vineri, 16 noiembrie 2018

Auto - Moto

Care sunt actele necesare pentru înmatricularea unei mașini - modificări și preț
22 februarie 2017

În România a fost din nou simplificat procesul pentru înmatricularea unui vehicul, întrucât de la 1 februarie, la dosar nu mai sunt necesare dovada achitării timbrului de mediu, adeverința ANAF și taxa de înmatriculare auto în valoare de 60 de lei.

TAXA AUTO 2017. Cu ce va fi înlocuit timbrul de mediu: anunțul făcut astăzi de ministrul Mediului!
21 februarie 2017

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a anunțat astăzi că autoritățile vor prezenta, în perioada următoare, o alternativă la Timbrul de mediu, despre care oficialul a menționat că va fi "un sistem modern, european pe care l-am gândit, astfel încât să fie toată lumea mulțumită și să ne atingem obiectivele de mediu".

Prețul carburanților în România a crescut în ultima perioadă: 'Evoluția este una surprinzătoare!'
20 februarie 2017

Consiliul Concurenței (CC) a demarat la începutul lunii o investigație sectorială pe piața carburanților, urmând să verifice de ce prețul carburanților din România a crescut în ultima perioadă peste media UE. Bogdan Chirițoiu, președintele CC spune că evoluția prețului a fost surprinzătoare.

Parcul auto al României, bun de casat! Aproape 50% dintre mașinile verificate de RAR în 2016 erau DEFECTE!
20 februarie 2017

Aproximativ 50% din totalul celor 76.678 de vehicule verificate în trafic în cursul anului trecut aveau cel puțin un defect tehnic, în timp ce aproape 5% dintre acestea prezentau pericol iminent de accidente, reiese dintr-o statistică a Registrului Auto Român (RAR), publicată astăzi.

Situație disperată pentru cei care vor să obțină permisul de conducere: unii vor fi obligați să plătească de două ori școala de șoferi
20 februarie 2017

Sute de oameni care vor să obțină permisul auto sunt într-o situație fără precedent! Candidații riscă să plătească de două ori școala pentru că sunt amânați cu lunile până la susținerea probei practice.

Trusa medicală auto, obligatorie în doar trei țări din UE. Câți dintre șoferi știu ce conține sau au folosit-o vreodată?
20 februarie 2017

România este una dintre cele trei țări din UE în care trusa medicală încă mai este obligatorie în mașini. Șoferii primesc amenzi dacă aceasta lipsește sau este expirată.

TOP 10 mașini SECOND HAND pe care ROMÂNII vor să le cumpere
19 februarie 2017

Românii care cumpără mașini second-hand au anumite preferințe, care necesită răbdare și verificări temeinice. Printre primele mărci auto preferate de români, cele mai multe sunt ale unor producători germani. De altfel, înclinația românilor către mașinile germane este binecunoscută și se perpetuează în timp.

ACCIDENT ÎNGROZITOR! Un TIR a intrat în plin într-o mulțime de oameni după ce șoferul a rămas fără frâne - VIDEO
15 februarie 2017

Accident îngrozitor surprins în direct! Un TIR a intrat în plin într-o mulțime de oameni care participau la o ceremonie religioasă, iar în urma accidentului două persoane au murit, iar alte trei au fost grav rănite.

HARTA RABLELOR. Cât de învechit este parcul auto al fiecărui județ din România
15 februarie 2017

Pe șoselele din Gorj, peste jumătate din autovehiculele aflate în circulație au peste 16 ani vechime. Situația se repetă în Covasna, Buzău și multe alte județe din România.

VEȘTI PROASTE PENTRU ȘOFERI. SE PREGĂTEȘTE O NOUĂ TAXĂ DE ÎNMATRICULARE!
15 februarie 2017

Vești proaste pentru șoferi! Parlamentul României pregătește, împreună cu reprezentanții transportatorilor, cei de la Autoritatea Rutieră și de la Mediu, un nou proiect pentru implementarea unei noi taxe de poluare.

