vineri, 19 iulie 2019

Auto - Moto

Taxele pentru obținerea permisului de conducere au fost eliminate
1 februarie 2017

Începând de astăzi, cei care doresc să obțină carnetul de conducere nu vor mai fi nevoiți să plătească taxele pentru examinarea în vederea obținerii permisului auto pentru o serie de categorii și subcategorii.

Schimbări importante în Codul Rutier! Actul normativ a fost adoptat astăzi de Guvern
1 februarie 2017

Șoferii care consumă alcool sau stupefiante, între momentul provocării unui accident auto cu victime și momentul în care sunt recoltate probele biologice, vor fi sancționați cu pedeapsa închisorii, potrivit unui act normativ publicat astăzi.

Taxa de înmatriculare a fost eliminată! Cum poți înmatricula o mașină second-hand?
1 februarie 2017

Începând de astăzi, proprietarii de mașini nu mai sunt nevoiți să achite timbrul de mediu, deoarece această taxă a fost eliminată definitiv, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial. Totodată, de menționat este că, cel puțin momentan, timbrul de mediu nu va fi restituit celor ce l-au plătit deja și nici nu va fi înlocuit de o altă taxă.

CONSTANȚA. Cozi interminabile la Înmatriculări, după eliminarea timbrului de mediu - FOTO/VIDEO
De Ioana Paidos 1 februarie 2017

Haos la ghișeele de înmatriculări auto! Mii de români s-au așezat la cozi cu noaptea în cap pentru a-și înmatricula autoturismele, în prima zi în care nu se mai percep taxe de mii de lei. La Constanța, conducerea instituției a anunțat că a suplimentat numărul de ghișeee pentru a face față cererilor numeroase.

Vești bune pentru șoferi! Rovinieta va putea fi cumpărată chiar și pentru o zi!
31 ianuarie 2017

Avocatul Poporului propune posibilitatea plății rovinietei pentru o zi și în cazul autoturismelor, recomandarea fiind făcută în raportul instituției pe anul trecut, ce va fi înaintat Parlamentului.

Nepăsători cu propria viață! Sute de pietoni au fost amendați de polițiștii rutieri pentru traversare... la întâmplare!
31 ianuarie 2017

Sute de șoferi au rămas fără permis, iar alte câteva sute de pietoni au fost amendați, în numai patru ore, în cadrul unei razii la nivel național organizate de Poliția Rutieră.

Povestea incredibilă a doi șoferi implicați într-un accident: 'Dă-mă în judecată și o să-i vezi și trompa'
31 ianuarie 2017

Polițistul devenit cunoscut datorită postărilor de pe Facebook a relatat, astăzi, povestea unor șofer implicați într-un accident rutier: proprietarul unui Audi A6 și proprietarul unei... Dacii.

Modificări în efectuarea ITP-ului! Mașinile vor trece testul chiar și cu defecțiuni!
De Neptun TV 31 ianuarie 2017

Inspectia Tehnică Periodică (ITP) va putea fi trecută chiar dacă mașina prezintă deficiențe minore care nu afectează siguranța sau normele de protecție a mediului, potrivit unui proiect de lege.

Decizie fără precedent a judecătorilor: cine îi amendează pe șoferi? Polițistul care face înregistrarea video sau colegii lui?
30 ianuarie 2017

Cine trebuie să dea amenda pentru depășirea vitezei: polițistul care face înregistrarea video sau colegii săi care află prin stație pe cine să oprească? Este chestiunea pe care trebuie să o lămurească astăzi judecătorii Curții Supreme.

Vrei să îți iei mașină? Statul te poate ajuta să obții credit!
30 ianuarie 2017

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) vrea să stabilească un plafon de 50 milioane lei pentru continuitatea programului 'Prima mașină' în 2017, din banii neutilizați anul trecut, în condițiile în care, în 2016, s-a cheltuit doar 1,41% din alocarea de 100 milioane lei, conform unui proiect de hotărâre publicat pe site-ul instituției.

