vineri, 19 iulie 2019

Economic

Ucraina a încheiat un acord cu Chevron pentru explorarea și exploatarea gazelor de șist
5 noiembrie 2013

Ucraina a reușit să încheie un acord de 10 miliarde de dolari cu grupul american Chevron, pentru explorarea și exploatarea gazelor de șist din această țară. Contractul vizează un zăcământ din vestul țării, în cadrul eforturilor de diversificare a furnizorilor de energie și reducere a dependenței față de Rusia.

FMI: creștere economică constantă a României pentru 2014
5 noiembrie 2013

Fondul Monetar Internațional estimează o creștere economică constantă a României pentru 2014! Anunțul a fost făcut astăzi, de șefa misiunii FMI în România în cadrul unei conferințe găzduite de Banca Națională a României. Aceasta a lăudat Executivul de la București pentru repectarea înțelegerilor cu Fondul, dar și pentru creșterea nivelului de absorbție a fondurilor europene. Totuși, șefa FMI a subliniat că România mai are câteva restanțe pentru care s-au stabilit deja soluțiile.

Salariile și pensiile vor crește de anul viitor
5 noiembrie 2013

Salariul minim va crește din vara anului viitor la 900 de lei. Este una dintre măsurile convenite de Guvern cu Fondul Monetar Internațional. Premierul Victor Ponta spune că vor exista bani suficienți și pentru creșterea salariilor bugetarilor și pensiilor. În schimb, vor fi introduse noi taxe pentru construcțiile cu regim special, iar carburanții se vor scumpi. Reprezentanții FMI spun că țjinta de deficit se păstrează în jurul valorii de 2,2 la sută din Produsul Intern Brut.

Salariul minim pentru bugetari ar putea să ajungă la 1.000 de lei
4 noiembrie 2013

Vești bune pentru bugetari. De anul viitor, salariul minim pe economie pentru angajații de la stat ar putea ajunge la o mie de lei. Dar pentru că nu sunt bani suficienți, creșterea ar urma să se facă în două tranșe.

România, sprijinită de Uniunea Europeană pentru crearea de locuri de muncă
30 octombrie 2013

Europa iese din recesiune și începe să-și revină după criza care a lovit puternic economiile celor 27 de state membre. Pentru Guvernul României prioritatea este, până în 2015, crearea de locuri de muncă iar în acest sens vom primi sprijin consistent de la Uniunea Europeană. Este concluzia întâlnirii pe care premierul Ponta le-a avut azi cu cei doi comisari europeni sosiți la București.

„Știrea zilei“: Guvernul taie din bugetele Muncii, Sănătății și Agriculturii!
30 octombrie 2013

Bugetele a nu mai puțin de nouă ministere vor fi tăiate după rectificarea bugetară negativă cauzată în special de încasările slabe din a doua jumătate a anului. Printre ele se află câteva dintre cele mai importante domenii, iar Ponta acuză Curtea Constituțională că sprijină evaziunea fiscală.

Se apropie Black Friday
28 octombrie 2013

Cu o lună înainte de Black Friday – conceptul împrumutat de peste ocean al mega-reducerilor de o zi - managerii magazinelor își fac deja planuri pentru vânzări record. Concurența e mare și nimeni nu vrea să piardă ocazia unor încasări astronomice. Anul trecut, spre exemplu, primii trei mari retaileri de electrice și electrocasnice din România au avut vânzări de aproape 50 de milioane de euro, într-un singur week-end.

A fost lansat cel mai scump model Range Rover GALERIE FOTO
28 octombrie 2013

Compania britanică 4x4 a dezvăluit azi cel mai scump și mai luxos model de Range Rover care a fost creat vreodată. Noul prototip ajunge la fabuloasa sumă de 140 000 lire sterline, iar publicul țintă este reprezentat de către cei din familia regală, politicieni de rang înalt, dar și vedete sportive sau de la Hollywood.

