miercuri, 16 ianuarie 2019

Economic

Peste 100 de contabili constănțeni au depus jurământul
20 decembrie 2013

Mânuiesc cifrele precum scriitorii, literele. Peste 100 de contabili constănțeni au depus, astăzi, jurământul, după ce în ultimii 3 ani s-au specializat în cadrul unor cursuri urmate la Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, filiala Constanța. Odată ce au devenit experți contabili, abvolvenții vor putea să țină contabilitatea nu doar pentru firma la care lucrează, ci la mai multe în paralel și astfel să-și rotunjească veniturile.

Crăciun tradițional cu Gepeto
20 decembrie 2013

Parcă nu-i masă de Crăciun dacă nu are pe ea tobă, lebăr, caltaboș, cârnați și sarmale. Așa-i place românului să simtă mirosul sărbătorilor, astfel că zilele acestea magazinele cu specialități din carne de porc sunt pline. Constănțenii cu care am stat noi de vorbă cumpără din aproape toate sortimentele, iar bugetul depășește 200 de lei.

Podul rutier peste Canalul Dunăre - Marea Neagră va fi finalizat anul următor! Cum va arăta investiția
19 decembrie 2013

În iunie 2014 se va finaliza construcția podului rutier peste Canalul Dunăre – Marea Neagră, cel mai mare de acest gen din România. Investiția de 121 milioane lei este finanțată prin Programul Operațional Sectorial Transport 2007-2013 și de la bugetul de stat.

Pensiile vor crește în 2014 după ce Guvernul a aprobat recalcularea
18 decembrie 2013

Nu se putea o veste mai bună în prag de sărbători pentru 200 de mii de pensionari. Ei vor primi bani mai mulți după ce Guvernul a aprobat, astăzi, recalcularea pensiilor din 2011 și 2012, în urma deciziei Curții Constituționale.

Dacia, cea mai „fierbinte“ mașină din Europa
18 decembrie 2013

Succesul Daciei în Europa a traversat rapid oceanul. Într-un articol publicat astăzi, americanii de la New York Times susțin că Dacia este cea mai "fierbinte" mașină din Europa pe piața automobilelor low-cost.

Leul a scăzut în raport cu dolarul și euro
18 decembrie 2013

Săptămâna a început prost pentru leul românesc. Moneda națională s-a depreciat începând de ieri, iar astăzi, BNR a afișat un curs de referință de 4 lei și 47 de bani pentru un euro, cu puțin peste un ban mai mult decât ieri.

Curățenia la domiciliu, afacere de sărbători
18 decembrie 2013

Se apropie Crăciunul și cum toată lumea este într-un du-te-vino continuu, timpul alocat curățeniei este tot mai scurt. Așa se face că această perioadă aduce un profit considerabil spălătoriilor sau firmelor care fac curățenie la domiciliu. Căștigați sunt și clienții, care scapă de o muncă în plus. E drept că toate aceste servicii costă.

Porcul moldovenesc se vinde scump în cea mai mare piață din Vrancea
16 decembrie 2013

Mai sunt zece zile până la Crăciun, iar porcul moldovenesc se vinde scump în cea mai mare piață din Vrancea. Nici brazii nu sunt prea ieftini. De la 100 de lei în sus costă un brad românesc de un metru înălțime.

Porcii pentru Crăciun, vânduți cu preț fix
15 decembrie 2013

Se apropie Crăciunul, iar, la Buzău comercianții nu par dispuși să lase din prețul cărnii de porc, precum în alți ani. Și în cel mai aglomerat weekend din târgul de animale de la marginea Buzăului crescătorii au cerut 15 lei pentru fiecare kilogram, așa că puțini sunt cei care au avut vânzare.

Tinerii învață tehnica negocierii cu ajutorul programelor cu finanțare europeană
12 decembrie 2013

Tinerii iși doresc să aibă succes cât mai rapid în afaceri și asta cu resurse limitate. Tocmai de aceea viitorii manageri învață noile tendințe și concepte în tehnica negocierii cu ajutorul programelor cu finanțare europeană.

