marţi, 25 septembrie 2018

Auto - Moto

Timbrul de mediu, înlocuit cu un sistem de taxe auto. Cum vor putea fi înmatriculate mașinile second-hand
26 ianuarie 2017

Reprezentanții producătorilor și importatorilor de automobile din România au afirmat, astăzi, într-o conferință de presă, că susțin introducerea unui sistem cumulativ de taxe, ca alternativă la eliminarea Timbrului de mediu, sistem care să cuprindă atât taxarea la înmatricularea unui autovehicul, cât și un impozit aplicat diferențiat pentru mașinile noi și cele rulate.

Zeci de taxe au fost ELIMINATE. Cât costă acum să obții un permis de conducere
26 ianuarie 2017

De la 1 februarie se modifică mai multe taxe privind obținerea permiselor de conducere și pentru înmatricularea autovehiculelor. Tot de la această dată se elimină și timbru de mediu.

CODUL RUTIER 2017. Amenzile rutiere se MAJOREAZĂ de la 1 februarie!
24 ianuarie 2017

De la 1 februarie 2017, amenzile rutiere se majorează din cauza creșterii salariului minim brut. Conform Codului Rutier, un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim.

Asigurările RCA în rate, o opțiune tot mai des folosită de șoferii din România. Lista tarifelor RCA în funcție de vârstă și de capacitatea motorului!
22 ianuarie 2017

Printre modificările aduse de noile norme în cazul asigurărilor RCA, asigurații care figurau fără daune în evidențele asiguratorilor și beneficiau de reducerea maximă de 50% din tariful de prima, acum au parte de o reducere maximă de numai 32%.

Povestea șoferiței de TIR care face 12.000 de kilometri lunar alături de câinele său - GALERIE FOTO
20 ianuarie 2017

Ioana Amăriuței, o tânără din Bacău, conduce TIR-ul prin Europa de aproape an. O are alături pe Shanny, o cățelușă Amstaff care a crescut în cabina mașinii și care o păzește de surprize neplăcute. Românca conduce minimum 12.000 de kilometri lunar.

NOUL COD RUTIER. Șoferii vor primi amenzi de sute de lei dacă nu respectă noua regulă!
20 ianuarie 2017

Regulamentul de aplicare a Codului Rutier a fost modificat printr-un act normativ adoptat de Guvernul Cioloș, care va intra în vigoare sămbătă, 21 ianuarie. Printre altele, noul act normativ va introduce noi prevederi referitoare la parcare și la ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar.

Codul rutier, modificat prin Codul Penal: ce riscă șoferii care consumă alcool!
19 ianuarie 2017

Modificările aduse Codului Penal printr-o ordonanță de urgență aflată în dezbatere publică la Ministerul Justiției vor avea repercusiuni pentru Codului Rutier.

Tarifele rovinietei s-au modificat începând de astăzi - LISTA TARIFELOR
19 ianuarie 2017

Tarifele rovinietei au fost modificate, începând de astăzi, pentru anumite categorii de vehicule pentru transportul mărfii, conform unui act normativ publicat astă-toamnă în Monitorul Oficial. Totuși, prevederile sunt confuze atunci când vine vorba de vehiculele pentru transportul persoanelor, urmând să existe două seturi de tarife, problemă ce ar urma să fie rezolvată, totuși, prin ordonanță de urgență, deși nu se știe când.

Vești proaste pentru șoferi! Amenzi de sute de lei pentru cei care parchează pe trotuar
18 ianuarie 2017

Reglementările referitoare la parcarea mașinilor pe trotuare vor suferi sâmbătă unele modificări, potrivit unui act normativ al Guvernului. Mai exact, parcarea pe trotuare va fi posibilă doar în locurile marcate și semnalizate în mod expres, deși în prezent se poate face și în lipsa acestora.