Vânzările de tablete s-au dublat față de anul trecut
22 octombrie 2013

Românii au început să înlocuiască calculatoarele personale cu tabletele. Și asta nu o spunem noi, ci specialiștii care preconizează o creștere substanțială a vânzărilor acestor tipuri de gadget-uri. Iar la acest fenomen, contribuie cu succes multitudinea de aplicații disponibile pentru tabletele cu sistem de operare Android.

Grup Feroviar Român își primește banii înapoi
22 octombrie 2013

Compania Grup Feroviar Român va primi înapoi avansul de 20 de milioane de euro și garanția de 10 milioane plătite pentru privatizarea CFR Marfă.

Unitatea 2 de la Cernavodă, deconectată de la Sistemul Energetic Național din cauza unor defecțiuni
22 octombrie 2013

Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost deconectată de la sistemul energetic național, pentru remedierea unor defecțiuni apărute la un transformator.

Tone de alimente, confiscate de inspectorii sanitari din Constanța
22 octombrie 2013

În urma verificării a mai multor societăți, în perioada 14 octombrie – 18 octombrie, inspectorii sanitari din Constanța au constata mai multe nereguli și abateri de la normele sanitar-veterinare. Societățile au primit avertismente pentru lipsa procedurilor permanente bazate pe principiile HACCP. De asemenea, au fost retrase de la vânzare și confiscate alimente cu valoarea de 124.821 de lei.

Institutul de Cercetare Palas: România ar putea deveni principalul furnizor de carne de oaie pentru Uniunea Europeană
19 octombrie 2013

Țara noastră ar putea deveni principalul furnizor de carne de oaie pentru Uniunea Europeană. Asta cred specialiștii de la Institutul de Cercetare Palas, care le-au împărtășit strategia lor și reprezentanților Ministerului Agriculturii prezenți, astăzi, la Constanța. Fermierii constănțeni au prezentat și o rasă de oaie care crește mai repede în greutate.

În județul Constanța vor începe prospecțiunile solului pentru gazele de șist
18 octombrie 2013

În perioada următoare vor începe prospecțiunile solului pentru gazele de șist în județul Constanța. Firma românească angajată de Chevron pentru a face acest lucru a testat echipamentele cu ajutorul cărora va identifica zonele în care sunt astfel de rezerve naturale. Managerul de țară al companiei americane spune că peste 6-8 luni prospecțiunile se vor încheia, iar apoi urmează analiza datelor.

România, pe ultimul loc în topul european al cumpărăturilor online
17 octombrie 2013

România este din nou pe ultimul loc. De această dată ne referim la capitolul cumpărături online. Recent, Eurostat a publicat date despre cumpărăturile pe internet făcute de către rezidenții Uniunii Europene.

Cum putem scăpa de criză?
15 octombrie 2013

Uniunea Generală a Industriașilor din România a înaintat Primului Ministru al României, Victor Ponta și ministrului interimar al Economiei, Comerțului și Mediului, Daniel Chițoiu un document ce conține un plan de măsuri anticriză menit să revigoreze economia românească.

Constănțenii plătesc cel mai scump RCA! Cum comentați?
14 octombrie 2013

Tinerii sub 35 de ani care locuiesc în orașele mari din estul țării, cum este Bucureștiul și Constanța, plătesc cu până 70% mai mult pentru primele anuale RCA. Explicația acestor diferențe de cotație ține de frecvența daunelor, substanțial mai mare în cazul tinerilor și în orașele mari din estul țării. Cele mai ieftine polițe RCA se plătesc în Banat, de către șoferii timișoreni.

Știrea zilei: Constanța, cel mai scump RCA din țară!
14 octombrie 2013

Companiile de asigurări iau în calcul mai multe criterii pentru a stabili prețurile asigurărilor auto obligatorii, unul dintre ele fiind numărul mare de accidente petrecute pe raza fiecărui județ în parte.