Un nou sistem de securitate pentru aeroporturi, testat în România
12 decembrie 2013

Un nou sistem de securitate pentru aeroporturi va testa sinceritatea călătorilor care sosesc în România pe cel mai mare aeroport din țară, Henri Coandă. Invenția, numită AVATAR, aparține unui grup de cercetători din Statele Unite care au decis să o testeze în premieră în România, înainte de a o implementa peste tot în lume. Sistemul funcționează ca un detector de minciuni, iar călătorii se pot oferi voluntari.

Operatorii și transportatorii reclamă tarifele mari practicate de Administrația Canalelor Navigabile
12 decembrie 2013

Traficul de mărfuri pe Canalul Dunăre - Marea Neagră este unul record la final de an. O veste cum nu se poate mai bună, însă operatorii portuari și transportatorii fluviali susțin că tarifele practicate de Administrația Canalelor Navigabile sunt mari. Pentru a explica situația costurilor reprezentanții ACN Constanța s-au întâlnit astăzi cu toți colaboratorii.

Târg de Crăciun la Pavilionul Expozițional din Constanța
De Andreea Filip 6 decembrie 2013

Brânză și cârnați din Sibiu, pălincă din Maramureș, șunculiță ardelenească și murături din Suceava. Gospodinele și țăranii veritabili au pus pe tarabele din Constanța cele mai gustoase specialități. Târgul de Crăciun de la Pavilionul Expozițional, organizat pentru al patrulea an de Consiliul Județean, vine anul acesta într-o nouă înfățișare. Căsuțele luminate ca de poveste și grupurile de colindători transformă atmosfera de sărbătoare într-una de basm.

Trafic record pe canalul Dunăre – Marea Neagră
6 decembrie 2013

Recordul la producția de cereale din acest an a atras după sine un alt record, de această dată la Administrația Canalelor Navigabile. Luna noiembrie a fost istorică pentru companie, care a avut un trafic pe Canalul Dunăre-Marea Neagră cu 50 la sută mai mare față de o lună obișnuită. La final de an, singurele obiective nerealizate sunt cele pe bani europeni.

General Motors Europa renunță la Chevrolet pentru Opel
De Ciprian Paraschivu 5 decembrie 2013

General Motors a luat o decizie neașteptată în Europa. Compania va retrage marca Chevrolet de pe bătrânul continent, începând cu anul 2016.

Mii de turiști vor pleca în croazieră din Portul Constanța
5 decembrie 2013

Se anunță vești bune pentru pasionații de croaziere. Față de acest an, se triplează numărul navelor de pasageri care au ca port de îmbarcare Constanța. E semn că marile companii sunt interesate din ce în ce mai mult de țara noastră care se transformă, cu fiecare an, din destinație de tranzit într-una de plecare într-o vacanță de mare.

Taxele locale, actualizate cu inflația
5 decembrie 2013

Constanța s-a aliniat astăzi celorlalte orașe mari în care taxele locale pentru 2014 au fost indexate cu rata inflației de 16 la sută. Consiliul Local a aprobat în ședință modificările impuse de Codul Fiscal care prevăd că impozitele se actualizează o dată la trei ani. Radu Mazăre a reamintit faptul că orașul de la malul mării a fost singurul din țară care anul trecut nu a majorat taxele locale în condițiile în care atunci legea permitea, dar nu obliga autoritățile locale să ia această măsură.

Știrea zilei: Acciza scoate transportatorii în stradă!
5 decembrie 2013

Transportatorii din toată țara au anunțat că vor intra în grevă luni, 9 decembrie, pe perioadă nedeterminată.

Transportatorii rutieri de mărfuri vor opri luni activitatea, pe termen nedefinit
5 decembrie 2013

De luni, magazinele riscă să nu se mai poată aproviziona. De la începutul săptămânii viitor, transportatorii rutieri de măfuri amenință că vor opri activitatea, pe termen nedefinit.

Valoarea monedei euro a crescut și astăzi
4 decembrie 2013

Cursul de referință anunțat de Banca Națională a României a urcat la 4 lei și 47 de bani pentru un euro, ceea ce înseamnă că a crescut cu 0,07% față de ședința anterioară. Acesta este cel mai ridicat nivel din ultimele două luni și jumătate.

