miercuri, 17 iulie 2019

Economic

Trafic record pe canalul Dunăre – Marea Neagră
6 decembrie 2013

Recordul la producția de cereale din acest an a atras după sine un alt record, de această dată la Administrația Canalelor Navigabile. Luna noiembrie a fost istorică pentru companie, care a avut un trafic pe Canalul Dunăre-Marea Neagră cu 50 la sută mai mare față de o lună obișnuită. La final de an, singurele obiective nerealizate sunt cele pe bani europeni.

General Motors Europa renunță la Chevrolet pentru Opel
De Ciprian Paraschivu 5 decembrie 2013

General Motors a luat o decizie neașteptată în Europa. Compania va retrage marca Chevrolet de pe bătrânul continent, începând cu anul 2016.

Mii de turiști vor pleca în croazieră din Portul Constanța
5 decembrie 2013

Se anunță vești bune pentru pasionații de croaziere. Față de acest an, se triplează numărul navelor de pasageri care au ca port de îmbarcare Constanța. E semn că marile companii sunt interesate din ce în ce mai mult de țara noastră care se transformă, cu fiecare an, din destinație de tranzit într-una de plecare într-o vacanță de mare.

Taxele locale, actualizate cu inflația
5 decembrie 2013

Constanța s-a aliniat astăzi celorlalte orașe mari în care taxele locale pentru 2014 au fost indexate cu rata inflației de 16 la sută. Consiliul Local a aprobat în ședință modificările impuse de Codul Fiscal care prevăd că impozitele se actualizează o dată la trei ani. Radu Mazăre a reamintit faptul că orașul de la malul mării a fost singurul din țară care anul trecut nu a majorat taxele locale în condițiile în care atunci legea permitea, dar nu obliga autoritățile locale să ia această măsură.

Știrea zilei: Acciza scoate transportatorii în stradă!
5 decembrie 2013

Transportatorii din toată țara au anunțat că vor intra în grevă luni, 9 decembrie, pe perioadă nedeterminată.

Transportatorii rutieri de mărfuri vor opri luni activitatea, pe termen nedefinit
5 decembrie 2013

De luni, magazinele riscă să nu se mai poată aproviziona. De la începutul săptămânii viitor, transportatorii rutieri de măfuri amenință că vor opri activitatea, pe termen nedefinit.

Valoarea monedei euro a crescut și astăzi
4 decembrie 2013

Cursul de referință anunțat de Banca Națională a României a urcat la 4 lei și 47 de bani pentru un euro, ceea ce înseamnă că a crescut cu 0,07% față de ședința anterioară. Acesta este cel mai ridicat nivel din ultimele două luni și jumătate.

INS: economia României a crescut cu 1,6% în trimestrul al treilea
De Mediafax 4 decembrie 2013

INS menține estimarea anunțată în noiembrie privind evoluția PIB, potrivit căreia economia a crescut cu 1,6% în trimestrul al treilea față de precedentele trei luni și cu 4,1% comparativ cu iulie-septembrie 2012, astfel că la nouă luni avansul este de 2,7%, susținut de industrie și agricultură.

Cele 52 de articole din legea bugetului de stat pe 2014 au fost votate pe bandă rulantă
4 decembrie 2013

La capătul a zece ore de dezbateri, parlamentarii au reușit la miezul nopții să adopte pe bandă rulantă toate cele 52 de articole ale legii bugetului de stat pe anul viitor.

Sporuri de până la 75 % din salariul de bază pentru polițiștii care vor sta peste program
4 decembrie 2013

Polițiștii care vor sta la muncă peste program ar putea primi sporuri de până la 75 la sută din salariul de bază. Potrivit noului Statul al Polițiștilor, aflat în dezbatere pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, agenții care vor merge la serviciu în zilele de sărbătoare vor fi plătiți dublu.

Cyber Monday, Black Friday-ul mediului on-line
3 decembrie 2013

Două miliarde de dolari. Este suma fabuloasă – record, de altfel - cheltuită de americani de Cyber Monday. Banii au intrat în buzunarele retailerilor care și-au rotunjit substanțial încasările făcute de Ziua Recunoștinței și Black Friday.