TAXA AUTO ELIMINATĂ DEFINITIV. Cum se vor înmatricula mașinile!
30 ianuarie 2017

Timbrul de mediu va fi eliminat definitiv din legislație în prima zi a lunii februarie 2017, conform Legii nr. 1/2017, astfel că nu va mai trebui plătit de către proprietarii de mașini.

Momentul șocant în care o mașină intră în plin într-un autobuz plin cu călători - VIDEO
28 ianuarie 2017

Momentul șocant în care o mașină intră în plin într-un autobuz plin cu călători a fost surprins de o cameră de supraveghere montată în mijlocul de transport în comun.

Vești bune pentru tinerii care vor să își cumpere o mașină! Ministerul Finanțelor a anunțat astăzi
De Neptun TV 26 ianuarie 2017

Ministerul Finanțelor a anunțat astăzi că plafonul pentru acest an al garanțiilor care pot fi emise pentru Programul Prima Mașină este de 50 milioane de lei, din diferența neutilizată din plafonul alocat pentru anul 2016.

Timbrul de mediu, înlocuit cu un sistem de taxe auto. Cum vor putea fi înmatriculate mașinile second-hand
26 ianuarie 2017

Reprezentanții producătorilor și importatorilor de automobile din România au afirmat, astăzi, într-o conferință de presă, că susțin introducerea unui sistem cumulativ de taxe, ca alternativă la eliminarea Timbrului de mediu, sistem care să cuprindă atât taxarea la înmatricularea unui autovehicul, cât și un impozit aplicat diferențiat pentru mașinile noi și cele rulate.

Zeci de taxe au fost ELIMINATE. Cât costă acum să obții un permis de conducere
26 ianuarie 2017

De la 1 februarie se modifică mai multe taxe privind obținerea permiselor de conducere și pentru înmatricularea autovehiculelor. Tot de la această dată se elimină și timbru de mediu.

CODUL RUTIER 2017. Amenzile rutiere se MAJOREAZĂ de la 1 februarie!
24 ianuarie 2017

De la 1 februarie 2017, amenzile rutiere se majorează din cauza creșterii salariului minim brut. Conform Codului Rutier, un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim.

Asigurările RCA în rate, o opțiune tot mai des folosită de șoferii din România. Lista tarifelor RCA în funcție de vârstă și de capacitatea motorului!
22 ianuarie 2017

Printre modificările aduse de noile norme în cazul asigurărilor RCA, asigurații care figurau fără daune în evidențele asiguratorilor și beneficiau de reducerea maximă de 50% din tariful de prima, acum au parte de o reducere maximă de numai 32%.

Povestea șoferiței de TIR care face 12.000 de kilometri lunar alături de câinele său - GALERIE FOTO
20 ianuarie 2017

Ioana Amăriuței, o tânără din Bacău, conduce TIR-ul prin Europa de aproape an. O are alături pe Shanny, o cățelușă Amstaff care a crescut în cabina mașinii și care o păzește de surprize neplăcute. Românca conduce minimum 12.000 de kilometri lunar.

NOUL COD RUTIER. Șoferii vor primi amenzi de sute de lei dacă nu respectă noua regulă!
20 ianuarie 2017

Regulamentul de aplicare a Codului Rutier a fost modificat printr-un act normativ adoptat de Guvernul Cioloș, care va intra în vigoare sămbătă, 21 ianuarie. Printre altele, noul act normativ va introduce noi prevederi referitoare la parcare și la ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar.

Codul rutier, modificat prin Codul Penal: ce riscă șoferii care consumă alcool!
19 ianuarie 2017

Modificările aduse Codului Penal printr-o ordonanță de urgență aflată în dezbatere publică la Ministerul Justiției vor avea repercusiuni pentru Codului Rutier.