INS: economia României a crescut cu 1,6% în trimestrul al treilea
De Mediafax 4 decembrie 2013

INS menține estimarea anunțată în noiembrie privind evoluția PIB, potrivit căreia economia a crescut cu 1,6% în trimestrul al treilea față de precedentele trei luni și cu 4,1% comparativ cu iulie-septembrie 2012, astfel că la nouă luni avansul este de 2,7%, susținut de industrie și agricultură.

Cele 52 de articole din legea bugetului de stat pe 2014 au fost votate pe bandă rulantă
4 decembrie 2013

La capătul a zece ore de dezbateri, parlamentarii au reușit la miezul nopții să adopte pe bandă rulantă toate cele 52 de articole ale legii bugetului de stat pe anul viitor.

Sporuri de până la 75 % din salariul de bază pentru polițiștii care vor sta peste program
4 decembrie 2013

Polițiștii care vor sta la muncă peste program ar putea primi sporuri de până la 75 la sută din salariul de bază. Potrivit noului Statul al Polițiștilor, aflat în dezbatere pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, agenții care vor merge la serviciu în zilele de sărbătoare vor fi plătiți dublu.

Cyber Monday, Black Friday-ul mediului on-line
3 decembrie 2013

Două miliarde de dolari. Este suma fabuloasă – record, de altfel - cheltuită de americani de Cyber Monday. Banii au intrat în buzunarele retailerilor care și-au rotunjit substanțial încasările făcute de Ziua Recunoștinței și Black Friday.

Băsescu aruncă în aer economia
3 decembrie 2013

Criză politică provocată de Traian Băsescu aruncă în aer fragila economie a României. Refuzul venit din partea președintelui de a semna acordul cu FMI a doborît deja leul, care a scăzut abrupt în raport moneda europeană. Primii loviți sunt oamenii care au credite în valută, ale căror rate se vor majora semnificativ dacă scandalul va continua. Analiștii economici și nu numai spun că declinul nu se va opri aici.

Dacia a produs automobilul Duster cu numărul 500.000
3 decembrie 2013

Uzina Vehicule Dacia din Mioveni a fabricat marți automobilul Duster cu numărul 500.000, acest model reprezentând circa 40% din producția zilnică a constructorului.

Traian Băsescu a aruncat moneda europeană în aer
3 decembrie 2013

Euro a explodat după refuzul președintelui de a semna acordul cu FMI. Banca Națională a României a stabilit astăzi un curs de 4 lei și 46 de bani pentru un euro, cel mai mare din ultimele două luni și jumătate.

Război pe Legea bugetului, în Parlament
3 decembrie 2013

Întâlnire de urgență la Palatul Cotroceni! Premierul Victor Ponta și președintele Traian Băsescu vor discuta, peste o oră, pe seama memorandumului cu FMI și a legii bugetului. Prim ministrul i-a solicitat șefului statului ca la discuții să participe și ministrul de finanțe, Daniel Chițoiu, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu și ministrul delegat pentru economie, Liviu Voinea.

Banii europeni, investiți în proiecte informatice
29 noiembrie 2013

Guvernul a semnat astăzi, contracte de peste 140 milioane euro pentru proiecte UE în domeniul IT. Printre printre beneficiarii acestor fonduri se află consilii județene, Ministerul Afacerilor Externe, Agentia Națională de Integritate, Secretariatul General al Guvernului și Serviciul Român de Informații.

Black Friday, ziua cu reduceri la absolut orice
De Andreea Filip 29 noiembrie 2013

De la pâine la plăcinte, de la făină la cartofii din piață și de la îmbrăcăminte la cărți și ceaiuri, aproape tot ce a fost scos la vânzare astăzi a avut reduceri mai mari sau mai mici de adevăratul Black Friday. Constănțenii au ieșit la cumpărături pentru că, spun ei, nu te joci atunci când vine vorba de oferte. Trebuie să fii pe fază și să ajungi primul printre rafturi.