Fiscul scoate la vânzare mașini de lux la prețuri mai mult decât accesibile - FOTO
17 ianuarie 2017

Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat, astăzi, prin intermediul unei postări pe Facebook, că scoate la licitație mai multe bunuri mobile și imobile, printre care și mai multe mașini de lux care nu au fost încă vândute, iar prețurile au scăzut considerabil.

Gestul incredibil al unui polițist care a oprit în trafic un șofer care avea un munte de zăpadă pe parbriz - VIDEO
17 ianuarie 2017

De lene, mulți dintre conducătorii auto din România nu și-au curățat complet mașinile de zăpadă înainte de a ieși în trafic. Un șofer a înțeles pe pielea lui de ce este nevoie ca automobilul să nu aibă nici pic de zăpadă pe el.

Vești bune pentru cei care dau de permis! Regula va fi eliminată de la 1 februarie!
17 ianuarie 2017

Una dintre taxele care incluse în pachetul celor 102 taxe parafiscale care vor fi eliminate de la 1 februarie este taxa pentru obținerea permisului de conducere.

Vești bune pentru milioane de șoferi. Își primesc banii înapoi pentru timbrul de mediu!
14 ianuarie 2017

Vești bune pentru milioane de șoferi. Ministrul Finanțelor a anunțat că cei care își înmatriculează mașinile inclusiv în ianuarie și achită timbrul de mediu își vor primi banii înapoi.

ADIO, TAXA AUTO! Tot ce trebuie să știi despre eliminarea timbrului de mediu și recuperarea banilor!
13 ianuarie 2017

Timbrul de mediu va fi eliminat definitiv din legislație în prima zi a lunii februarie 2017, conform Legii nr. 1/2017, astfel că nu va mai trebui plătit de către proprietarii de mașini.

Mesajul polițistului Godină pentru șoferi: Dacă întotdeauna calci ambreiajul înainte de a apăsa frâna, s-ar putea să nu fii un șofer atât de bun pe cât crezi
13 ianuarie 2017

Marian Godină a scris pe Facebook: "Dacă întotdeauna calci ambreiajul înainte de a apăsa frâna, s-ar putea să nu fii un șofer atât de bun pe cât crezi".

Ai mașină diesel și se încălzește greu iarna? Uite un pont să nu mai tremuri 20 de minute
10 ianuarie 2017

Proprietarii de mașini diesel se confruntă cu faptul că încălzirea în habitaclu se face destul de greu. Există destul de multe soluții pentru o încălzire mai rapidă a motorului. Una dintre ele este încălzitorul staționar.

NOUL COD RUTIER. Reguli DURE pentru șoferii de 70 de ani care vor să își păstreze dreptul de a conduce
27 decembrie 2016

Șoferii care au împlinit vârsta de 70 de ani vor fi obligați să efectueze mai rapid un control medical pentru a primi dreptul de a mai conduce o mașină pe drumurile publice, se arată într-un proiect de lege din Parlament.

Un șofer de TIR a strâns peste 100.000 de euro pentru șoferul ucis de teroristul de la Berlin
25 decembrie 2016

O colectă organizată pe Internet, la o zi după atentatul de la Berlin, pentru rudele șoferului de camion polonez ucis în vehicului folosit în atac, a permis strângerea a peste 160.000 de euro, relatează Reuters.

Încă un motiv pentru scumpirea asigurărilor RCA: din cauza companiilor falimentare, fondul Carte Verde a scăzut dramatic!
24 decembrie 2016

Fondul administrat de Biroul Asigurătorilor Auto din România (BAAR) a scăzut la mai puțin de jumătate în ultimul an, în condițiile falimentului Astra Asigurări. Organizația care reprezintă România în rețeaua internațională Carte Verde are de încasat peste 17 milioane de euro de la Fondul de Garantare a Asiguraților, însă ritmul în care FGA efectuează plățile este mult sub cel în care BAAR achită daune.

Statul român, obligat să restituite taxa de înmatriculare. Ce se întâmplă cu timbrul de mediu!
23 decembrie 2016

Comisia Europeană a deschis un dosar EU Pilot, care poate precede declanșarea unei proceduri de infringement, și în cazul timbrului de mediu, încasat în continuare de stat.