BMW FĂCUT PRAF ÎNTR-O CURSĂ ILEGALĂ. Doi tineri se zbat între viață și moarte - FOTO/VIDEO
11 februarie 2017

Cel mai nou exemplu de teribilism pe străzile din România vine de la Bârlad, unde un automobil marca BMW a fost distrus aproape în totalitate weekend-ul acesta după ce șoferul sau a pierdut controlul volanului la o viteză de peste 150 de kilometri pe ora, spulberând totul în calea să, printre care un panou publicitar, stâlpul de susținere de la un semafor electric, un copac, dar și un stâlp de iluminat.

Șofer român, vedetă în Anglia după ce a fost filmat în timp ce conducea, mânca și vorbea la două telefoane - FOTO/VIDEO
10 februarie 2017

Un șofer român a ajuns vedetă în Anglia după ce a fost filmat în timp ce conducea pe autostradă, mânca, vorbea la telefon și scria mesaje pe un alt telefon.

Permisul auto se obține acum mult mai greu! Care este noul criteriu eliminatoriu
10 februarie 2017

Veste rea! Permisul AUTO se obține acum mai greu. Care este noul criteriu eliminatoriu. Documentul, care se află în dezbatere publică, propune și să se permită dreptul de a da examenul pentru permisul auto doar celor care au absolvit învățământul obligatoriu, de 10 clase.

Polițiștii locali NU mai au voie să aplice amenzi șoferilor! Singurii care pot aplica sancțiuni sunt polițiștii rutieri!
10 februarie 2017

Avocatul Poporului a promovat la Înalta Curte de Casație și Justiție un recurs în interesul legii privind competențele de a aplica sancțiuni legate de circulația pe drumurile publice.

Vești bune pentru tinerii care vor să își cumpere o mașină nouă! Decizia a fost luată astăzi de Guvern
9 februarie 2017

Programul "Prima mașină" continuă și în 2017, plafonul de garanții fiind de 50 milioane lei. Suma urmează să fie aprobată de Guvern în ședința de astăzi.

TRAGEDIE PE ȘOSEA. O mireasă a murit într-un groaznic accident rutier în drum spre starea civilă - FOTO
8 februarie 2017

O tânără și-a pierdut viața, astăzi, într-un groaznic accident rutier produs pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum. Tânăra se afla într-o mașină și se îndrepta, alături de logodnicul ei, către starea civilă pentru a se căsători.

REGULI NOI PENTRU ȘOFERI. Examenul SCRIS va fi OBLIGATORIU!
8 februarie 2017

Șoferii care vor încălca regulile Noului Cod Rutier vor fi obligați să dea din nou examenul scris pentru a-și recupera permisul. Această măsură se aplică celor care au încălcat legea de cinci ori pe durata unui an.

Vești proaste pentru cei care au plătit taxa de înmatriculare! Șoferii NU mai primesc banii înapoi!
3 februarie 2017

Taxa auto deja plătită de șoferi și care trebuia restituită acestora într-un interval de 5 ani nu va mai fi dată înapoi, deoarece ordonanța care permitea rambursarea a fost anulată de la 1 februarie.

TAXA AUTO, ELIMINATĂ. Tot ce trebuie să știi pentru a înmatricula o mașină și pentru rezervări online!
3 februarie 2017

Registrul Auto Român abia mai face față avalanșei de cereri venite din partea șoferilor care vor să își înmatriculeze mașini second-hand aduse din străinătate. Asta pentru că de la 1 februarie proprietarii de mașini nu vor mai fi nevoiți să achite timbrul de mediu.

Impact devastator la 320 de km/h! Un Audi R8 s-a rupt în două în urma unui accident teribil - VIDEO
2 februarie 2017

Impact devastator la o viteză de aproximativ 320 de km/h! Șoferul unui bolid Audi R8 s-a filmat în timp ce conducea viteză excesivă pe o autostradă cu numai câteva minute înainte de a provocat un groaznic accident rutier.