Băsescu aruncă în aer economia
3 decembrie 2013

Criză politică provocată de Traian Băsescu aruncă în aer fragila economie a României. Refuzul venit din partea președintelui de a semna acordul cu FMI a doborît deja leul, care a scăzut abrupt în raport moneda europeană. Primii loviți sunt oamenii care au credite în valută, ale căror rate se vor majora semnificativ dacă scandalul va continua. Analiștii economici și nu numai spun că declinul nu se va opri aici.

Dacia a produs automobilul Duster cu numărul 500.000
3 decembrie 2013

Uzina Vehicule Dacia din Mioveni a fabricat marți automobilul Duster cu numărul 500.000, acest model reprezentând circa 40% din producția zilnică a constructorului.

Traian Băsescu a aruncat moneda europeană în aer
3 decembrie 2013

Euro a explodat după refuzul președintelui de a semna acordul cu FMI. Banca Națională a României a stabilit astăzi un curs de 4 lei și 46 de bani pentru un euro, cel mai mare din ultimele două luni și jumătate.

Război pe Legea bugetului, în Parlament
3 decembrie 2013

Întâlnire de urgență la Palatul Cotroceni! Premierul Victor Ponta și președintele Traian Băsescu vor discuta, peste o oră, pe seama memorandumului cu FMI și a legii bugetului. Prim ministrul i-a solicitat șefului statului ca la discuții să participe și ministrul de finanțe, Daniel Chițoiu, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu și ministrul delegat pentru economie, Liviu Voinea.

Banii europeni, investiți în proiecte informatice
29 noiembrie 2013

Guvernul a semnat astăzi, contracte de peste 140 milioane euro pentru proiecte UE în domeniul IT. Printre printre beneficiarii acestor fonduri se află consilii județene, Ministerul Afacerilor Externe, Agentia Națională de Integritate, Secretariatul General al Guvernului și Serviciul Român de Informații.

Black Friday, ziua cu reduceri la absolut orice
De Andreea Filip 29 noiembrie 2013

De la pâine la plăcinte, de la făină la cartofii din piață și de la îmbrăcăminte la cărți și ceaiuri, aproape tot ce a fost scos la vânzare astăzi a avut reduceri mai mari sau mai mici de adevăratul Black Friday. Constănțenii au ieșit la cumpărături pentru că, spun ei, nu te joci atunci când vine vorba de oferte. Trebuie să fii pe fază și să ajungi primul printre rafturi.

Black Friday continuă. Constănțenii au luat cu asalt magazinele de la prima oră a dimineții
29 noiembrie 2013

Adevăratul Black Friday i-a adus astăzi, pe constănțeni, cu noaptea în cap la magazine. După ce săptămâna trecută retailerii de electronice și electrocasnice din țara au dat lovitura, cu un Black Friday în avans, acum niciun manager de magazin nu vrea să rateze ocazia de a-și dubla sau chiar tripla vânzările.

BNR controlează CEC-ul după scandalul iscat de creditul acordat Ioanei Băsescu
28 noiembrie 2013

Scandalul terenurilor luate cu credit ipotecar de fiica cea mare a președintelui Traian Băsescu este departe de a se finaliza.

Forfotă în ajun de Black Friday
28 noiembrie 2013

După succesul istoric pe care magazinele de electrocasnice din întreaga țară l-au întregistrat săptămâna trecută cu strategia pur românească Early Black Friday, a venit acum și rândul celorlalți să-și ia revanșa. În mall-urile din Constanța, mai toate magazinele au pregătit oferte cu reduceri pentru întreg weekendul. Totul, de la lenjerie intimă până la genți și pantofi, va fi mai ieftin, promit aceștia.

