marţi, 28 februarie 2017

DOCUMENTE

Expertul contabil din dosarul lui Sorin Strutinsky, sancționat de CECCAR pentru expertiza care 'a răspuns doar scopului acuzării'
De Neptun TV 28 ianuarie 2017

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România a dispus sancționarea expertului contabil Adriana Timofte, cea care a întocmit expertiza contabilă în dosarul lui Sorin Strutisnky și al lui Radu Mazăre, după ce Comisia de Disciplină din cadrul CECCAR a descoperit numeroase nereguli în întocmirea expertizei ce a servit numai scopului acuzării, respectiv DNA.

ÎCCJ a respins cererea lui Nicușor Constantinescu de suspendare a executării pedepsei - UPDATE
De Mediafax 11 ianuarie 2017

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au rămas în pronunțare, astăzi, pe solicitarea fostului președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, de suspendare a executării pedepsei din dosarul Centrului Militar Zonal, pe motiv de boală.

Nicușor Constantinescu, mutat la Penitenciarul Slobozia în regim închis, deși nu a primit încă tratament pentru cancerul de care suferă!
De Victor Radu 17 noiembrie 2016

Plimbat între instanțe, acum între închisori. Nicușor Constantinescu a fost mutat la Penitenciarul Slobozia. Decizia vine în contextul în care fostul președinte al Consiliului Județean Constanța nu a fost evaluat corespunzător pentru bolile de care suferă și încă are dosare la instanțele constănțene. Constantinescu a fost transferat la scurt timp după ce dimineață a fost dus cu duba la DNA în dosarul referitor la cadastrul drumurilor județene.

Celeritate zero. Recursul în casație al lui Nicușor Constantinescu, trimis la Curtea Supremă abia după 3 luni
De Victor Radu 9 noiembrie 2016

Celeritate zero. Recursul în casație din dosarul Centrului Militar Zonal, trimis spre judecare după aproape trei luni. Deși judecătorii Curții de Apel Constanța s-au grăbit să-l condamne la 5 ani de închisoare pe Nicușor Constantinescu în acest dosar, nu același lucru l-au făcut cu recursul în casație.

Începe judecata contestațiilor în anulare în dosarul CMZ. Nicușor Constantinescu, așteptat la Curtea de Apel Constanța - VIDEO
De Victor Radu 26 octombrie 2016

Mâine începe judecata contestațiilor în anulare în dosarul Centrului Militar Zonal. Este cel în care Nicușor Constantinescu a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare după ce Consiliul Județean Constanța nu a plătit la timp câteva facturi.

Martori în dosarul elicopterului: 'Operarea aparatului de zbor nu putea fi făcută din bani europeni. Plățile pentru acest serviciu s-au făcut cu aprobarea CJ Constanța'
De Victor Radu 25 octombrie 2016

'Costurile întreținerii și operării elicopterului SMURD nu puteau fi acoperite din fonduri europene'. Este reacția avocatului lui Nicușor Constantinescu, după ce fostul președinte al Consiliul Județean a fost acuzat în instanță că ar fi făcut plăți ilegale din bugetul instituției.

Curtea de Apel Constanța, răspuns la scrisoarea deschisă a lui Nicușor Constantinescu. Avocații transmit că judecătorii îi încalcă drepturile fundamentale!
De Victor Radu 21 octombrie 2016

În urmă cu câteva zile, Nicușor Constantinescu a transmis o scrisoare deschisă în care reclama modul abuziv în care judecătorii din dosarul Centrului Militar Zonal îi întârzie recursul în casație.

Scrisoarea deschisă a lui Nicușor Constantinescu pentru președintele Curții de Apel Constanța: 'Cine îi dă dreptul acestui om-judecător să îmi calce în picioare drepturile?'
De Neptun TV 17 octombrie 2016

Nicușor Constantinescu a trimis, astăzi, o scrisoare deschisă președintelui Curții de Apel Constanța în care reclamă modul abuziv și ilegal în care judecătorul Dan Iulian Năstare refuză să transmită recursul în casație formulat de fostul șef al CJ Constanța către ÎCCJ.

Denunțătorul lui Nicușor Constantinescu, protejat de DNA? Acuzat de foștii asociați că i-a țepuit cu milioane de euro, Marian Turbatu încă face afaceri - DOCUMENTE
De Victor Radu 27 septembrie 2016

Vineri începe judecata apelului în dosarul eolienelor în care Nicușor Constantinescu a fost denunțat de afaceristul Marian Turbatu. Dosarul a ajuns deja în această fază în condițiile în care procurorii nu s-au atins de Turbatu, deși acesta are plângeri penale înregistrate de ani buni.

Scrisoarea deschisă a lui Nicușor Constantinescu: 'DNA Constanța recidivează: au fabricat un nou dosar penal politic abuziv!'
De Neptun TV 22 septembrie 2016

Prin intermediul unei scrisori deschise, Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a anunțat, astăzi, că procurorii DNA Constanța i-au fabricat un nou dosar penal bazat pe... hotărâri luate de Consiliul Județean.

Nicușor Constantinescu a depus plângere penală împotriva procurorilor DNA Constanța în care îi acuză de TORTURĂ și CERCETARE ABUZIVĂ - DOCUMENTE
De Robert Nenciu 22 septembrie 2016

Procurorii DNA Andrei Bodean și Sorin Constantinescu, precum și judecătorii Iulia Cezara Suciu, Dan Iulian Năstase și Andreea Ianca, fac obiectul unei noi plângeri penale a lui Nicușor Constantinescu. Cei cinci magistrați sunt acuzați de cercetare abuzivă, supunere la rele tratamente, tortură și abuz în serviciu.

Fostul vicepreședinte al CJ Constanța, Cristinel Dragomir, martor la Tribunal: 'Achiziția elicopterului și apoi cedarea lui la Aerodromul Tuzla s-au făcut legal' - DOCUMENTE
De Victor Radu 13 septembrie 2016

Tribunalul Constanța a judecat un nou termen în dosarul elicopterului în care este inculpat Nicușor Constantinescu. Instanța l-a audiat pe fostul vicepreședinte al CJ Constanța, Cristinel Dragomir. Acesta a confirmat că achiziția elicopterului pentru situații de urgență s-a făcut în conformitate cu legea și după aprobarea în acest sens a unei hotărâri la Consiliului Județean.

Scrisoarea deschisă a lui Nicușor Constantinescu din Penitenciarul Poarta Albă: 'Condamnat, fără să fiu acuzat că aș fi furat vreun leu' - DOCUMENTE
De Victor Radu 9 septembrie 2016

Condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul Centrului Militar Zonal, fostul președintele al Consiliului Județean Constanța a fost încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă încă din luna mai. A depus contestație în anulare și un recurs în casație împotriva sentinței date de Curtea de Apel Constanța.