Tarifele rovinietei s-au modificat începând de astăzi - LISTA TARIFELOR
19 ianuarie 2017

Tarifele rovinietei au fost modificate, începând de astăzi, pentru anumite categorii de vehicule pentru transportul mărfii, conform unui act normativ publicat astă-toamnă în Monitorul Oficial. Totuși, prevederile sunt confuze atunci când vine vorba de vehiculele pentru transportul persoanelor, urmând să existe două seturi de tarife, problemă ce ar urma să fie rezolvată, totuși, prin ordonanță de urgență, deși nu se știe când.

Vești proaste pentru șoferi! Amenzi de sute de lei pentru cei care parchează pe trotuar
18 ianuarie 2017

Reglementările referitoare la parcarea mașinilor pe trotuare vor suferi sâmbătă unele modificări, potrivit unui act normativ al Guvernului. Mai exact, parcarea pe trotuare va fi posibilă doar în locurile marcate și semnalizate în mod expres, deși în prezent se poate face și în lipsa acestora.

Fiscul scoate la vânzare mașini de lux la prețuri mai mult decât accesibile - FOTO
17 ianuarie 2017

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat, astăzi, prin intermediul unei postări pe Facebook, că scoate la licitație mai multe bunuri mobile și imobile, printre care și mai multe mașini de lux care nu au fost încă vândute, iar prețurile au scăzut considerabil.

Gestul incredibil al unui polițist care a oprit în trafic un șofer care avea un munte de zăpadă pe parbriz - VIDEO
17 ianuarie 2017

De lene, mulți dintre conducătorii auto din România nu și-au curățat complet mașinile de zăpadă înainte de a ieși în trafic. Un șofer a înțeles pe pielea lui de ce este nevoie ca automobilul să nu aibă nici pic de zăpadă pe el.

Vești bune pentru cei care dau de permis! Regula va fi eliminată de la 1 februarie!
17 ianuarie 2017

Una dintre taxele care incluse în pachetul celor 102 taxe parafiscale care vor fi eliminate de la 1 februarie este taxa pentru obținerea permisului de conducere.

Vești bune pentru milioane de șoferi. Își primesc banii înapoi pentru timbrul de mediu!
14 ianuarie 2017

Vești bune pentru milioane de șoferi. Ministrul Finanțelor a anunțat că cei care își înmatriculează mașinile inclusiv în ianuarie și achită timbrul de mediu își vor primi banii înapoi.

ADIO, TAXA AUTO! Tot ce trebuie să știi despre eliminarea timbrului de mediu și recuperarea banilor!
13 ianuarie 2017

Timbrul de mediu va fi eliminat definitiv din legislație în prima zi a lunii februarie 2017, conform Legii nr. 1/2017, astfel că nu va mai trebui plătit de către proprietarii de mașini.

Mesajul polițistului Godină pentru șoferi: Dacă întotdeauna calci ambreiajul înainte de a apăsa frâna, s-ar putea să nu fii un șofer atât de bun pe cât crezi
13 ianuarie 2017

Marian Godină a scris pe Facebook: "Dacă întotdeauna calci ambreiajul înainte de a apăsa frâna, s-ar putea să nu fii un șofer atât de bun pe cât crezi".

Ai mașină diesel și se încălzește greu iarna? Uite un pont să nu mai tremuri 20 de minute
10 ianuarie 2017

Proprietarii de mașini diesel se confruntă cu faptul că încălzirea în habitaclu se face destul de greu. Există destul de multe soluții pentru o încălzire mai rapidă a motorului. Una dintre ele este încălzitorul staționar.

NOUL COD RUTIER. Reguli DURE pentru șoferii de 70 de ani care vor să își păstreze dreptul de a conduce
27 decembrie 2016

Șoferii care au împlinit vârsta de 70 de ani vor fi obligați să efectueze mai rapid un control medical pentru a primi dreptul de a mai conduce o mașină pe drumurile publice, se arată într-un proiect de lege din Parlament.