Documentul OBLIGATORIU pentru toți șoferii se modifică începând de astăzi! Legea a intrat în vigoare!
23 decembrie 2016

Noul cadru legal al asigurării obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) prevede înlocuirea documentului cu care se poate face dovada încheierii acesteia. Astfel, modelul actului ce atestă existența asigurării RCA va fi schimbat efectiv începând cu data de 23 decembrie.

Uitați de benzină sau motorină: un român a inventat mașina care merge cu apă!
21 decembrie 2016

Un inginer din Bacău a inventat motorul ecologic care arde hidrogenul și eliberează în aer oxigenul, urmând ca în scurt timp să primească omologarea de la Institutul de Motoare Termice din Graz – Austria.

7 trucuri geniale pentru dezghețarea mașinii: cum să scapi de gheața de pe parbriz, să eviți aburirea geamurilor sau blocarea încuietorilor
21 decembrie 2016

Vremea umedă și rece creează adevărate probleme șoferilor. Fie că este vorba despre dezghețarea parbrizului, dezaburirea geamurilor sau deblocarea încuietorile, câteva trucuri practice vă vor ajuta să treceți mai ușor peste problemele specifice iernii.

Povestea unui șofer român de TIR plecat departe de familie: 'Nu vreau să mă opresc până nu îmi văd copiii la casa lor'
21 decembrie 2016

Sute sau chiar mii de șoferi români se sacrifică, în fiecare an, pe șoselele Europei, pentru diverse firme care niciodată nu îi plătește pe măsura muncii lor, însă majoritatea sunt mulțumiți de faptul că pot câștiga mult mai bine ca în România.

10 sfaturi utile pentru șoferii care rămân înzăpeziți pe șosele
20 decembrie 2016

Drumurile cu mașina în afara orașului pe viscol și ninsoare trebuie evitate pe cât posibil, dar dacă ești obligat să te deplasezi în astfel de condiții uite câteva sfaturi și lucruri pe care să lei ai la tine, în caz că rămâi blocat în zăpadă.

ANUNȚ ALARMANT. 3 din 10 șoferi din Constanța NU au asigurări RCA valabile - VIDEO
De Neptun TV 18 decembrie 2016

Anunț alarmant din partea brokerilor de asigurări! Trei din zece șoferi constănțeni care circulă pe străzi NU au asigurări RCA valabile. Tot mai mulți șoferi circulă în ilegalitate din cauza tarifelor tot mai mari ale polițelor.

Un șofer de TIR din Constanța, dat în urmărire după ce ar fi furat un camion din Spania - FOTO
18 decembrie 2016

Un șofer din Constanța a fost dat în urmărire după ce ar fi furat un TIR din Spania și s-a făcut nevăzut. De asemenea, pentru găsirea camionului și a șoferului a fost lansat și un apel pe Facebook.

Dacia 1300 vs. BMW i8. Ce ascunde sub capotă bătrâna Dacie - VIDEO
18 decembrie 2016

În cadrul unei competiții de drag desfășurată la Câmpia Turzii, posesorul unei Dacia 1300 a făcut furori. De ce? Pentru că sub capota bătrânicii se află un motor de 2,0 litri turbo care produce aproximativ 340 CP.

Greșeala pe care o fac toți șoferii iarna când pornesc motorul: mit sau realitate?
18 decembrie 2016

În timp ce mulți șoferi consideră că trebuie să încălzească motorul câteva minute pe loc, înainte să se pună în mișcare, există un număr la fel de mare de persoane care spun că cel mai bine, automobilul, se încălzește în mers.

Cum trebuie să fie anvelopele de iarnă pentru a evita amenzile Poliției!
18 decembrie 2016

Șoferii sunt obligați să aibă anvelope de iarnă la mașini de fiecare dată când conduc pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, așa cum stabilește legislația în prezent, altfel riscă să fie amendați cu până la 2.500 de lei.