Legea circulației s-a schimbat în Bulgaria! Ce se întâmplă cu mașinile înmatriculate în Bulgaria!
2 februarie 2017

Autoritățile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, prin intermediul Centrului Comun de Contact româno-bulgar, cu privire la faptul că, din data de 1 februarie, au intrat în vigoare noi modificări la legea circulației pe drumurile publice pe teritoriul statului vecin.

Taxele pentru obținerea permisului de conducere au fost eliminate
1 februarie 2017

Începând de astăzi, cei care doresc să obțină carnetul de conducere nu vor mai fi nevoiți să plătească taxele pentru examinarea în vederea obținerii permisului auto pentru o serie de categorii și subcategorii.

Schimbări importante în Codul Rutier! Actul normativ a fost adoptat astăzi de Guvern
1 februarie 2017

Șoferii care consumă alcool sau stupefiante, între momentul provocării unui accident auto cu victime și momentul în care sunt recoltate probele biologice, vor fi sancționați cu pedeapsa închisorii, potrivit unui act normativ publicat astăzi.

Taxa de înmatriculare a fost eliminată! Cum poți înmatricula o mașină second-hand?
1 februarie 2017

Începând de astăzi, proprietarii de mașini nu mai sunt nevoiți să achite timbrul de mediu, deoarece această taxă a fost eliminată definitiv, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial. Totodată, de menționat este că, cel puțin momentan, timbrul de mediu nu va fi restituit celor ce l-au plătit deja și nici nu va fi înlocuit de o altă taxă.

CONSTANȚA. Cozi interminabile la Înmatriculări, după eliminarea timbrului de mediu - FOTO/VIDEO
De Ioana Paidos 1 februarie 2017

Haos la ghișeele de înmatriculări auto! Mii de români s-au așezat la cozi cu noaptea în cap pentru a-și înmatricula autoturismele, în prima zi în care nu se mai percep taxe de mii de lei. La Constanța, conducerea instituției a anunțat că a suplimentat numărul de ghișeee pentru a face față cererilor numeroase.

Vești bune pentru șoferi! Rovinieta va putea fi cumpărată chiar și pentru o zi!
31 ianuarie 2017

Avocatul Poporului propune posibilitatea plății rovinietei pentru o zi și în cazul autoturismelor, recomandarea fiind făcută în raportul instituției pe anul trecut, ce va fi înaintat Parlamentului.

Nepăsători cu propria viață! Sute de pietoni au fost amendați de polițiștii rutieri pentru traversare... la întâmplare!
31 ianuarie 2017

Sute de șoferi au rămas fără permis, iar alte câteva sute de pietoni au fost amendați, în numai patru ore, în cadrul unei razii la nivel național organizate de Poliția Rutieră.

Povestea incredibilă a doi șoferi implicați într-un accident: 'Dă-mă în judecată și o să-i vezi și trompa'
31 ianuarie 2017

Polițistul devenit cunoscut datorită postărilor de pe Facebook a relatat, astăzi, povestea unor șofer implicați într-un accident rutier: proprietarul unui Audi A6 și proprietarul unei... Dacii.

Modificări în efectuarea ITP-ului! Mașinile vor trece testul chiar și cu defecțiuni!
De Neptun TV 31 ianuarie 2017

Inspectia Tehnică Periodică (ITP) va putea fi trecută chiar dacă mașina prezintă deficiențe minore care nu afectează siguranța sau normele de protecție a mediului, potrivit unui proiect de lege.

Decizie fără precedent a judecătorilor: cine îi amendează pe șoferi? Polițistul care face înregistrarea video sau colegii lui?
30 ianuarie 2017

Cine trebuie să dea amenda pentru depășirea vitezei: polițistul care face înregistrarea video sau colegii săi care află prin stație pe cine să oprească? Este chestiunea pe care trebuie să o lămurească astăzi judecătorii Curții Supreme.