Dacia, absentă de la Salonul Auto București
10 octombrie 2013

Cele mai luxoase mașini pot fi văzute la Salonul Auto București deschis astăzi la Romaero Băneasa. Dar nu doar bijuteriile auto fac furori, ci și fetele frumoase care le însoțesc. Marele absent al acestei ediții este însă marca autohtonă Dacia. Premierul Victor Ponta a venit la deschiderea salonului însoțit de fiul său Andrei.

Deficitul comercial de la începutul anului până în luna august a scăzut cu 40%
10 octombrie 2013

Datele publicate astăzi de Institutul Național de Statistică sunt încurajatoare pentru economia românească. Inflația actualizată a ajuns la un minim istoric, deficitul comercial a scăzut simțitor, iar producția industrială a crescut de la începutul anului cu peste 6%. La această ultimă performanță, a contribuit decisiv industria prelucrătoare a cărei avans a fost de 8,1%.

Viticultorii spun că din 2008 nu am mai avut așa producție bună de vin
10 octombrie 2013

Anul acesta avem vin mult, gustos și în plus, mai ieftin. Vestea bună ne-o aduc viticultorii din Buzău. Specialiștii Stațiunii de Cercetare Viticolă de la Pietroasele, unde se produce Tămâioasa Românească, spun că în scurt timp vinul va fi gata de vânzare, iar prețul pe litru nu va trece de 7 lei.

INS: Prețurile au scăzut la unele alimente de strictă necesitate
10 octombrie 2013

Prețurile unor alimente de strictă necesitate au scăzut cu aproape două procente după aplicarea taxei pe valoarea adăugată de 9 la sută la pâine. O arată datele Institutului Național de Statistică.

TVA ar putea scădea la 9% și la carne
9 octombrie 2013

Taxa pe Valoarea Adăugată ar putea scădea la 9 la sută și la carne, după pâine. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ministerului Agriculturii. Producătorii din domeniu de la Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogea spun că reducerea ar însemna o putere de cumpărate mai mare, în contextul în care și prețul către populație ar scădea. De aceea, cer aplicarea urgentă a măsurii. Statisticile arată că scăderea TVA la pâne a dus deja la creșterea cu 10 procente a producției fiscalizate.

România are puțin peste 10 mii de milionari în dolari
9 octombrie 2013

Știați că România are puțin peste 10 mii de milionari în dolari? Cel puțin așa susține raportul Global Wealth Report 2013 întocmit de cea de-a doua bancă ca mărime din Elveția. Spre deosebire de Cehia sau Polonia care au câte trei miliardari în moneda americană, țara noastră are doar unul.

Se modifică modul de impozitare al locuințelor
8 octombrie 2013

Începând cu 1 ianuarie 2014, se va modifica sistemul de impozitare al locuințelor. Guvernul vrea să le împartă în două categorii distincte, în funcție de destinația acestora. Și taxele se vor majora considerabil pentru apartamentele sau clădirile în care funcționează firme.

Mărturia unui petrolist: „Povestea mea este cea a rafinăriei, cu care am petrecut mai mult timp din viață decât cu familia mea“
6 octombrie 2013

Destinul i-a pregătit o viață de petrolist și asta a făcut. Pe viață. Ion Constantin lucrează de aproape patru decenii la rafinăria Petromidia, unde a trăit să vadă cum locul de joacă din copilărie s-a transformat într-o megauzină cu performanțe apreciate în întreaga Europă. Povestea lui este cea a rafinăriei, cu care a petrecut mai mult timp din viață decât cu familia lui. Ne-a invitat să o descoperim dincolo de porțile ce ascund misterul prelucrării țițeiului.

Compania Grup Feroviar Român a virat 10% din prețul de cumpărare a pachetului majoritar de acțiuni de la CFR Marfă
4 octombrie 2013

Compania Grup Feroviar Român a virat ieri într-un cont bancar 20 de milioane de euro. Suma reprezintă 10 la sută din prețul de cumpărare a pachetului majoritar de acțiuni de la CFR Marfă.