatea programului 'Prima mașină' în 2017, din banii neutilizați anul trecut, în condițiile în care, în 2016, s-a cheltuit doar 1,41% din alocarea de 100 milioane lei, conform unui proiect de hotărâre publicat pe site-ul instituției.

TAXA AUTO ELIMINATĂ DEFINITIV. Cum se vor înmatricula mașinile!
30 ianuarie 2017

Timbrul de mediu va fi eliminat definitiv din legislație în prima zi a lunii februarie 2017, conform Legii nr. 1/2017, astfel că nu va mai trebui plătit de către proprietarii de mașini.

Momentul șocant în care o mașină intră în plin într-un autobuz plin cu călători - VIDEO
28 ianuarie 2017

Momentul șocant în care o mașină intră în plin într-un autobuz plin cu călători a fost surprins de o cameră de supraveghere montată în mijlocul de transport în comun.

Vești bune pentru tinerii care vor să își cumpere o mașină! Ministerul Finanțelor a anunțat astăzi
De Neptun TV 26 ianuarie 2017

Ministerul Finanțelor a anunțat astăzi că plafonul pentru acest an al garanțiilor care pot fi emise pentru Programul Prima Mașină este de 50 milioane de lei, din diferența neutilizată din plafonul alocat pentru anul 2016.

Timbrul de mediu, înlocuit cu un sistem de taxe auto. Cum vor putea fi înmatriculate mașinile second-hand
26 ianuarie 2017

Reprezentanții producătorilor și importatorilor de automobile din România au afirmat, astăzi, într-o conferință de presă, că susțin introducerea unui sistem cumulativ de taxe, ca alternativă la eliminarea Timbrului de mediu, sistem care să cuprindă atât taxarea la înmatricularea unui autovehicul, cât și un impozit aplicat diferențiat pentru mașinile noi și cele rulate.

Zeci de taxe au fost ELIMINATE. Cât costă acum să obții un permis de conducere
26 ianuarie 2017

De la 1 februarie se modifică mai multe taxe privind obținerea permiselor de conducere și pentru înmatricularea autovehiculelor. Tot de la această dată se elimină și timbru de mediu.

CODUL RUTIER 2017. Amenzile rutiere se MAJOREAZĂ de la 1 februarie!
24 ianuarie 2017

De la 1 februarie 2017, amenzile rutiere se majorează din cauza creșterii salariului minim brut. Conform Codului Rutier, un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim.

Asigurările RCA în rate, o opțiune tot mai des folosită de șoferii din România. Lista tarifelor RCA în funcție de vârstă și de capacitatea motorului!
22 ianuarie 2017

Printre modificările aduse de noile norme în cazul asigurărilor RCA, asigurații care figurau fără daune în evidențele asiguratorilor și beneficiau de reducerea maximă de 50% din tariful de prima, acum au parte de o reducere maximă de numai 32%.

Povestea șoferiței de TIR care face 12.000 de kilometri lunar alături de câinele său - GALERIE FOTO
20 ianuarie 2017

Ioana Amăriuței, o tânără din Bacău, conduce TIR-ul prin Europa de aproape an. O are alături pe Shanny, o cățelușă Amstaff care a crescut în cabina mașinii și care o păzește de surprize neplăcute. Românca conduce minimum 12.000 de kilometri lunar.

NOUL COD RUTIER. Șoferii vor primi amenzi de sute de lei dacă nu respectă noua regulă!
20 ianuarie 2017

Regulamentul de aplicare a Codului Rutier a fost modificat printr-un act normativ adoptat de Guvernul Cioloș, care va intra în vigoare sămbătă, 21 ianuarie. Printre altele, noul act normativ va introduce noi prevederi referitoare la parcare și la ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar.

Codul rutier, modificat prin Codul Penal: ce riscă șoferii care consumă alcool!
19 ianuarie 2017

Modificările aduse Codului Penal printr-o ordonanță de urgență aflată în dezbatere publică la Ministerul Justiției vor avea repercusiuni pentru Codului Rutier.