Auchan a deschis cel de-al doilea magazin din Constanța! Ce găsiți în noul hipermarket
De Andreea Filip 28 noiembrie 2013

Auchan a deschis astăzi cel de-al doilea magazin din Constanța. Noul hipermarket Auchan City Constanța Sud, amenajat în locul fostului Real 1, de pe șoseaua Mangaliei, le oferă clienților o gamă de nu mai puțin de 45 de mii de produse.

Gazele vor fi mai scumpe de la 1 ianuarie
28 noiembrie 2013

De la 1 ianuarie, prețul gazelor pentru populație va crește cu 1%, și nu cu 2%, așa cum este stabilit prin calendarul de liberalizare asumat față de FMI. Asta pentru că, România importă mai puține gaze.

Caii pur-sânge arab se vor întrece într-o nouă cursă, la Herghelia Mangalia
27 noiembrie 2013

A fost cursa de anduranță de 30 de kilometri, urmează cea de 40 de kilometri. În 7 decembrie, la Herghelia Mangalia are loc etapa următoare a întrecerii cailor pur-sânge arab care s-au calificat după cursa de sâmbătă.

Gazele de șist, contestate contra cost
27 noiembrie 2013

“Există interesul rusesc pentru a se menține prețul de 450 de euro mia de metri cubi de gaz pentru România”, crede președintele CJC, Nicușor Constantinescu.

Oportunități noi de investiții în Portul Constanța
27 noiembrie 2013

Autoritățile județene au semnat astăzi un memorandum de cooperare cu partenerii din Austria. Vorbim despre un document prin care se pun bazele viitoarelor proiecte europene între Constanța și mai multe orașe din Austria, Ucraina și Bulgaria. Banii pentru investiții vor veni de la Uniunea Europeană, spun semnatarii actului, și se vor duce pe investiții mari în porturile de la Dunăre și de la Marea Neagră.

Parcul industrial româno-chinez va fi la Constanța
27 noiembrie 2013

Parcul tehnologic pe care chinezii îl vor realiza în România și despre care s-a tot vorbit ieri la București, va fi în județul Constanța. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean. Nicușor Constantinescu spune că obiectivul economic va fi amplasat în zona portuară care a fost aleasă pentru că este punctul de legătură dintre Asia și Europa. În cifre, investiția se ridică la aproape 10 miliarde de dolari și aproape două mii de firme din Asia care vor deschide reprezentanțe aici.

Investiții uriașe „Made in China“
25 noiembrie 2013

Înainte de 1989 importam jucării, haine și rechizite din China, acum România trece la proiecte de infrastructură și energie “made in China”. Premierul Li Keqianga anunțat la București că suma contractelor semnate cu firmele românești este uriașă și o depășește pe cea preconizată inițial. Se vehiculează circa 8 miliarde de euro. Detaliile cooperării vor fi discutate la Forumul Economic China-Europa de Este care începe mâine la Palatul Parlamentului.

O firmă din Constanța este pe locul 2 în topul național al creativității
25 noiembrie 2013

Primul pas împotriva produselor contrafăcute este ca mărcile să fie înregistrate. Este o lecție pe care micii și, mai ales, marii industriași din România au învățat-o în timp. În prezent, Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci înregistrează cam 9 mii de produse noi anual care sunt made în România. Pe locul 2 în topul național al creativității se află anul acesta o firmă din Constanța.

Marele premiu la Loto 6 din 49 rămâne în visteria Loteriei Române
25 noiembrie 2013

Încă o combinațire greu de ghicit. Marele premiu de aproape două milioane de euro la Loto 6 din 49 rămâne în visteria Loteriei Române. Asta după ce niciun român nu a ghicit numerele extrase.

Marile reduceri de Black Friday continuă. În goana după cumpărături, constănțenii au cumpărat și produsele din vitrină
De Andreea Filip 23 noiembrie 2013

Cine nu a ajuns ieri în magazine să profite de marile reduceri de Black Friday, a mai avut o ocazie și astăzi. Dornici de oferte, constănțenii au cumpărat până și televizoarele expuse în vitrine. Managerii marilor lanțuri spun că au dublat deja stocul de marfă.